Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Κουλουράκια σαν παξιμαδάκια που μπορούμε να τα φτιάξουμε με πολλές γεύσεις !!!!


 Περισσότερες συνταγές δείτε πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

 Υλικά
1 ποτήρι λάδι.
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι .
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι. 
2 κουτ.γλυκάνισο. 
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλο.
1 κούπα ζάχαρη(εγώ εβαλα καστανή). 
1 κουπάκι καρύδι χοντροκομμένο. 
1 κουταλάκι σόδα.
 2 κουταλιές μπέικιν και αλεύρι όσο πάρει ώστε να γίνει μια ζύμη ούτε πολύ μαλακιά ούτε πολύ σκληρή. 


Εκτέλεση
 Ανακατεύω τα υλικά κάνω μπαστούνια και χαράζω με το μαχαίρι μέχρι την μέση.
 Τα ψήνω 20 λεπτά στους 180 και τα βγάζω και τα κόβω ώστε να χωρίσουν τι ένα από το άλλο. Και τα ψήνω ξανά περίπου 15 λεπτά γιατί τα θέλω τραγανα.
Τα υλικά είναι δική μου εμπνευση και την έχω κάνει χιλιάδες φορές.

 Και με σταφίδα και με ούζο και με αμύγδαλο. Είναι τελεια! Εύκολα και κρατάνε σε τάπερ για πολλές μέρες! !!!!
 Κaterina Papalexandrou