Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

Τηγανόψωμα νόστιμα για όλες τις ώρες !!




 Υλικά--για 10 -12 κομμάτια
1/2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τον πάγκο μας
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο + επιπλέον για το τηγάνισμα
1 κουτ.σούπας ξύδι
1 κουτ.γλυκού αλάτι
1+1/2 κούπα χλιαρό νερό
300 γραμ τυρί φέτα
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε μία λακουβίτσα στο κέντρο του .
Εκεί ρίχνουμε την μαγιά που πρώτα την έχουμε διαλύσει σε λίγο χλιαρό νεράκι
προσθέτουμε και την ζάχαρη και το ελαιόλαδο το ξύδι και σιγά σιγά το χλιαρό νερό.Αρχίζουμε να ζυμώνουμε καλά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.Την ίδια διαδικασία  την κάνουμε αν θέλουμε και στο μιξερ με τον γάντζο.
Σκεπάζουμε την ζύμη μας με καθαρή πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα.
Μετά την χωρίζουμε σε μπαλίτσες ίσου βάρους περίπου και σε αλευρωμένη επιφάνεια με την βοήθεια του πλάστη ανοιγουμε την κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο καλύτερα παραλληλόγραμο .Σκορπίζουμε λίγη φέτα στο κάθε φύλλο τριμμένη και το διπλώνουμε .Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας .
Βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει  μέτρια πρός δυνατή θερμοκρασία.
Ρίχνουμε μέσα τα τηγανόψωμα ένα ένα και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγο και ..καλή όρεξη !!!!