Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

Σιροπιαστή σοκολατόπιττα με σάλτσα καραμέλας.



 Υλικά

400 γρ γιαούρτι πρόβειο
3 φλ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 φλ ζάχαρη
1 φλ κακάο
4 αυγά
1 φακελάκι μπεικιν
3 κουτ σούπας κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
λίγο αλάτι
κακάο για το πασπάλισμα


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 φλ νερό
3 φλ ζάχαρη
φλούδα από 1/4 λεμονιού κ 1/4 πορτοκαλιού
2 βανίλιες
3 κουτ σούπας κονιάκ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
250 γρ βούτυρο.
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά κ την ζάχαρη κ τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν.Προσθέτουμε το γιαούρτι κ ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι-κακάο και μπέικιν και  συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Προσθέτουμε το αλάτι το ξύσμα πορτοκαλιού και  το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.Βουτυρώνουμε ένα ταψί 33χ38 αδειάζουμε το μείγμα κ ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 στον αέρα.
Όταν γίνει βγάζουμε απ τον φούρνο κ αφήνουμε να κρυώσει.Ετοιμάζουμε το σιρόπι κ σιροπιάζομαι με ζεστό σιρόπι κ κρύα σοκολατόπιττα.(το σιρόπι το βράζουμε 10-12 λεπτά απ την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός).Αφήνουμε να πιει το σιρόπι.Ετοιμάζουμε την σάλτσα καραμέλας βράζοντας το ζαχαρούχο για 3 ώρες περίπου κ αφού έχει κρυώσει το χτυπάμε με το βούτυρο να αφρατέψει και το ρίχνουμε πάνω στην σιροπιασμένη σοκολατόπιττα και από πάνω κοσκινίζουμε κακάο.Το βάζουμε στο ψυγείο να δέσει και  το διατηρούμε στο ψυγείο.