Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Τα Σιμίτια του πασά!!

Πεντανοστιμα και πανευκολα με λιγα υλικα φτιαξτετα θα τα λατρεψετε...!!!

ΥΛΙΚΑ για 16 τεμάχια
100γρ βιτάμ λιωμένο,
1κούπα χλιαρό γάλα,
1/4 κούπας λάδι ,
1/4 κούπας χλιαρό νερό,
1 αυγό,
 1φακελάκι μαγιά ,
2 κσ ζάχαρη,
1 κγ αλάτι.
αλεύρι όσο πάρει εγώ έβαλα μαλακό.


Γιά την γέμιση
 Τυρί φέτα και μαιντανός.

Για την επάλλειψη
1 κρόκο αυγού,
 καβουρδισμένο σουσάμι ,
2 κσ νερό,
1 κσ μέλι.
 Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ  Μαγειρική και Συνταγές

Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με το αυγό ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι το αφήνουμε να φουσκώσει τόσο χρόνο όσο θέλουμε να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά για την επάλλειψη.
 Σε τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι, σε μπολάκι χτυπάμε το κρόκο του αυγού και σε ένα άλλο μπολάκι διαλύουμε 2 κσ νερό με μία κσ μέλι μόλις τα ετοιμάσουμε παίρνουμε ζύμη τόση όσο ένα αυγό το πατάμε λίγο πρός τα κάτω με το χέρι μας δεν χρειάζεται πλάστης και το γεμίζουμε  με φέτα και μαιντανό γυρίζουμε  πρός τα κάτω πατήστε ελαφρά και αλείφτε πρώτα με το νερόμελο μετά με το αυγό και βουτάμε  στο καβουρδισμένο σουσάμι χαράζουμε  ένα σταυρό στην μέση για να ψηθεί καλά και μέσα  ψήνουμε  σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά.
Την συνταγή την βρήκα σε ξένο σάιτ είναι πεντανόστιμα!!!
 Gogo Samiou