Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Γιαουρτογλυκό τύπου Ραβανί με λευκή σοκολάτα & μαστίχα !!! Μούρλια !!!!



Υλικά
σιρόπι
μιάμιση κούπα ζάχαρη
μιάμιση κούπα νερό
χυμό μισού λεμονιού
φλούδα μισού λεμονιού
φτιάχνομε πρώτα το σιρόπι ..βράζομε όλα τα υλικά μαζί περίπου 10 λεπτά να έχομε πηχτό σιροπάκι ..αφήνομε στην άκρη να κρυωση
γλυκό
ένα γιαουρτάκι 200 γραμμαρίων
μιάμιση κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά η 4 μέτρια
λίγους κόκκους μαστίχας κοπανισμένους με ένα κουταλάκι ζάχαρη σε σκόνη
μισό κουταλάκι σόδα η ένα χαρτάκι μπαικιν παουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ
100 γραμμάρια λευκή κουβερούρα λιωμένη σε μπαιν μαρι
5 κουταλιές λιωμένο βούτυρο η μαργαρίνη
αμύγδαλο φιλέ για το πασπάλισμα στο τέλος
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο για επάλειψη στο τέλος

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Εκτέλεση
Βάζομε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι,την μισή ζάχαρη,την μαστίχα κοπανισμένη το κονιάκ το μπέκιν ,το γιαούρτι και τα ανακατεύομε καλά και τα αφήνομε μια ώρα στην άκρη να φουσκώσουν..μετά από μια ώρα χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη καλά να ασπρίσουν έχομε εν τω μεταξύ λιώσει την κουβερτούρα και το βούτυρο κι τα αφήνομε να περιμένουν..όταν φουσκώσουν τα αυγά ρίχνομε μέσα το μείγμα με το σιμιγδάλι και το γιαούρτι χτυπώντας συνέχεια..μετά ρίχνομε μέσα την λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας συνέχεια με το μίξερ και τέλος το βουτυρο.βαζομε σε ένα ταψάκι μικρο 25χ25 εκατοστά η στρογγυλή φόρμα 24 εκατοστά την οποία έχομε ντύσει με βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ..ψήνομε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα να ροδίση καλά το γλυκό..μην περιμένετε να φούσκωση πολύ...όταν το βγάλομε από τον φούρνο το περνάμε με πινέλο και  με το λιωμένο βούτυρο τις 3 κουταλιες που φυλάξαμε αφήνομε να το πιει καμιά ώρα περίπου και μετά σιγά σιγά με μια κουτάλα το περιχύνουμε με το κρύο πηχτό σιρόπι  να τραβηξη καμιά ώρα περίπου και βάζομε σε πιατέλα και σερβίρομε..Καλή επιτυχία!!!!
 Roula's sweet corner