Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Τιραμισού πανεύκολο !!!


Υλικά:
200 ml espresso
200 ml. Μαρσάλα [ποτό]
4 αυγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
75 γρ. ζάχαρη
500 γρ. τυρί κρέμας π.χ. Μασκαρπόνε (μπορείτε να βάλετε και κάποιο άλλο τυρί κρέμα)
300-300 γρ. σαβουαγιάρ
Κακάο σκόνη

Eκτέλεση:
Κτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το τυρί μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα
Χτυπάμε καλά τα ασπράδια και μετά τα αναμιγνύουμε με το μείγμα του τυριού πολύ απαλά, ώστε να γίνει αφράτο.
Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στον καφέ και το ποτό που έχουμε αναμίξει και στρώνουμε εναλλακτικά τα σαβουαγιάρ την κρέμα και το κακάο σε ένα ταψάκι , αρχίζοντας σαβουαγιάρ  και τελειώνοντας με κρέμα.
Πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο όλη την επιφάνεια
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου.
έαν δεν θέλουμε να φάμε ομά τα αυγά μπορούμε να κάνουμε το εξής:
Βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη, αφού τα χτυπίσουμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε το μείγμα συνεχώς μέχρι να κάψει,Καλή επιτυχία!!

Συνταγή από  Argiro Porpatoneli