Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015

Μηλοπιτάκια με σφολιάτα τριανταφυλλάκια !!


 Υλικά για 6 μηλοπιτάκια

1 φύλλο σφολιάτα έτοιμη
2 μήλα ομοιόμορφα μεγάλα
μέλι ,η μαρμελάδα ,η ζάχαρη κανέλα μαζί  ότι προτιμάτε για εσωτερική επάλειψη
λίγο βούτυρο καλό 
κανέλα
ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε στην μέση τα μήλα ,βγάζουμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες μισοφέγγαρο όπως σας δείχνω στις φωτογραφίες
 Χωρίζουμε σε τρεις λωρίδες όπως το βλέπετε στην φωτογραφία το φύλλο σφολιάτας και με τον πλάστη τα ανοίγουμε σε πλάτος και φάρδος να λεπτύνει λίγο και με την βοήθεια μαχαιριού το κάνουμε ίσιο από πάνω και από κάτω .
Σε μία κατσαρολίτσα με νερό βράζουμε για 5 λεπτά τις φετούλες μισοφέγγαρο μήλα που έχουμε κόψει.
Τα στραγγίζουμε πολύ καλά
Με ένα πινέλο περνάμε σε λεπτή στρώση όλη την επιφάνεια τις σφολιάτας που θα ακουμπήσουμε τα  μήλα ,η με μαρμελάδα τις αρεσκείας μας ,η με μέλι ,η ραντίζουμε με κανελοζάχαρη [όχι άχνη ]
Τοποθετούμε τα κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες κουμπόντας λίγο η μία πάνω στην άλλη δείτε φωτογραφίες.
 Αμέσως μετά διπλώνουμε και σκεπάζουμε λίγο τις άκρες των μήλων την από κάτω πλευρά δείτε φωτογραφίες
 Πιάνουμε τώρα την άκρη και τυλίγουμε σε ρολάκι μέχρι να τελειώσει σχηματίζοντας έτσι τριανταφυλλάκι.



 Τα τοποθετούμε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ σε θήκη η ατομική η ταψάκι με θηκούλες ,γιατί αλλιώς ανοίγουν κατά το ψήσιμο αφού πρώτα τα έχουμε περάσει με λίγο λαδάκι η βούτυρο και με ένα κουτάλι ρίχνουμε στο καθένα από πάνω από μία κουταλιά λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγη κανελίτσα.


Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα με αντιστάσεις πάνω κάτω μέχρι να  δούμε και να ψηθεί η σφολιάτα αλλά και να ροδίσουν τα μήλα ,περίπου 30-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο ,
Τα βγάζουμε κι όταν κρυώσουν ξεφορμάρουμε ,βγαίνουν εύκολα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.Καλή επιτυχία!!
Σημείωση
Την ιδέα την είδα στο ίντερνετ σε ξένο σάιτ.
Εγώ χρησιμοποίησα μέλι αλλά όταν τα ξαναφτιάξω θα προτιμήσω την κανελοζάχαρη.Επίσης δεν τα έβαλα σε θήκη και ορισμένα μου ανοίξανε γι αυτό σας τονίζω αυστηρά σε θήκες για να τα ψήσουμε .
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές