Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

--Μπαρμπούνια στο τηγάνι η Σαβόρο !!

Υλικά
Μπαρμπούνια καθαρισμένα
Αλεύρι
Αλάτι χονδρό
Πιπέρι
λίγο ούζο 
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Δενδρολίβανο φρέσκο ή ξερό
1 σκ. σκόρδο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι σπορέλαιο και ρίχνουμε το σκόρδο και το δενδρολίβανο. Αφαιρούμε το σκόρδο μετά από 1-2 λεπτά ίσα ίσα να δώσει άρωμα. Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε καλά τα ψάρια τα ραντίζουμε με ούζο και  τα περνάμε από χονδρό αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.



Μπορούμε να τα φτιάξουμε και κατά αυτόν τον τρόπο 
 Μπαρμπούνια Σαβόρο
 
3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γλ. δεντρολίβανο
1 φύλλο δάφνης
1 φλ. λάδι
1/2 φλ. ξίδι
2 κ.σ. αλεύρι
αλάτι & πιπέρι


 

Kαθαρίζουμε τα μπαρμπούνια, τα αλατίζουμε ελαφρά και τ' αφήνουμε για μια ώρα με τ' αλάτι.Τα ξεπλένουμε και τα αλευρώνουμε καλά 1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να κάψει καλά και τηγανίζουμε τα ψάρια για 3-4 λεπτά από τις δύο πλευρές ώστε να μην καούν.
2. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι αν χρειάζεται για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα μας. 
3. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το σωτάρουμε στο λάδι.
4. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, τη δάφνη και το ξίδι.
5. Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνουμε να ψηθεί και να δέσει λίγο η σάλτσα.
Τοποθετούμε τα ψάρια σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

 Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 
Δείτε περισσότερες συνταγές

Πηγή: http://www.lovecook.gr