Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Πιροσκί εύκολα νόστιμα με γέμιση πατάτας κ.τ.λ

 Ζύμη για πιροσκί

1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
1/2 κ. σ. ζάχαρη
1 κ. σ. αλάτι
1 κ. σ. λευκό ξύδι
5 κ. σ. ελαιόλαδο περίπου 500 γρ. αλεύρι
 

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γέμιση

5-6 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ελαιόλαδο
προαιρετικά φέτα
Λάδι για τηγάνισμα.


Ολα τα υλικά μαζί της ζύμης και το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.

Στην γέμιση εγώ εβρασα τις πατάτες και αφού τις έλιωσα με το πιρούνι και κρύωσαν, προσθεσα την φέτα και την γραβιερα, όλα τα άλλα που έγραψα στην συνταγή είναι μια άλλη επιλογή, επίσης μπορούμε η γέμιση να έχει μόνο πατατουλες και φέτα ή προσθέστε, παριζα ή ψιλοκομμένο λουκάνικο, αυτά τα ολίγα"!!!
 Maria Ntai