Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με σταγόνες καραμέλας και σάλτσα σοκολάτας!

Υλικά
 1 πακέτο σιμιγδάλι χονδρό
1 πακέτο βούτυρο [βιτάμ]

Σιρόπι
1+1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
σταγόνες καραμέλας [στα σούπερ μάρκετ ]

Σάλτσα σοκολάτας
125 ml νερό
100 γραμ. ζάχαρη
50 γραμ.κακάο

Εκτέλεση
Ροδιζουμε το σιμιγδάλι με το  βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Παράλληλα σε μια κατσαρόλα έχουμε λιώσει την ζάχαρη στα 4 ποτήρια καυτό νερό.
Ρίχνουμε το ζαχαρόνερο στο σιμιγδάλι και τις σταγόνες καραμέλας  και ανακατεύουμε συνέχεια μεχρι να απορροφήσει όλο το ζαχαρονερο. Χαμηλωνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το χαλβά.
 Όταν το σιμιγδάλι γίνει μια μπάλα γύρω από το κουτάλι κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα κλείνουμε με καπάκι μέχρι να τραβήξει τελείως και να μείνει στεγνό.
Τον αδειαζουμε σε φόρμα προαιρετικά και τον γυρίζουμε σε πιατέλα.

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Για τη σάλτσα σοκολατας:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολακι το νερό με τα την ζάχαρη.
Όταν πάρει βράση ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά με σύρμα.Είναι πραγματικά πολύ ωραίος !!Καλή επιτυχια !!!
Eva Triantafilidou