Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Τσουρεκάκια....για το σχολείο και όχι μόνο !!!!!


ΤΟ τσουρέκι της Mamangelic. το πιο τέλειο τσουρέκι που έχω φτιάξει!!!!

Υλικά
175 γρ νερό
100 γρ γάλα
630-650 γρ αλεύρι για τσουρέκι
45 γρ μάγια φρέσκια (όχι ξηρή)
2 αυγά μέτρια
50 γρ βούτυρο
160 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
40 γρ ιμβερτοποιημένη ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
μαχλέπι, κακουλέ,μαστίχα
1 κ γ μπεικιν παουντερ

Προετοιμασία
Ζεσταίνουμε το γάλα και το νερό πολύ ελαφρά και διαλύουμε τη μαγιά.
Μετά βάζουμε στο μίξερ τα υλικά με την εξής σειρά.
Γάλα, νερό,μαγιά, ζάχαρες (και τα δυο είδη), αυγά, μυρωδικά, βούτυρο και ξεκινάμε το χτύπημα.
Μόλις ανακατευτούν καλά , προσθέτουμε το αλεύρι κουταλιά κουταλιά..όχι όλο μαζί.
Δυναμώνουμε το μίξερ , σε κανονική ταχύτητα και περιμένουμε να μαζευτεί η ζύμη στο γάντζο...7 με 10 λεπτά ζύμωμα.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και τοποθετούμε σε ξερός ζεστό να φουσκώσει αρκετά, το πολύ 2 ώρες,μέχρι να διπλασιαστεί.

ή το βάζουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς.
Μόλις φουσκώσει το ξεφουσκώνουμε και πλάθουμε τα τσουρέκια μας...ίσως χρειαστεί λίγο βούτυρο στο πλάσιμο.
Αφήνουμε να φουσκώσουν...περίπου μισή ώρα , αυγουλώνουμε με ασπράδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς..στις αντιστάσεις.
Σε χαμηλή σχάρα βάζουμε ένα μπολ βραστό νερό, θέλει υγρασία 70-85% για να γίνει τέλειο.


Τα κονονικά τσουρέκια είναι έτοιμα στα 30-40 λεπτά, τα μικρότερα πιο σύντομα.
Συνταγή από 
http://www.mamangelic.com/…/seasonal-re…/tsoureki-mamangelic
-----------------------------------------------------------------------------------------------