Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

Πεντανόστιμη μανιταρόπιτα με λουκάνικο!!!!!

                          ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας,
1 κιλό μανιτάρια φρέσκα (καθαρισμένα και ψιλοκομμένα),
2 χωριάτικα λουκάνικα (ψιλοκομμένα χωρίς το περίβλημα),
2 κρεμμύδια ξερά,
2 ντομάτες ψιλοκομμένες,
2 κ.σ. βούτυρο,
 κασέρι τριμμένο,
μαιντανό,
 1 πρέζα μοσχοκάρυδο,
 αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, έπειτα ρίχνουμε τα μανιτάρια, το λουκάνικο και τη ντομάτα και περιμένουμε μέχρι η γέμιση να πιει όλα τα υγρά της.
Αλατοπιπερώνουμε (ανάλογα πόσο πικάντικο είναι το λουκάνικο), προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τέλος τον ψιλοκομμένο μαιντανό.
Σέ ένα ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε τη γέμιση και πασπαλίζουμε με το κασέρι.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, το χαράζουμε, το αλείφουμε μέ ένα αβγό ή λάδι, ραντίζουμε με λίγο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40' στους 180-200 (ανάλογα το φούρνο) μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

Ntina Karra -οι κουζινίστας