Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Πιροσκί με κιμά !!




Υλικά για την ζύμη

1 ποτήρι χλιαρό γάλα
3/4 ποτηριού σπορέλαιο
2 αυγά
1 κσ αλάτι
2 κσ μέλι
1 φακελάκι μαγιά
1 κιλό αλεύρι
εκτέλεση
σε χλιαρό γάλα λιώνουμε την μαγιά και σιγά σιγά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μια απαλή ζύμη!! την αφήνουμε για μισή ωρίτσα ίσως και λίγο παραπάνω να φουσκώσει η ζύμη μας!!!!

υλικά για κιμά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί
1/2 κιμά
2 χοντροκομμένα κρεμμύδια
αλάτι πιπέρι μπόλικο
4 κσ λαδάκι
4 κσ νερό
στην συνέχεια ζυμώνουμε ξανά το ζυμαράκι μας ξεχωρίζουμε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε σαν πιατάκια με την παλάμη μας βάζουμε μια κουταλιά από τον κιμά μας και τα κλείνουμε σαν τυροπιτάκια τα τοποθετούμε σε ένα δισκάκι που έχουμε ραντίσει λίγο αλευράκι και τ' αφήνουμε να φουσκώσουν για 15 λεπτάκια!!!! τα τηγανίζουμε σε μπόλικο σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας μέχρι να τα σερβίρουμε!!!
2ος τρόπος είναι να τα βάλουμε σε ένα ταψάκι στον φούρνο και να τα ψήσουμε στους 180 για μισή ωρίτσα όμως τότε μοιάζουν με ψωμάκια που έχουν γέμισή κιμά!
καλή σας επιτυχία