Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Κρεμώδες κέικ βουτύρου & γάλακτος !!


Ένα κέικ διαφορετικό από τα άλλα, με χρυσαφένια κρούστα εξωτερικά και ανάλαφρη κρέμα στο εσωτερικό του, θα μπορούσε να θυμίζει γλυκιά γαλατόπιτα ή μπουγάτσα χωρίς φύλλο !!! Δοκιμάστε το και απογειώστε τις γευστικές σας εμπειρίες !!!

Υλικά:
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ.τσ. ζάχαρη άχνη
1/2 φλ.τσ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ. βανίλια
3/4 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ.τσ. γάλα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα του γλυκού




Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους βάζοντας σε ένα καθαρό και στεγνό γυάλινο μπολ τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε τους κρόκους, την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια  σε ένα μπολ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο σταδιακά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα τμηματικά και ανακατεύουμε το μίγμα προσεκτικά με μια μαρίζ ώστε να ενσωματωθεί η μαρέγκα στο μίγμα χωρίς να χάσει τον αέρα της.

Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
κεικ μπουγατσας
Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψάκι μας και ψήνουμε στο φούρνο για 30 με 35 λεπτά περίπου μέχρι να δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα στην επιφάνεια του γλυκού μας.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα προαιρετικά .
 Salt and Sugar