Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Σαραγλί με αμύγδαλο ,τριμμένη σοκολάτα γεμισμένο με κέικ Σιροπιασμένο & γαρνιρισμένο με γλυκό πετροκέρασο!

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές


Η συνταγή είναι μίξη δύο συνταγών .

Υλικά
1 κιλό  φύλο κρούστας τύπου Βυρηττού φρέσκο η την μώβ συσκευασία του Κανάκι(θα χρειαστείτε δυο πακέτα)
400 γραμ.αμύγδαλα με το φλούδι του καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
200 γρ.καρύδι χοντροκομμένο
400 γρ.κουβερτούρα τριμμένη
300 γρ.βούτυρο γάλακτος για τα φύλα(εγώ χρησιμοποιώ Lurpak)

 Κέικ
1/2 πακέτο βούτυρο γάλακτος (125 γρ)
1+1/2 ποτήρι ζάχαρη
2+1/2 με 3 ποτηριά αλεύρι φαρίν απ(μην βάλετε από την αρχή όλο το αλεύρι..βάλτε τα 2+1/2 ποτήρια κι αν χρειαστεί προσθέτετε το υπόλοιπο)
4 αυγά
ξύσμα λεμονιού.
 2 βανίλιες
1/2 ποτήρι γάλα φρέσκο

Σιρόπι
4 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
χυμό και φλούδα ενός λεμονιού μέτριου
ένα ξύλο κανέλας μεγάλο

Γαρνίρισμα
Γλυκό κουταλιού πετροκέρασο η βυσινο η ότι θέλετε εσείς

Εκτέλεση
Σιρόπι
Βάλτε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη ευρύχωρη κατσαρόλα καλόβραστε τα δέκα λεπτά περίπου να έχετε ένα πυκνό σιροπακι..σβήστε την φωτια κι αφηστε το στην άκρη να ηρεμήση

Σαραγλί
Λιώνομε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτια να μην κόψη'Σβήνομε το μάτι και το ανακατεύομε να διαλυθεί.
Ανακατεύομε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ
Ανοίγομε τα φυλά μπροστά μας και τα κόβομε κάθετα στην μέση..τα στοιβάζομε όλα μαζί κι αρχίζομε να γεμίζομε..παίρνομε δυο φύλα την φορά,να είναι κάθετα προς εμάς δηλαδή η στενή μεριά τους να βλέπει εμάς..να έχουν μάκρος..τα βουτυρωνόνουμε  και βάζομε κατά μήκος μια γεναία κουτάλια γέμιση αλλά αφήνομε από τις άκρες λίγο περιθώριο..παίρνομε μια χοντρή βελόνα πλεξίματος κι αρχίζομε να τυλίγουμε σε ρολό μέχρι δυο δάχτυλα πριν το τέλος..βγάζομε την βελόνα και τα σουρώνουμε με τα χέρια μας..τα τυλίγομε σε στρογγυλά προσέχοντας να κάνουν βάση το κομμάτι που δεν τυλίξαμε..έτσι θα κάτσει πάνω το κέικ και δεν θα χυθεί στο ψήσιμο..τοποθετούμε τους κύκλους σε ταψί του φούρνου καλά βουτυρωμένο..συνεχίζομε έτσι με όλα τα σαραγλί μας και αφήνομε στην ακρη.

Κέικ
Χτυπάμε την μισή ζάχαρη με τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα κι αφήνομε στην ακρη.
Χτυπάμε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και την βανίλια και το ξύσμα καλά να γινη κρέμα.
Ρίχνομε μέσα έναν έναν τους κρόκους χτυπώντας συνεχώς.
Ρίχνομε μέσα το γάλα εναλλάξ με το αλευρι.
Προσθέτομε και την μαρέγκα κι ανακατεύομε απαλά να μην ξεφουσκώση.
Αφού   ομογενοποιηθεί το μείγμα μας βάζομε από μια κουτάλια μέσα σε κάθε θηκούλα από τα σαραγλί μας και ψήνομε στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά.
Τα βγάζομε από τον φούρνο τα αφήνομε λίγο να ξεκουραστούν για να τα σιροπιάσουμε  ρίχνοντας σε καθένα σιγά σιγά με μια κουτάλα σιρόπι κρύο.
Αφήνομε λίγο να τραβήξουν,αναποδογυρίζουμε με προσοχή,αφήνομε για καμιά ώρα,τα ξαναγυρίζουμε πάλι.
Αφήνομε καμιά ώρα περίπου και μετά με τρυπητή κουτάλα τα τραβάμε και τα τοποθετούμε σε σχάρα να φύγει το περιττό σιρόπι.Αν τα θέλετε πολύ σιροπιασμένα μπορείτε να τα αφήσετε στο σιρόπι τους.
Μετά τα βάζομε σε όμορφες χάρτινες θήκες και την στιγμή που θα σερβίρομε βάζομε πάνω δυο τρία κεράσια γλυκό .μόνο την στιγμη που θα σερβίρομε διότι αλλιώς θα τραβήξουν μέσα το σιρόπι του γλυκού και θα νοτίσουν. Καλή επιτυχία!!
Roula's sweet corner-Roula Psittaki