Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Ομελέτα φούρνου με αλλαντικά και τυριά!!


Ομελέτα φουρνου με τυρια και αλλάντικα Λένα Γατσή 24/07/2015 Αλμυρά κέικ - Σουφλέ, Μαγειρική, Συνταγές Οταν θες κατι στα γρήγορα,φτιάξε αυτή την ομελέτα και θα με θυμηθείς!!!! Υλικά •400 γρ. αλλαντικα χοντροκομένα •1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο •1 πιπεριά κόκκινη σε σε κομματάτια •200 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες •2 κ.σ. μουστάρδα dijon •αλάτι πιπέρι •3/4 φλ. τσαγιού γάλα •12 αυγά •1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια •250 γρ. διαφορα κίτρινα τυρια Εκτέλεση 1.Καθαρίζετε, κόβετε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια [σαν ζάρι] και τις τηγανίζετε στη φρυτέζα μέχρι να μαλακώσουν και ροδοκοκινίσουν. Τις βγάζετε και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν το λάδι. 2.Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε τα αλλαντίκα κομμένασε φέτες και το σοτάρετε μέχρι να γίνουν τραγανα. Αφαιρέστατο από το τηγάνι και αφήστε τα και αυτασε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι αφήστε τους ζωμούς απο τα αλαντικά ή προσθέστε 1 κ.γ. λάδι και σοτάρετε τα ψιλοκκομένα [σαν ζάρι] κρεμμύδια και πιπεριές και μανιτάρια 5′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. 3.Λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος ή πυρέξ 22 Χ 32 εκ. περίπου και βάζετε τις μισές τηγανισμένες πατάτες. Συνεχίζετε πασπαλίζοντας πάνω από τις πατάτες το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και από πάνω το 1 φλ. τυρια. Τέλος προσθέτετε τις υπόλοιπες πατάτες. 4.Χτυπάτε καλά τα αυγά με το γάλα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε το μείγμα στο πυρέξ. Το σκεπάζετε και το αφήνετε για 20′ τουλάχιστον στο ψυγείο [μπορείτε να τα φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ και να το αφήσετε σκεπασμένο στο ψυγείο όλο το βράδυ και να το ψήσετε το πρωί]. 5.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, ξεσκεπάζετε το φούρνο και ψήνετε την ομελέτα για 40′. Ανοίγετε το φούρνο προσθέτετε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρίκαι τέλος πασπαλίζετε με τα αλλαντικα. Το αφήνετε άλλα 5′ περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί, βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε 5′ να “σταθεί” και σερβίρετε. sintayes.gr

Δείτε περισσότερα στο daddy-cool.gr: Ομελέτα φουρνου με τυρια και αλλάντικα http://www.daddy-cool.gr/?p=226
Ομελέτα φουρνου με τυρια και αλλάντικα Λένα Γατσή 24/07/2015 Αλμυρά κέικ - Σουφλέ, Μαγειρική, Συνταγές Οταν θες κατι στα γρήγορα,φτιάξε αυτή την ομελέτα και θα με θυμηθείς!!!! Υλικά •400 γρ. αλλαντικα χοντροκομένα •1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο •1 πιπεριά κόκκινη σε σε κομματάτια •200 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες •2 κ.σ. μουστάρδα dijon •αλάτι πιπέρι •3/4 φλ. τσαγιού γάλα •12 αυγά •1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια •250 γρ. διαφορα κίτρινα τυρια Εκτέλεση 1.Καθαρίζετε, κόβετε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια [σαν ζάρι] και τις τηγανίζετε στη φρυτέζα μέχρι να μαλακώσουν και ροδοκοκινίσουν. Τις βγάζετε και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν το λάδι. 2.Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε τα αλλαντίκα κομμένασε φέτες και το σοτάρετε μέχρι να γίνουν τραγανα. Αφαιρέστατο από το τηγάνι και αφήστε τα και αυτασε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι αφήστε τους ζωμούς απο τα αλαντικά ή προσθέστε 1 κ.γ. λάδι και σοτάρετε τα ψιλοκκομένα [σαν ζάρι] κρεμμύδια και πιπεριές και μανιτάρια 5′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. 3.Λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος ή πυρέξ 22 Χ 32 εκ. περίπου και βάζετε τις μισές τηγανισμένες πατάτες. Συνεχίζετε πασπαλίζοντας πάνω από τις πατάτες το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και από πάνω το 1 φλ. τυρια. Τέλος προσθέτετε τις υπόλοιπες πατάτες. 4.Χτυπάτε καλά τα αυγά με το γάλα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε το μείγμα στο πυρέξ. Το σκεπάζετε και το αφήνετε για 20′ τουλάχιστον στο ψυγείο [μπορείτε να τα φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ και να το αφήσετε σκεπασμένο στο ψυγείο όλο το βράδυ και να το ψήσετε το πρωί]. 5.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, ξεσκεπάζετε το φούρνο και ψήνετε την ομελέτα για 40′. Ανοίγετε το φούρνο προσθέτετε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρίκαι τέλος πασπαλίζετε με τα αλλαντικα. Το αφήνετε άλλα 5′ περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί, βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε 5′ να “σταθεί” και σερβίρετε. sintayes.gr

Δείτε περισσότερα στο daddy-cool.gr: Ομελέτα φουρνου με τυρια και αλλάντικα http://www.daddy-cool.gr/?p=226
Μία υπέροχη ομελέτα  που θα την ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια !!!

Υλικά 
•400 γρ. αλλαντικά χοντροκομμένα 
•1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο 
•1 πιπεριά κόκκινη σε σε κομματάκια 
•200 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
•2 κ.σ. μουστάρδα dijon 
•αλάτι πιπέρι 
•3/4 φλ. τσαγιού γάλα
 •12 αυγά
 •1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
 •250 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά 
Εκτέλεση 
1.Καθαρίζετε, κόβετε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια [σαν ζάρι] και τις τηγανίζετε στη φριτέζα μέχρι να μαλακώσουν και ροδοκοκκινίσουν. Τις βγάζετε και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν το λάδι. 
2.Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε τα αλλαντικά κομμένα σε φέτες και το σοτάρετε μέχρι να γίνουν τραγανά. Αφαιρέστε  το από το τηγάνι και αφήστε τα και αυτά σε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι αφήστε τους ζωμούς από τα αλλαντικά ή προσθέστε 1 κ.γ. λάδι και σοτάρεται τα ψιλοκομμένα [σαν ζάρι] κρεμμύδια και πιπεριές και μανιτάρια 5′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. 3.Λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος ή πυρέξ 22 Χ 32 εκ. περίπου και βάζετε τις μισές τηγανισμένες  πατάτες. Συνεχίζετε πασπαλίζοντας πάνω από τις πατάτες το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και από πάνω το 1 φλ. τυριά. Τέλος προσθέτετε τις υπόλοιπες πατάτες. 
4.Χτυπάτε καλά τα αυγά με το γάλα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε το μείγμα στο πυρέξ. Το σκεπάζετε και το αφήνετε για 20′ τουλάχιστον στο ψυγείο [μπορείτε να τα φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ και να το αφήσετε σκεπασμένο στο ψυγείο όλο το βράδυ και να το ψήσετε το πρωί]. 
5.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, ξεσκεπάζεται το φούρνο και ψήνετε την ομελέτα για 40′. Ανοίγετε το φούρνο προσθέτετε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και τέλος πασπαλίζετε με τα αλλαντικά. Το αφήνετε άλλα 5′ περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί, βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε 5′ να “σταθεί” και σερβίρετε.
 www.resetgatou.com
Οταν θες κατι στα γρήγορα,φτιάξε αυτή την ομελέτα και θα με θυμηθείς!!!! Υλικά •400 γρ. αλλαντικα χοντροκομένα •1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο •1 πιπεριά κόκκινη σε σε κομματάτια •200 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες •2 κ.σ. μουστάρδα dijon •αλάτι πιπέρι •3/4 φλ. τσαγιού γάλα •12 αυγά •1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια •250 γρ. διαφορα κίτρινα τυρια Εκτέλεση 1.Καθαρίζετε, κόβετε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια [σαν ζάρι] και τις τηγανίζετε στη φρυτέζα μέχρι να μαλακώσουν και ροδοκοκινίσουν. Τις βγάζετε και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν το λάδι. 2.Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε τα αλλαντίκα κομμένασε φέτες και το σοτάρετε μέχρι να γίνουν τραγανα. Αφαιρέστατο από το τηγάνι και αφήστε τα και αυτασε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι αφήστε τους ζωμούς απο τα αλαντικά ή προσθέστε 1 κ.γ. λάδι και σοτάρετε τα ψιλοκκομένα [σαν ζάρι] κρεμμύδια και πιπεριές και μανιτάρια 5′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. 3.Λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος ή πυρέξ 22 Χ 32 εκ. περίπου και βάζετε τις μισές τηγανισμένες πατάτες. Συνεχίζετε πασπαλίζοντας πάνω από τις πατάτες το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και από πάνω το 1 φλ. τυρια. Τέλος προσθέτετε τις υπόλοιπες πατάτες. 4.Χτυπάτε καλά τα αυγά με το γάλα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε το μείγμα στο πυρέξ. Το σκεπάζετε και το αφήνετε για 20′ τουλάχιστον στο ψυγείο [μπορείτε να τα φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ και να το αφήσετε σκεπασμένο στο ψυγείο όλο το βράδυ και να το ψήσετε το πρωί]. 5.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, ξεσκεπάζετε το φούρνο και ψήνετε την ομελέτα για 40′. Ανοίγετε το φούρνο προσθέτετε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρίκαι τέλος πασπαλίζετε με τα αλλαντικα. Το αφήνετε άλλα 5′ περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί, βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε 5′ να “σταθεί” και σερβίρετε. sintayes.gr

Δείτε περισσότερα στο daddy-cool.gr: Ομελέτα φουρνου με τυρια και αλλάντικα http://www.daddy-cool.gr/?p=226Ομελέτα φουρνου με τυρια και αλλάντικα Λένα Γατσή 24/07/2015 Αλμυρά κέικ - Σουφλέ, Μαγειρική, Συνταγές Οταν θες κατι στα γρήγορα,φτιάξε αυτή την ομελέτα και θα με θυμηθείς!!!! Υλικά •400 γρ. αλλαντικα χοντροκομένα •1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο •1 πιπεριά κόκκινη σε σε κομματάτια •200 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες •2 κ.σ. μουστάρδα dijon •αλάτι πιπέρι •3/4 φλ. τσαγιού γάλα •12 αυγά •1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια •250 γρ. διαφορα κίτρινα τυρια Εκτέλεση 1.Καθαρίζετε, κόβετε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια [σαν ζάρι] και τις τηγανίζετε στη φρυτέζα μέχρι να μαλακώσουν και ροδοκοκινίσουν. Τις βγάζετε και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν το λάδι. 2.Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε τα αλλαντίκα κομμένασε φέτες και το σοτάρετε μέχρι να γίνουν τραγανα. Αφαιρέστατο από το τηγάνι και αφήστε τα και αυτασε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι αφήστε τους ζωμούς απο τα αλαντικά ή προσθέστε 1 κ.γ. λάδι και σοτάρετε τα ψιλοκκομένα [σαν ζάρι] κρεμμύδια και πιπεριές και μανιτάρια 5′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. 3.Λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος ή πυρέξ 22 Χ 32 εκ. περίπου και βάζετε τις μισές τηγανισμένες πατάτες. Συνεχίζετε πασπαλίζοντας πάνω από τις πατάτες το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και από πάνω το 1 φλ. τυρια. Τέλος προσθέτετε τις υπόλοιπες πατάτες. 4.Χτυπάτε καλά τα αυγά με το γάλα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε το μείγμα στο πυρέξ. Το σκεπάζετε και το αφήνετε για 20′ τουλάχιστον στο ψυγείο [μπορείτε να τα φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ και να το αφήσετε σκεπασμένο στο ψυγείο όλο το βράδυ και να το ψήσετε το πρωί]. 5.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, ξεσκεπάζετε το φούρνο και ψήνετε την ομελέτα για 40′. Ανοίγετε το φούρνο προσθέτετε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρίκαι τέλος πασπαλίζετε με τα αλλαντικα. Το αφήνετε άλλα 5′ περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί, βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε 5′ να “σταθεί” και σερβίρετε.
Ομελέτα φουρνου με τυρια και αλλάντικα Λένα Γατσή 24/07/2015 Αλμυρά κέικ - Σουφλέ, Μαγειρική, Συνταγές Οταν θες κατι στα γρήγορα,φτιάξε αυτή την ομελέτα και θα με θυμηθείς!!!! Υλικά •400 γρ. αλλαντικα χοντροκομένα •1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο •1 πιπεριά κόκκινη σε σε κομματάτια •200 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες •2 κ.σ. μουστάρδα dijon •αλάτι πιπέρι •3/4 φλ. τσαγιού γάλα •12 αυγά •1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια •250 γρ. διαφορα κίτρινα τυρια Εκτέλεση 1.Καθαρίζετε, κόβετε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια [σαν ζάρι] και τις τηγανίζετε στη φρυτέζα μέχρι να μαλακώσουν και ροδοκοκινίσουν. Τις βγάζετε και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν το λάδι. 2.Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε τα αλλαντίκα κομμένασε φέτες και το σοτάρετε μέχρι να γίνουν τραγανα. Αφαιρέστατο από το τηγάνι και αφήστε τα και αυτασε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο τηγάνι αφήστε τους ζωμούς απο τα αλαντικά ή προσθέστε 1 κ.γ. λάδι και σοτάρετε τα ψιλοκκομένα [σαν ζάρι] κρεμμύδια και πιπεριές και μανιτάρια 5′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. 3.Λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος ή πυρέξ 22 Χ 32 εκ. περίπου και βάζετε τις μισές τηγανισμένες πατάτες. Συνεχίζετε πασπαλίζοντας πάνω από τις πατάτες το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και από πάνω το 1 φλ. τυρια. Τέλος προσθέτετε τις υπόλοιπες πατάτες. 4.Χτυπάτε καλά τα αυγά με το γάλα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε το μείγμα στο πυρέξ. Το σκεπάζετε και το αφήνετε για 20′ τουλάχιστον στο ψυγείο [μπορείτε να τα φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ και να το αφήσετε σκεπασμένο στο ψυγείο όλο το βράδυ και να το ψήσετε το πρωί]. 5.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, ξεσκεπάζετε το φούρνο και ψήνετε την ομελέτα για 40′. Ανοίγετε το φούρνο προσθέτετε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρίκαι τέλος πασπαλίζετε με τα αλλαντικα. Το αφήνετε άλλα 5′ περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί, βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε 5′ να “σταθεί” και σερβίρετε. sintayes.gr

Δείτε περισσότερα στο daddy-cool.gr: Ομελέτα φουρνου με τυρια και αλλάντικα http://www.daddy-cool.gr/?p=226