Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Μελαχρινή με γλάσο σοκολάτας !!!



Υλικά

1 ποτήρι σπορέλαιο

1 ποτήρι ζάχαρη

1 1/2 ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο

1 αγελαδίτσα

1 ποτήρι αλεσμένα καρύδια

4 αυγά

1/2 κουτ,γλυκού σόδα

1 κ.γλυκού μπέκιν

1 κ.γλυκού κανέλα

1/2 κ.γλυκού γαρίφαλο τριμμένο



Σιρόπι

2 ποτήρια νερό

2 ποτήρια ζάχαρη



Γλάσο
1 μικρό κουτάκι  κρέμα γάλακτος πλήρες

2 κουβερτούρες γάλακτος



Συνταγή

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.





Οδηγίες

 Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα καρύδια και τα χτυπάμε στο μίξερ .

Μετά απο 5 λεπτά ανακατέματος προσθέτουμε χοντροκομμένα τα καρύδια και σε χαμηλη ταχύτητα ανακατεύουμε για 2 λεπτά.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι ελαφρώς πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι τιναζοντας το περιττό και ρίχνουμε το μείγμα μέσα,

Το ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά ,να  το προσέχετε και να κάνετε την δοκιμή με το μαχαίρι να το βυθίσετε κι αν βγεί στεγνό είναι ενταξει .

Το βγάζουμε από το φούρνο  το αφήνουμε να κρυώσει κι ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 10 λεπτά.

Το σιροπιάζουμε φροντίζοντας να είναι καυτό το σιρόπι κρύο το κέικ με την βοήθεια μιας κουτάλας για να μην μας βουλιάξει.



Γλάσο

Λιώνουμε τις κουβερτούρες μέσα στην κρεμα γάλακτος σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνέχεια.

Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει να σφίξει το γλάσο και το ρίχνουμε από πάνω  από το σιροπιασμένομ μας κέικ .Καλή επιτυχία !!