Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Κέικ Μαμπρέ με γλάσο !




 Το πιό εύκολο απλό και νόστιμο κέικ!


   Υλικά

    180 γρ. βούτυρο βιτάμ  σε θερμοκρασία δωματίου
    230 γρ. ζάχαρη
    3 αυγά,
    280 γρ. αλεύρι φαρίν απ
    1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
    2 βανίλιες
    180 γρ. γάλα πλήρες
    30 γρ. σκόνη κακάο

Για το γλάσσο

    1 σακουλάκι σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες
    50 μλ γάλα
    1/2 κ.σ βιτάμ




    Εκτέλεση

    Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα (ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός) το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
    Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας
    Ενσωματώνουμε και τα 180 γρ. γάλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
    Αφαιρούμε σε ένα μπολ τα 2/3 του λευκού μείγματος και το φυλάμε στην άκρη.
    Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο μαζί με τη 1½ κουταλιά ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε.
    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ
    Ρίχνουμε το μισό από το λευκό μείγμα μετά το σοκολατένιο και τέλος το υπόλοιπο λευκό.
Μπήγομαι ένα πιρούνι και κάνουμε κύκλους  επάνω στο μείγμα για να βγει με σχέδιο
    Ψήνουμε για 50 - 60 λεπτά.
    Βγάζουμε το κέικ, το αφήνουμε για λίγο μέσα στη φόρμα και το ξεφορμάρουμε.
    Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να πάρει μια βράση και αμέσως κατεβάζουμε από το μάτι και ανακατεύουμε μέσα την κουβερτούρα σε σταγόνες και το Βιτάμ.
    Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο γλάσσο.
    Αφού κρυώσει το κέικ περιχύνουμε με το γλάσσο σοκολάτας.
Την συνταγή την κάνω από τον Παρλιάρο με μικρές παραλλαγές βουτύρου και αλεύρι
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ