Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Αρωματικό βούτυρο . Δίνει ένταση και απογειώνει τη γεύση!

 Αρωματικό βούτυρο: 
250γρ βούτυρο αγελαδος το αφήνουμε εκτός ψυγείου να μαλακώσει. 

 Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Δουλεύουμε με μια σπάτουλα το μαλακωμένο βούτυρο να γινει αλοιφή και προσθετουμε ενα κουταλάκι αλάτι δυο κουταλάκια χυμό λεμόνι ενα κουταλάκι πολτό σκόρδου λιγο πιπέρι και λιγο πάπρικα.
 Ψιλοκοβουμε φρέσκα αρωματικά ρίγανη δυόσμο βασιλικό και οτι άλλο μας αρεσει και ανακατευουμε.

 Κόβουμε δυο κομμάτια μεμβράνη για σιγουριά τοποθετούμε τη μια πάνω στην άλλη και απλώνουμε το βούτυρο κατα μήκος σε σχήμα μπαστουνιού.

Κλείνουμε και ρολάρουμε τη μεμβράνη γυρίζοντας τις άκρες σε σχήμα καραμέλας . 
Διατηρείται στο ψυγείο δυο μήνες η στην κατάψυξη για περισσότερο καιρό. Κάθε φορα που θελουμε να προσθέσουμε στο φαγητό μας το βγάζουμε και κόβουμε λεπτές φετούλες.
 Eva Triantafilidou-Οι Προκομένες/οι-Συνταγές