Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ρυζογαλάκι το ΤΕΛΕΙΟ !!!!!



Αυτό το μαμαδίστικο ρυζογαλάκι  θα το φτιάχνετε συνέχεια ! Ο τρόπος είναι πανεύκολος  αλλά το σπουδαιότερο πεντανόστιμο και επιτυχημένο !!!

Υλικά
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1μασουράκι βανίλια
3-4 κοφτές κουταλιές κοφτές ρύζι γλασέ
1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη [αν δεν σας αρέσει πολύ γλυκό αφαιρέστε λίγη ]
1 άνθος αραβοσίτου Γιώτης

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κούπα 2 δάχτυλα γάλα ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε να διαλυθεί εντελώς πολύ καλά




 Βάζουμε στην φωτιά την  κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα να πάρει βράση .
Μόλις το δούμε να φουσκώνει ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύουμε καλά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία σε μέτρια και βράζουμε ΑΚΡΙΒΩΣ 15 λεπτά ανακατεύοντας σε τακτικά διαστήματα.

Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά ρίχνουμε την ζάχαρη και την βανίλια ανακατεύουμε πολύ καλά και το ξαναβάζουμε στην φωτιά.

 Προσθέτουμε αμέσως και το υπόλοιπο γάλα με το άνθος αραβοσίτου που έχουμε αραιώσει ανακατεύοντας συνέχεια.
Θα το δούμε να πήζει αμέσως ,το κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε σε μπολ η σε πιάτα.
Πασπαλίζουμε με κανελίτσα ,εγώ ρίχνω και λίγη τρούφα σοκολάτας μαζί και είναι σκέτο όνειρο !!!Καλή επιτυχία που είναι σίγουρη 100%!!




 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές