Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Γλυκάκι με πτί μπέρ και ανανά!

Υλικά:
3 πακέτα πτι μπερ,
1 κουτί μεγάλο κομπόστα ανανά,
 1 τετράγωνο βούτυρο,
2 αυγά, [Προαιρετικά]
2 δόσεις ζελέ της αρεσκείας σας,
1 ζαχαρούχο γάλα
. Εκτέλεση:
 Σε ένα μέτριο ταψί σπάζουνε τα μπισκότα, ρίχνουμε την κομπόστα όλη (τα φρούτα εννοείται κομμένα), το βούτυρο λιωμένο το μισό πακέτο , το ζαχαρούχο, τα ζυμώνουμε καλά  όλα μαζί [αν βάλετε αυγά τα προσθέτετε τώρα ] απλώνουμε καλά στο ταψί μας, το μείγμα να έχει παντού το ίδιο πάχος.
 Το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, και όταν βγάλουμε το γλυκό από το ψυγείο το αδειάζουμε κουταλιά- κουταλιά από πάνω από την βάση, ξανά στο ψυγείο για άλλες 3-4 ώρες. ( μπορούμε αντι για ζελέ να βάλουμε σαντιγί και να πασπαλίσουμε με τριμμένη κουβερτούρα.) Καλό θα είναι να το ετοιμάσετε από το βράδυ.,
 Konstantinia Nikolaos Leventopoulou=Η πολίτικη κουζίνα τις Σπυριδούλας