Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

Κρουασανάκια με γέμιση τυριού ,Καταπληκτικά σε γεύση !!


 Σκέτος αφρός!!

Υλικά για  γέμιση
300γρ.τυρι τριμμένο που λιώνει

Υλικά για την ζύμη.
2 ποτήρια νερού ζεστό γάλα,
1 ποτήρι νερού σπορέλαιο η ελαφρύ ελαιόλαδο,
2 αυγά εκ των οποίων κρατάμε τον ένα κρόκο για επάλειψη στο τέλος,
2 φακελάκια μάγια ξηρή,
1κουταλια της σούπας και λίγο ακόμα ζάχαρη,
λίγο μαχλεπι κοπανισμένο,
μια πρέζα αλάτι το οποίο ρίχνομε στο αλεύρι,περίπου
700 με 800γρ.αλευρι για τσουρέκι,κάνει όμως και ο τι αλεύρι έχετε.
Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Για την επάλειψη
1 κουτάλια σούπας γιαούρτι,
τον κρόκο που φυλάξαμε,
και λίγη κρέμα γάλακτος.

Εκτέλεση ζύμης
Χτυπάμε τα υγρά σε ένα μπολ με τον αυγοδαρτη.ριχνομε το αλεύρι και σχηματίζομε ζύμη απαλή παιρνομε δυο λαδόκολλα και παίρνομε κοματια από την ζύμη και ανοίγομε κυκλο. τον χωρίζομε σε τρίγωνα βάζομε λίγη γέμιση μέσα,τυλίγομε σε σχήμα κρουασάν και τοποθετούμε σε ταψί φούρνου καλυμμένο με αντικολητικο χαρτί
Αφού τελειώσομε τα αλείφομε με το μείγμα κρόκο γιαούρτι και κρέμα γάλακτος,που τα έχομε ανακατέψει όλα μαζί πασπαλίζουμε με σουσάμι και βάζομε στον φουρνο να φουσκώσουν
Ανάβομε στους 200 βαθμούς και ψήνομε και τις δυο λαμαρίνες μαζί μέχρι να ροδίσουν καλά.
Αν χρειαστεί γυρίζομε τις λαμαρίνες μέσα έξω η πάνω κάτω
δεν θα ξεφουσκώσουν..οι ζύμες με μάγια δεν ξεφουσκώνουν αν ανοίξομε τον φούρνο,
Αφού ροδίσουν καλά τα βγαζομε. περιπου 20 λεπτά τα έψησα..ανάλογα τον φούρνο σας..αν είναι δυνατός τα βάζετε στους 180.Καλή επιτυχία
 Σημείωση
Επειδή η ζύμη είναι ουδέτερη μπορείτε να την γεμίσετε και με γλυκιά γέμιση  μαρμελάδα η νουτέλα η κρέμα η ότι άλλο θέλετε .Αναδεικνύει την γέμιση χωρίς να την σκεπάζει ,φτιάξτε τα είναι απίθανα!!
Η συνταγή είναι από τον Πατέρα Αθανάσιο Τσοπιανίτη όμως έκανα αρκετές παρεμβάσεις
Roula's sweet corner