Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Πίτα φυλλαράκια!!


 Ζύμη υλικά
2 ποτήρια νερού  ζεστό γάλα,
1 ποτήρι νερού σπορέλαιοη ελαφρύ ελαιόλαδο
2 αυγά εκ των οποίων κρατάμε τον ένα κρόκο για επάλειψη στο τέλος
2 φακελάκια μαγιά ξηρή
1κουταλιά της σούπας και λίγο ακόμα ζάχαρη,
λίγο μαχλέπι κοπανισμένο,
μια πρέζα αλάτι το οποίο ρίχνομε στο αλεύρι
αλευρι,περίπου 700 με 800γρ.αλευρι για τσουρέκι,κάνει όμως και ο τι αλεύρι έχετε.

Επάλειψη..
1 κουταλιά σούπας γιαούρτι
τον κρόκο που φυλάξαμε
και λίγη κρέμαγαλακτος.

Εκτέλεση ζύμης
Χτυπάμε  τα υγρά σε ένα μπολ με τον αυγοδαρτη.ρίχνομε το αλεύρι και σχηματίζομε ζύμηαπαλή.

Γέμιση
200 γραμμάρια κιμά ψημένο όπως όταν φτιάχνομε μακαρόνια με κιμά ,σουρωμένο από τα υγρά του κι ανακατεμένο με 200γρ.τυρί Φιλαδέλφεια.


Εκτέλεση
Ανοίγομε με τον πλάστη ζύμη σε φύλο όχι παχύ,κόβομε με κουπ πατ η με ποτήρι κύκλους.
Βαζομε μισό κουταλάκι γέμιση στον κάθε κύκλο και κλείνομε μισοφέγγαρο και μετά διπλώνομε το μισοφέγγαρο να αγγίξουν οι δυο άκρες μεταξύ τους και αρχίζομε να τοποθετούμε γύρω γύρω από ένα ταψί ρηχό για τάρτα πολύ καλά βουτυρωμένο γεμίζομε έτσι όλο το ταψάκι.

Επάλειψη
Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού που είχαμε φυλάξει από την ζύμη ρίχνομε μέσα μια κουτάλια γιαούρτι και λίγη κρέμα γάλακτος αλείφομε με αυτό το μείγμα την τάρτα μας και την τοποθετούμε σε ζεστό φούρνο τον οποίο είχομε ανάψει στους 50 βαθμούς και τον σβήνομε αφού φούσκωση πολύ καλά η τάρτα μας, ανάβομε στους 200 βαθμούς και την ψήνομε μέχρι να ροδισμένη καλά. Καλή επιτυχία!!!