Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Ριβανί υπέροχο παραδοσιακό !

Ωρα για καφεδάκι και παραδοσιακή "ριβανή" από τα Χωριά του Βάλτου! ! ! !
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό λάδι
1300 γραμμάρια νερό
800 γραμμάρια ζάχαρη
3 κουταλιές μέλι
1 κιλό αλεύρι
1 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
Λίγο αλάτι
Ξύσμα λεμονιού, σουσάμι, αμύγδαλα ή γαρίφαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, το αλάτι και λίγο ξύσμα λεμονιού. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας καλά για να μουλιάσει. Έπειτα προσθέτουμε το σιμιγδάλι με τον ίδιο τρόπο. Αφού πήξει το αποσύρουμε από τη φωτιά. Λαδώνουμε καλά 1 ταψί και ρίχνουμε σουσάμι, βάζουμε όλη τη ζύμη τη στρώνουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα, την κόβουμε σε κομμάτια, ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι και βάζουμε σε κάθε κομμάτι από ένα αμύγδαλο βρασμένο ή καρφώνουμε από ένα γαρίφαλο. Έπειτα το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και κάτι. Αφού κρυώσει μπορούμε να το πασπαλίσουμε με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη.
Για έξτρα απόλαυση, πρέπει η κρούστα που θα δημιουργηθεί στο πάνω μέρος του γλυκού να γίνει τραγανή!
 Αθανασία ΤρίμπουΟι Προκομένες/οι - Συνταγές