Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Τηγανιτοπιτούλες γεμιστές με πολύ ωραίο φύλλο στα γρήγορα !!!



Καταπληκτικές πίτες με ωραίο τραγανό φύλλο !! Φτιάξτε  τες στο λεπτό δεν κοστίζουν και αξίζουν !!!!

Υλικά για 10 μεγάλες πίτες
500 γραμ σπανάκι
1 κούπα τσαγιού τυρί φέτα [έβαλα καλαθάκι Λήμνου που έχει πολύ ωραία γεύση]
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
6 κρεμμυδάκια κομμένα ροδελίτσες
6 κλωνιά ψιλοκομμένο άνηθο
4 κλωνιά ψιλοκομμένο μαιντανό






Υλικά για ζύμη
500 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι
2 κουταλιές σούπας λάδι
νερό από την βρύση κατ ευθείαν όσο πάρει το αλεύρι







Τι κάνουμε
Σε μπολ βάζουμε αλεύρι αλάτι λάδι τα ανακατεύουμε και αρχίζουμε λίγο λίγο να ρίχνουμε το νερό ζυμώνοντας συγχρόνως .Προσθέτουμε τόσο νερό όσο να δούμε να γίνει μι ζύμη εύπλαστη και λεία.
Το κανουμε το ζυμάράκι μας μπαλίτσα και το αφήνοιυμε στην άκρη .



 Καθαρίζουμε πλένουμε το σπανάκι κι αν δεν είναι μπεμπέ [μικρό ]το κόβουμε στα 2 και αφού το στίψουμε το βάζουμε σε βαθύ τηγάνι η κατσαρόλα τοποθετούμε επάνω στην φωτιά να πιεί όλα τα υγρά [χρόνος περίπου 10 λεπτά] προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια λίγο πρίν το τέλος των 10 λεπτών μαιντανό άνηθο αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε .




Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και σε λίγα λεπτά να κρυώσει λίγο προσθέτουμε την φέτα τριμμένη με το χέρι μας .Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 10 μπαλάκια μεγέθους μήλου φιρίκι και τα τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια,πασπαλίζουμε το κάθε μπαλάκι με λίγο αλεύρι η νισεστέ ακόμα καλύτερα γιατί τα κάνει ακόμα πιό λεπτά και τραγανά ,τα πατάμε λίγο με την παλάμη και ανοίγουμε με την βοήθεια του πλάστη τα φυλλαράκια μας.


Βάζουμε στην μέση στο μάκρος από την γέμιση ,τα κλείνουμε και με την βοήθεια πιρουνιού τα πατάμε δυνατά γύρω γύρω να κλείσουν καλά μην μας ανοίξουν κατά το τηγάνισμα,
Τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία πρός δυνατή μην μας αρπάξουν αλλά και να ψηθολυν ομοιλομορφα παιρνοντας το χρυσό χρώμα που βλέπετε ,
Τα γυρνάμε με προσοχή με σπάτουλα.
Οταν τα βγάλουμε από το τηγάνι τα τοποθετούμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας και δυστυχώς από εκεί δεν προλαβαίνουν να πάνε σε πιατέλα !!Μοσχομυρίζουν  είναι υπέροχα με πολύ ωραίο λεπτο τραγανό φύλλο και χορταστικά!! Μπορείτε να τα ψήσετε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψάκι αλλά και τηγανιτά είναι πολύ ωραία!!Καλή επιτυχία να τα φτιάξετε !!

Με το ίδιο ζυμάρι φτιάχνετε με ότι γέμιση σας αρέσει !!!

Πατήστε και ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ