Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Μιλφέιγ από τα ωραιότερα !!!!



Ενας ζαχαροπλάστης από τον όμιλο Κωνσταντινίδη ο κύριος Νερολαδάκης υπεύθυνος παραγωγής βραβευμένος σεφ γλυκών βγήκε στη Μενεγάκη και έδωσε τη συνταγή.Την είδαμε τη δοκιμάσαμε και ορίστε... Θα χρειαστείτε...Το έφτιαξα κι εγώ και είναι Θεικό το αποτέλεσμα το βλέπετε στην φωτογραφία !!!

Για την κρέμα.
200γρ ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κρόκους αυγών
10γρ αιγοπρόβειο βούτυρο
250γρ κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένης 
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια


Για την σαντιγί
1λιτρο κρέμα γάλακτος 35%
200γρ ζάχαρη άχνη




Μπισκότα για Μιλφέιγ

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και ανακατεύουμε σε ένα σκεύος αλεύρι και ζάχαρη. Πριν βράζει βγάζουμε λίγο γάλα χλιαρό προς κρύο σε ένα σκεύος και ρίχνουμε τους κρόκους μέσα. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα με το αυγό στο αλεύρι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και λίγο ακόμα γάλα όχι καυτό μέχρι να μπορεί να δουλευτεί στο χέρι το μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο αυτό στο γάλα που έχει βράσει ανακατεύοντας συνέχεια με αναδευτήρα για να μην κόψει το αυγό αλλά ούτε να κυλήσει η κρέμα. Η κρέμα σιγά σιγά θα πήξει (θέλει κάνα 3-4 λεπτά με ανακάτεμα συνέχεια) αλλά δείτε να   στέκεται. Ρίχνουμε και το βούτυρο και τη βανίλια και αφού ανακατέψουμε την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες

Χτυπάμε τα 250γρ κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί, και όταν βγάλουμε την κρέμα από το ψυγείο την προσθέτουμε και αυτή και ανακατεύουμε το μείγμα.

Ανοίγουμε τα μπισκότα για το μιλφέιγ στη μέση. Στρώνουμε τα μπισκότα και βάζουμε κρέμα. Στη συνέχεια καπακώνουμε και είμαστε έτοιμοι για την σαντιγί.

Χτυπάμε με 1 λίτρο κρέμα γάλακτος με 200γρ άχνη να γίνει η σαντιγί και μολις είναι έτοιμη την βάζουμε πάνω από τα μπισκότα και καλύπτουμε το γλυκό.

Τέλος προσθέτουμε από πάνω τριμμένα μπισκότα και λίγο άχνη.Καλή όρεξη !!!
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγες ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ