Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Βασική συνταγή για φύλα κρέπες




 Χτυπάμε δύο αυγά προσθέτουμε ένα φλιτζάνι γάλα ένα φλιτζάνι αλεύρι λίγο αλάτι μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη μια βανίλια και δυο κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο.



 Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός και το βάζουμε για μισή ωρα στο ψυγείο.
 Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικά τηγάνι βάζουμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και με την κουτάλα μας ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα χυλού στο κέντρο του τηγανιού. 

 Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές


Περιστρέφουμε το τηγάνι μας με γρήγορες κινήσεις να πάει παντού ο χυλός και μόλις εμφανιστούν μικρές τράπουλες στην επιφάνεια της κρέπας τη γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.



 Με Μερέντα 1}
 έχω αλείψει την κρέπα με μερέντα έκοψα μισή μπανάνα σε φετούλες και έβαλα από πάνω τριμμένο καρύδι. Είναι μια ιδέα πως μπορούμε να τη φάμε

 Με Μερέντα  2]
 είναι γεμισμένες με μερέντα τριμμένο μπισκότο και από πάνω σιρόπι σοκολάτας
 Eva Triantafilidou