Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Μπακλαβάς αμυγδάλου σοκολάτας !!!



ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας τύπου Βυρηττου η καλύτερα φρέσκο φύλλο από μαγαζιά που φτιάχνουν τέτοιου είδους φύλλα
200 γρ.βουτυρο γάλακτος λιωμένο σε πολύ χαμηλή φωτιά για επάλειψη

ΓΕΜΙΣΗ
300 γρ.αμυγδαλα με το φλούδι τους καβουρδισμένα και λεπτοκομμένα
150 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο λεπτοτριμμενη σε πολύ μικρα κομματάκια


ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλας
3-4 καρφάκια γαρίφαλο
χυμό κα φλούδα μισού λεμονιού



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύομε την γέμιση σε ένα μπολ
Λιώνομε το βούτυρο και βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί πυρέξ η ένα μακρόστενο ταψί 30χ40 εκατοστά
παίρνομε τα φυλλα και τα κόβομε ακριβώς στο σχήμα του ταψιού
Παίρνομε ένα ένα φύλλο και αρχίζομε να τα τοποθετούμε στο ταψί βουτυρώνοντας τα ένα ένα μέσα στο ταψί..αφού στρώσομε 4-5 φύλλα,πασπαλίζουμε γέμιση,μετά ανά δυο φύλλα γέμιση,μέχρι να μας τελειωση η γέμιση και να έχομε στο τέλος 5 φύλλα τα οποία τοποθετούμε στο τέλος. τα φύλλα που κόψαμε δεν τα πετάμε..τα βάζομε ανάμεσα και τα βάζομε με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν τα ταψί μας.
Βάζομε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξη λίγο το βούτυρο να μπορέσομε να το κόψομε.
Προθερμαίνομαι τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Οταν ο φούρνος είναι έτοιμος, βγάζομε το γλυκό από το ψυγείο και το κόβομε σε κομμάτια.
Κατεβάζομε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνομε για 40 λεπτα περίπου η μέχρι να  ροδίση καλά το γλυκό μας.

 Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές


ΣΙΡΟΠΙ
Μετά από μισή ώρα που έχομε το γλυκό στον φούρνο,ετοιμάζομε το σιρόπι.
Βάζομε όλα τα υλικά να βράσουν σε δυνατή φωτια.να γινη σιροπάκι πυκνό..10 περίπου
Σβήνομε το μάτι και αφήνομε την κατσαρόλα με το σιρόπι πάνω στο σβηστό μάτι
Οταν το γλυκό μας  ψηθεί,το βγάζομε κι σιροπιάζουμε προσεκτικά με μία κουτάλα  καυτό σιρόπι στο καυτό γλυκό
Αφήνομε να κρυώση.Καλή Επιτυχία!!!!