Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Φιρίκι το αγαπημένο !!!





Και έφτασε η ώρα!!!! Φιρίκι το αγαπημένο!

Υλικά
30 μηλαράκια, 
ενάμισι κιλό ζάχαρη, 
δυόμισι ποτήρια νερό,
 κανέλλα ή ότι άλλο αρωμα θέλετε, 
χυμό λεμόνι.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα. 
Βάζουμε την ζαχαρη και το νερό να πάρουν βράση και μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα μήλα με το άρωμα που θέλουμε. αφήνουμε να βράσουν(εγώ στο γκάζι τα βράζω 10 λεπτά, το μάτι της κουζίνας κλείστε το πιο νωρίς κι αφήστε την κατσαρόλα επάνω γιατί συνεχίζει για λίγο ακόμα να βράζει). καλό είναι σ αυτό το στάδιο να βράσουν με κάποιο βάρος από πάνω(ένα πιάτο) που να τα κρατάει μέσα στο σιρόπι. Αφήνουμε μέχρι την άλλη μέρα, βγάζουμε το πιάτο και ξαναβράζουμε μέχρι το γλυκό να δέσει, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού κι αν θέλουμε και αμύγδαλα και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο.

Βάσω Μανούκαοι κουζινίστας

 Για περισσότερες συνταγές  εδώ Μαγειρική και Συνταγές