Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

Πώς ψήνουμε τα κάστανα!


 Το πρώτο βήμα είναι να τοποθετήσουμε το κάστανο σε μια επίπεδη επιφάνεια και να το χαράξουμε στραυρωτά, με ένα κοφτερό μαχαίρ.  Τα τοποθετούμε σε ταψί με την εγκοπή προς τα πάνω.  Αυτό επιτρέπει να διαφεύγουν οι ατμοί και να μη σκάει το κάστανο.

Το δεύτερο βήμα είναι να τα ψήσουμε.  Μπορούμε να τα ψήσουμε στα κάρβουνα, στο φούρνο ή στο γκριλ για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά.

Εάν δεν μπορούμε να τα ψήσουμε στα κάρβουνα, μπορούμε να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 15 – 25 λεπτά, οπότε μαλακώνουν και ξεφλουδίζονται εύκολα.



Εάν θέλουμε να κάνουμε πουρέ κάστανου ή απλώς να τα αποθηκεύσουμε, πρέπει να τα βράσουμε.

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να τα καλύψει.  Αφού βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, για συνταγές που θέλουν κι  άλλο ψήσιμο.  Εάν θέλουμε να τα λιώσουμε, τα αφήνουμε κανένα δεκάλεπτο παραπάνω.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.


Ξεφλουδίζουμε την εξωτερική και εσωτερική φλούδα του κάστανου.
Τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομαδα η για πολλούς μήνες στην κατάψυξη .
Κοπιάστε και καλή όρεξη !!!


Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 kopiaste.info