Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Λαχταριστή τούρτα!!


 Η λαχταριστή τούρτα τις Ναταλίας !!

ΥΛΙΚΑ:
 6 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
1 κουτάλι ξύδι λευκό
1 ποτήρι αλεύρι
3 φακελάκια ζελέ φράουλας
1 λεμόνι
1 ποτήρι γάλα
1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη
φράουλες σε κομματακια.
(Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε τούρτα μπανάνα, τότε θα πάρετε φακελάκια ζελέ μπανάνας κ μπανάνες για φρούτο.

Είναι ωραίο κ με ανανά... εννοείται αντίστοιχα θα πάρετε ζελέ ανανά.   Επίσης και με βύσσινο και ζελέ βύσσινο)

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές










Παντεσπάνι:

 Σ’ ένα κατσαρολάκι χτυπήστε με μίξερ τα ασπράδια από τα αυγά. Προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε με το μίξερ.
Σ’ ένα πιάτο βάλτε τους κρόκους, το μπέικιν πάουντερ, το ξύδι και ανακατέψτε τα με κουτάλι. Ρίξτε το δεύτερο μείγμα
στο πρώτο και χτυπήστε καλά με το μίξερ. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ ΛΙΓΟ!!! Βουτυρώστε μια λυόμενη φόρμα και πασπαλίστε με φρυγανιά. Ρίξτε το μείγμα και ψήστε το στους 160 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το αφήνετε να κρυώσει τελείως.


Λιώστε το ένα ζελέ στην μισή ποσότητα νερού που λέει το κουτί και αφήστε το να πήξει λίγο.

Κόψτε το παντεσπάνι στην μέση και βάλτε το στην φόρμα. Σ’ ένα ποτήρι βάλτε το χυμό από μισό λεμόνι και μισό ποτήρι νερό και ρίξτε το στο παντεσπάνι, σε όλη την επιφάνεια.

Σ’ ένα κατσαρολάκι βάλτε το γάλα, την σαντιγί και χτυπήστε με το μίξερ μέχρι να σφίξει καλά. Ύστερα, ρίξτε το ζελέ και συνεχίστε το χτύπημα.
Ρίξτε στην φόρμα την μισή κρέμα, βάλτε τις μισές φράουλες και ρίξτε την υπόλοιπη κρέμα.  
Τοποθετήστε από πάνω το άλλο μισό παντεσπάνι. Σ’ ένα ποτήρι βάλτε το χυμό από μισό λεμόνι και μισό ποτήρι νερό και ρίξτε το στο παντεσπάνι, σε όλη την επιφάνεια. Βάλτε το στο ψυγείο.


Λιώστε τα 2 ζελέ και αφήστε να πήξουν λίγο.

Ανοίξτε την φόρμα, ανεβάστε τόσο ώστε να χωρέσει το ζελέ και να μην χύνετε.

Βάλτε τις υπόλοιπες φράουλες και ρίξτε από πάνω το ζελέ.
Βάλτε στο ψυγείο 3-4 ώρες.