Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Κέϊκ πορτοκαλιού με σιρόπι πορτοκαλιού και με γλάσο λευκής σοκολάτας πορτοκάλι





Φτιάχνουμε το κλασικό κέικ που αναγράφετε η συνταγή πάνω στην κόκκινη φαρίν απ αντικαταστούμε το γάλα με χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα από τρία πορτοκάλια στο χοντρό του τρίφτη.

 Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Σιρόπι:
Σε μπρικάκι ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού τρις κ.σ. ζάχαρη μια κ.γλ. βούτυρο τα βράζουμε 5-7 λεπτά και το περιχύνουμε στο ζεστό κέικ


Γλάσο:
Σοκολάτα λευκή 125 γρ.
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού στο ψιλό τρίφτη
Ένα φλ.του καφέ χυμό πορτοκάλι.
Λιώνουμε σε Μπεν Μαρί την σοκολάτα ενσωματώνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και το ξυσμα περιχύνουμε το κέικ μας, Τέλειο.!!
 Εleni Lyri Tsolakoudι-η πολίτικη κουζίνα τις Σπυριδούλας