Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Τάρτα με μπέικον και πράσα !



Για τη ζύμη
80 γρ. Βούτυρο
160 γρ. Γιαούρτι
Μια πρέζα αλάτι
250 γρ. Αλεύρι

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο.



Για τη γέμιση
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
2/3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
200 γρ. Μπέικον
3 αυγά και 1 για το τέλος
200 γρ. Γιαούρτι
200 γρ. Γάλα φρέσκο
3/4 του φλιτζανιού γραβιέρα τριμμένη
Μοσχοκάρυδο
Άνηθο


Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη ζύμη και αφού την παγώσουμε για λίγο, ανοίγουμε σε φύλλο και στρώνουμε μια ταρτιέρα.
Σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια να μαραθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και στο ίδιο λάδι - όσο έμεινε - σοτάρουμε το Μπέικον να γίνει τραγανό.
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα, το τυρί και πιπέρι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα πράσα και το Μπέικον.
Αδειάζουμε τη γέμιση στη ζύμη.
Χτυπάμε το αυγό και περιχύνουμε την τάρτα.
Ψήνουμε για 40´ περίπου στους 170 βαθμούς ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα, ανάλογα το φουρό.
Καλή επιτυχία!!!Οι λιχουδιές της Εφης