Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Σπανακόπιτα με γρήγορο τρόπο !!



Υλικα:
1 Σφολιάτα διπλή
2 αυγά
1/4 του κιλού τυρί φέτα
1 κιλό σπανάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
λίγο άνηθο και φρέσκα κρεμμυδάκια[εδώ στην συγκεκριμένη πίτα προαιρετικά]
αλάτι-πιπέρι,
1 αυγό για επάλειψη


Εκτελεση:
Ετοιμάζουμε το σπανάκι, το πλένουμε, και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα  με λίγο νερο να μαραθεί, Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι χονδροκομμένο και ρίχνουμε το σπανάκι καλά στραγγισμμένο το αφήνουμε να πιεί όλα τα υγρά του. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά, το τυρί τριμμένο, αλάτι-πιπέρι, Ομογεννοποιούμε τα δύο μείγματα. Σε ένα ταψί καλαά βουτυρωμένο βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και αδειάζουμε  το μείγμα, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, αλείφουμε με το αυγο χτυπημένο με λίγο ελαιόλαδο, χαράζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμους μέχρι να ροδίσει!!!
 Konstantinia Nikolaos Leventopouloυ-Ηπολίτικη κουζίνα τις Σπυριδούλας