Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίζ κέικ με βύσσινο ατομικά,

Υλικά συνταγής

    Για τη βάση
    250 γραμμ. μπισκότα digestive
    80 γραμμ. βούτυρο ξεπαγωμένο

    Για την κρέμα
    250 γρμ κρέμα γάλακτος
    100 γρμ ζάχαρη άχνη
    300 γρμ τυρί κρέμα
    1 (ξύσμα) από 1λεμόνι

    Για τη σάλτσα βύσσινο
    1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο
    1½ κουτ.σούπας  κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ να γίνουν σκόνη .
Την βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο,
Ανακατεύουμε καλά να πάει το βούτυρο σε όλο το μπισκότο να βραχεί .
Εχουμε βουτυρώσει φορμάκια στρογγυλά χάρτινα ειδικά για φούρνο και βάζουμε στό καθένα από μία στρώση  από το μείγμα. [γίνετε και με φορμάκια σιλικόνης η αντικολλητικά.
Τα ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ώσπου να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ελαφρώς και προσθέτουμε το ξύσμα το κρέμα τυρί μαζί και τα χτυπάμε πολύ ελαφρά να γίνουν ένα,
Αδειάζουμε μοιράζοντας την κρέμα πάνω στα ψημένα κρύα μπισκότα και τα τοποθετούμε  στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεί.
Στραγγίζουμε το χυμό από την κονσέρβα βύσσινο τον βάζουμε σε κατσαρολάκι  μαζί με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα να δέσει ,το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μεσα και τα βύσσινα ,
Οταν κρυώσει την ισομοιράζουμε πάνω από τα ατομικά τζίζ κέικ και τα ξαναβάζουμε ψυγείο .Καλή επιτυχία!

Οταν το σερβίρουμε το ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε λίγο σιροπάκι για στόλισμα,
Σημείωση
Επειδή είναι λίγο δύσκολο το στρογγυλό να μας βγεί κάντε το σαν τούρτα σε ταψάκι  το ίδιο είναι σε γεύση .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ