Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ψαρόσουπα με λαχανικά σκέτη !



Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Υλικά  
1-1,5 κιλό ψάρι φιλέτο βακαλάο η οτιδήποτε ψάρι για βραστό[εδώ έχω φρέσκο ]
2 μεγάλες πατάτες
4 μεγάλα καρότα σε φετούλες 
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 ντομάτα
1/2 ματσάκι μαϊντανό 
4 κλωνιά άνηθο 
3 κολοκυθάκια σε φετούλες
1 πιπεριά πράσινη κέρατο σε φετούλες
Κοτσάνια από σέλινο και λίγα από τα φύλλα του  
Αλάτι, πιπέρι
χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Ανοίγουμε την κοιλιά του μπακαλιάρου και βγάζουμε τα εντόσθια ,καθώς και τα σπάργανα από το κεφάλι του .
Το πλένουμε πολύ καλά.
Βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα 5 φλυτζάνια νερό με λίγο πιπέρι να τα δούμε να αρχίσουν να βράζουν.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και τα βράζουμε 10 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα .
Ανοίγουμε βάζουμε και τον μπακαλιάρο και χαμηλώνουμε την ένταση τις φωτιάς και μαγειρεύουμε για 20 -30 λεπτά περίπου.
Αν το νερό δεν σκεπάζει το ψάρι τότε βράστε το το μισό χρόνο από την μία και τον άλλον μισό τον υπόλοιπο 
Βγάζουμε το ψάρι με τα λαχανικά σε πιατέλα μαζί με όλα τα λαχανικά .
Σουρώνουμε το ζουμί τις κατσαρόλας μην τυχόν κι έχει κόκαλα και περιχύνουμε το ψάρι .
Σημείωση 
Λάδι βάζουμε μόνο στο τέλος στο συγκεκριμένο φαγητό εδώ αν θέλουμε 4-5 κουταλιές τις σούπας.
Επίσης μπορούμε να περάσουμε από τον μύλο των χόρτων λίγα από τα λαχανικά και αφού σουρώσετε το ζουμί τις κατσαρόλας να τα ρίξετε μέσα για να γίνη η σούπα πηχτή.
Αν δεν είναι νηστεία μπορείτε να της βάλετε και αυγό για να κάνετε αβγολέμονο αν και στην συγκεκριμένη δεν χρειάζεται είναι υπέροχη με την γεύση των λαχανικών !.
Επίσης  μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο ψάρι για σούπα!