Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Κέικ κανέλας με γλάσο !



Κέικ μείγμα

    3 φλυτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1/4 κ.γ. αλάτι
    1 φλυτζ. ζάχαρη
    4 κ.γ. μπέικιν
    2 αυγά
    1 1/2 φλυτζ. γάλα
    βανίλια
    1/2 φλυτζ. βούτυρο

 Επικάλυψη

    1 φλυτζ. βούτυρο (μαλακό τόσο όσο να είναι σχεδόν λιωμένο).
    1 φλυτζ. καστανή ζάχαρη
    2 κ.σ. αλεύρι
    2 κ.σ κανέλλα

Γλάσο

    2 φλυτζ. ζάχαρη άχνη
    5 κ.σ. γάλα
    βανίλια


 Ενώνουμε τα υλικά για το μείγμα καλά
και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο το λιωμένο, σιγά σιγά
μέχρι να απορροφηθεί.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 15x30. Αν θέλετε να γίνει πιο φουσκωτό, χρησιμοποιήστε μικρότερο μέγεθος.
Ενώνουμε καλά τα υλικά της επικάλυψης
και τη βάζουμε πάνω από τη ζύμη που έχουμε βάλει στο ταψάκι.
 Με ένα πηρούνι  ανακατεύουμε απαλά να γίνει μέσα το σχέδιο
Ψήνουμε στους 180ο για 30-40 σε προθερμασμένο φούρνο.

Ετοιμάζουμε το γλάσο.
 Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τα υλικά του γλάσου
και το ρίχνουμε πάνω από το έτοιμο γλυκό, μόλις βγει από τον φούρνο, να καλύψει όλη την επιφάνεια του γλυκού.
Myrto Aggelou
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ