Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι Θεικό !!


Υλικά

1 ποτήρι του νερού λάδι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 πορτοκάλι ολόκληρο πλυμένο καλά και περασμένο στο μούλτι πολτοποιημένο
2 αυγά
1 και 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι Αλατίνη η για όλες τις χρήσεις ΄
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
λίγο βιτάμ για την φόρμα

 Με σοκολάτα !


Για την επικάλυψη

Η πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη , ή με μαρμελάδα ,η κάνουμε υπέροχο γλάσο.

Κέικ εκτέλεση

 Βάζουμε σε μπόλ βαθύ το λάδι με την ζάχαρη ,χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει με το μιξεράκι χειρός .
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο ολόκληρο πορτοκάλι ,τις βανίλιες και τα αυγά και ξαναχτυπάμε ,Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και χτυπάμε στην πολύ μικρή ταχύτητα ίσα ίσα να ανακατευτεί το μίγμα .Ανάβουμε εντωμεταξύ το φούρνο στους 170 με 180 ανάλογα το φούρνο να προθερμανθεί .Βουτυρώνουμε την φόρμα την πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι ,αδειάζουμε το υλικό και το τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα να ροδίσει και να ψηθεί καλά δοκιμάζοντας με το κλασικό γνωστό τρόπο βυθίζουμε το μαχαιράκι κι αν είναι στεγνό είναι έτοιμο ,θέλει περίπου 1 ώρα !Πολύ νόστιμο και για τα παιδάκια μας αλλά και για το καφεδάκι μας !!!

 Με άχνη  σκέτο !

Σημείωση

Αν θέλουμε βάζουμε από πάνω αραιωμένη μαρμελάδα πορτοκάλι,η το πασπαλίζουμε με άχνη.Επίσης το γλασάρουμε με σοκολάτα με τον ακόλουθο εύκολο τρόπο  χρειαζόμαστε :

 Σκέτο με άχνη


Yλικά
150 γραμ.κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
150 γραμ.κουβερτούρα
ελάχιστο κονιάκ προαιρετικά

Τι κάνουμε
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι ,Σπάμε μέσα σε κομμάτια την κουβερτούρα προσθέτουμε και το ελάχιστο κονιάκι -αν θέλουμε- και ανακατεύουμε πολύ καλά,
Γλασάρουμε το πορτοκαλοκέικ μας !!Καλή επιτυχία!!!!
Eirini Maragou


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ