Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Σοκολατένια πανδαισία !!!!!!

Υλικά
320 γρ μπισκότα digestive - 
80 γρ βούτυρο - 
αυτά είναι η βάση..

 Η κρέμα [το μεσαίο ] είναι
150 γρ ζάχαρη -
 3 αυγά 
150 γρ βούτυρο - 
120γρ κουβερτούρα - 
80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Γκανάζ σοκολάτας
 100 γραμ κρέμα γάλακτος 
100 γραμ κουβερτούρα 

Περισσότερες συνταγές θα δείτε ΕΔΩ Μαγειρικη και Συνταγές 


Εκτέλεση 
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο να πάει παντού και τα στρώνουμε  ομοιόμορφα στο ταψάκι .
Ετοιμάζουμε την κρέμα  ανακατεύοντας πρώτα την ζάχαρη με τα αυγά,μετά προσθέτουμε  το βούτυρο ανακατεύουμε προσθέτουμε και την κουβερτούρα λιωμένη ανακατεύουμε και τέλος 80  γραμ αλεύρι .
Τα ανακατεύουμε όλα να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα και ψήνουμε για 15 λεπτά ΜΟΝΟ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Το βγάζουμε από το φούρνο κι όταν κρυώσει λίγο το βάζουμε στο ψυγείο  
να παγώσει και ετοιμάζουμε την σοκολάτα γκανάζ λιώνοντας σε χλιαρή φωτιά  την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα .Την απλώνουμε όταν χλιαρίνει πάνω στο ταψάκι  αφήνουμε να σταθεροποιηθεί  καιι  ορμάμε!!!!
Συνταγή από Eleni Koutsompina
 MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ