Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ρυζόγαλο καραμελέ!


Ένα ρυζόγαλο ,μια αρωματική απόλαυση που σε ταξιδεύει σε ένα δικό του κόσμο ένα ρυζόγαλο στυλ καραμέλας Brûlée


Υλικά
100 γρ. ρύζι Καρολίνα
νερό, περίπου 2 φλιτζάνια του τσαγιού, λίγο αλάτι
900 ml γάλα , μισό ξύλο κανέλας, ροδόνερο, 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη καστανή
2 κ. σ γεμάτες κορν φλάουρ,
2 κρόκοι αυγού, ξύσμα λεμονιού, ξύσμα πορτοκαλιού, σαφράν (προαιρετικά), λίγη καστανή ζάχαρη για να καραμελώσουν





Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει..Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το αλάτι και προσθέτουμε το ρύζι χωρίς να το ξεπλύνουμε. Το βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10- 15 λεπτά, ανακατεύοντας που και πού . Το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μεγαλύτερη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , τα αρωματικά ξύσματα, την ζάχαρη και την κανέλα αφού κρατήσουμε 150 ml γάλα. Σε ένα μπολ βάζουμε τα 150 ml γάλα που κρατήσαμε, τους κρόκους και το κορν φλάουρ και χτυπάμε με το σύρμα.,
.Μόλις το γάλα είναι έτοιμο να βράσει, κατεβάζουμε για λίγο την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μια κουτάλα προσθέτουμε καυτό γάλα στο μείγμα των αυγών - κορν φλάουρ χτυπώντας με ένα πιρούνι όπως στο αυγολέμονο. Μόλις έχουμε προσθέσει αρκετό καυτό γάλα και έχει ζεσταθεί το μείγμα , το αδειάζουμε όλο στην κατσαρόλα .


 Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Προσθέτουμε και το βρασμένο ρύζι. Ανακατεύουμε πάνω στο μάτι περιμένουμε να πήξει το ρυζόγαλό μας . Το ρυζόγαλο δεν θα πρέπει να πήξει…. θα πρέπει να είναι ρευστό ..καθώς πέφτει η θερμοκρασία του θα αρχίσει να πήζει.
Σερβίρουμε σε μπολ, , και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια κάθε μπολ με ζάχαρη και καραμελώνουμε με το φλόγιστρο .
Αν δεν έχουμε φλόγιστρο Θα πρέπει να έχουμε πυρίμαχα μπολ τα οποία θα τοποθετήσουμε σε ένα βαθύ ταψί με νερό και καραμελώνουμε στο γκριλ . Καλή επιτυχία!!!