Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

Απλά υπέροχη πουτίγκα καρότου !!!!

Κορίτσια σηκωθείτε από καναπέδες, ντιβάνια, κρεβάτια τώρα! Σας έχω σούπερ γλυκάκι !!φτιάξτε το!!θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας Χριστούγεννα!! Για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα ...Πώς σας φαίνεται;


Στερεά υλικά
2,1/2 κούπες τριμμένο καρότο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
2 κ,γ, σόδα
1 κ.γ. μπέικιν μπάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1,1/2 κ.σ. κανέλα
1/2 κ.γ. μπαχάρι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
υγρά:
4 μεγάλα αυγά
3/4 κούπας λάδι
1/2 κούπα γιαούρτι
1 βανίλια
1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
κρέμα τυριού:
225 γρ. τυρί κρέμα
1/2 κούπα ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 βανίλια
3 κ.σ. αλεύρι


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

γλάσο πορτοκαλιού:
130 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. μαλακό βούτυρο
2 κ.σ.χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
1 βανίλια
2 κούπες ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Εκτέλεση :
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.Βουτυρώνουμε πολύ πολύ καλά μια φόρμα και την πασπαλίζουμε με αρκετό κακάο ή αλεύρι για να μη μας κολλήσει το γλυκό.(τινάζουμε το περίσσευμα)
Κάνουμε την κρέμα του τυριού:χτυπάμε την ζάχαρη με το τυρί και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα ,χτυπάμε καλά και την αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε το κέικ:Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί.Χτυπάμε ελαφρά σε ένα άλλο μπολ τα αυγά ,προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υγρά και αφού τα ανακατέψουμε τα ρίχνουμε όλα μαζί στα στερεά υλικά .Προσθέτουμε και το καρότο και τα ανακατεύουμε με το χέρι μας απαλά.
Ρίχνουμε στο ταψί τα 3/4 του μείγματος προσθέτουμε με ένα κουτάλι την κρέμα του τυριού προσέχοντας να είναι μόνο στο κέντρο και να μην ακουμπάει στα τοιχώματα (αφήνουμε ένα δαχτυλάκι από τα τοιχώματα) και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
Ψήνουμε στους 175 για 45 λεπτά και στη συνέχεια κατεβάζουμε στους 160 βαθμούς σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο το γλυκό και το ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά ακόμα (δοκιμάζουμε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα )
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει το ξεφορμάρομαι και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 με 15 λεπτά. Εν το μεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο: χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από την άχνη ,την προσθέτουμε στο τέλος και χτυπάμε καλά.Γλασάρομαι το γλυκό μας και το πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και καρύδα.
Διατηρείται στο ψυγείο για 7 μέρες .....αν δεν το τσακίσετε από την πρώτη!!!
Μπορείτε το γράσο να το έχετε στο ψυγείο και να το βάζετε στο γλυκό όταν το σερβίρετε,μόνο που θα το βγάζετε λίγο πιο πριν να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να μαλακώσει .