Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Τιραμισού εύκολο !!!




Υλικά

4 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ βανίλια σοκολάτα

500 γρ. τυρί κρέμα, μασκαρπόνε

1 λίτρο κρύα κρέμα γάλακτος  χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή

200 γρ. ζάχαρη

1 αβγό

1 κρόκο αβγού

200 γρ. σοκολάτα γάλακτος ξύσμα

Για το σιρόπι καφέ:

5 κ.σ. στιγμιαίο καφέ

200 γρ. σοκολάτα γάλακτος ξύσμα

250 γρ. νερό

50 γρ. ζάχαρη

150 γρ. λικέρ Αμαρέτο

150 γρ. λικέρ Καλούα

κακάο για επικάλυψη

Eκτέλεση για κρέμα

 Σε μπολ χτυπάμε το αβγό, τον κρόκο και τη ζάχαρη για 5'-6' με μίξερ χειρός ώστε να αφρατέψει και να κρεμώσει. Βάζουμε το τυρί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε μετά τη σαντιγί. Ανακατεύουμε απαλά.

Για το σιρόπι καφέ

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε τα δύο λικέρ.
Ανακατεύουμε καλά.



Πως το φτιάχνουμε

Βουτάμε τα μπισκότα στο σιρόπι καφέ και κάνουμε στρώσεις μπισκότα-κρέμα-ξύσμα σοκολάτας μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνουμε πάντα με κρέμα τις στρώσεις.

 Παγώνουμε το γλυκό το λιγότερο για 2-3 ώρες. Πασπαλίζουμε μπόλικο κακάο στην επιφάνεια. Κόβουμε σε κομμάτια αφού παγώσει και σφίξει καλά.

Όσο πιο πολύ μείνει το τιραμισού στο ψυγείο τόσο πιο ωραίο γίνεται.

Ευχαριστώ την φίλη τις σελίδας Μίνα για την συνταγή .

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Λαζάνια Ογκρατέν. Απίθανη γεύση!!!



Υλικά 4 άτομα
500 γραμ.λαζάνια Μisko
8-10 φέτες μπέικον σε κομματάκια
200 γραμ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200 γραμ.τυρί έμενταλτριμμένο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτάκι εβαπορέ μικρό
3 αυγά
5 κουτ,σούπας βούτυρο
αλάτι-πιπέρι







Εκτέλεση
Βράζουμε στραγγίζουμε και τσιγαρίζουμε τα ζυμαρικά με 2 κουταλιές βούτυρο.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον με τις 3 κουταλιές βούτυρο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 24 εκατ. περίπου .
Στρώνουμε ωραία τα λαζάνια και από πάνω ρίχνουμε ομοιόμορφα παντού το μπέικον με το βούτυρο.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα τυριά ,τα αυγά,το γάλα το γιαούρτι και το αλατοπίπερο.
Στρώνουμε το μίγμα σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστό .Καλή όρεξη!!!

ΔΕΙΤΕ  περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ













Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Mακαρόνια με κιμά αγαπημένο φαγητό !!



Υλικά    μερίδες 4

500 γραμ.σπαγγέτι Νο6
500 γραμ.μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2κουταλ.κοφτές σούπας πελτέ
2-3 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη [προαιρετικά]
Αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό
τριμμένη κεφαλογραβιέρα για το σερβίρισμα



Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι  με το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά
Προσθέτουμε και τον κιμά και σοτάρουμε ανακατεύοντας για λίγα λεπτά να σπάσουν οι σβώλοι του.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες ,τον μαιντανό,το αλατοπίπερο,την ζάχαρη ,και τον πελτέ αραιωμένο σε 1 ποτήρι του νερού και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30λεπτά περίπου.
Παράλληλα βράζουμε και τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε .
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ρίχνουμε απόπάνω τον κιμά και πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα.Καλή σας όρεξη !!!

 

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Κέικ Σοκολάτας κόλαση !!!!



Υλικά
 
225 γρ. βούτυρο
125 γρ. μαύρη ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
3 βανίλιες
125 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. φουντούκι καβουρδισμένο και αλεσμένο
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ολικής άλεσης
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
 
Για την επικάλυψη
 
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
100 γρ. φουντούκι, καβουρντισμένο και αλεσμένο
 
Εκτέλεση
 
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αλέθετε το φουντούκι. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει πολύ καλά. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
 
Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα, το φουντούκι, το αλάτι και τέλος σιγά σιγά ρίχνετε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Λαδώνετε ελαφρά μια φόρμα η τετράγωνο ταψάκι και τη γυρίζετε ανάποδα για να στάξει το περιττό ελαιόλαδο ή λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα η το ταψάκι και αδειάζετε το μείγμα.
 
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 55' περίπου. Αφού ψηθεί, το αφήνετε να σταθεί στη φόρμα για 20' για να κρυώσει. Λιώνετε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί, αλείφετε το κέικ τριγύρω, περιχύνετε με τη λιωμένη σοκολάτα και στολίζετε με γλυκό πορτοκάλι ,η κερασάκια  η ότι άλλο έχετε

Μαρμελάδα Μανταρίνι μυρωδάτη !!!!






Yλικά

2 κιλά μανταρίνια
  2 κιλά ζάχαρη
 1 λεμόνι (το χυμό του)



 Εκτέλεση

 1. Πλένετε σχολαστικά τα μανταρίνια, αφαιρείτε το κοτσανάκι τους και τα κόβετε στα τέσσερα (με το φλούδι).
2 .Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνετε μέσα τα φρούτα, τα αφήνετε να πάρουν 1-2 βράσεις και τα σουρώνετε.
3. Ξαναγεμίζετε την κατσαρόλα με νερό και επαναλαμβάνετε το 2ο βήμα για να φύγει η πικρίλα των φρούτων.
4. Aφού σουρώσετε τα μανταρίνια, τα αφήνετε να κρυώσουν, και αν έχουν κουκούτσια, πιέζετε κάθε τέταρτο ελαφρά για να φύγουν.
5. Στη συνέχεια, ψιλοκόβετε τα μανταρίνια σε τετραγωνάκια.
6. Για κάθε φλιτζάνι μανταρίνια που ρίχνετε στην κατσαρόλα, υπολογίζετε 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Bάζετε, δηλαδή, εναλλάξ μανταρίνια και ζάχαρη.
7. Bάζετε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τα φρούτα το χυμό τους, ανακατεύοντας τακτικά.
8. Bράζετε τη μαρμελάδα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και στο τέλος προσθέτετε το χυμό του λεμονιού, ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη μαρμελάδα να «κάτσει» για 24 ώρες.
9. Tην επομένη, βάζετε τη μαρμελάδα να πάρει βράση για άλλα 5 λεπτά και την αφήνετε να κρυώσει.
10. Aποστειρώνετε τα βάζα και τα καπάκια τους περνώντας τα με άσπρο οινόπνευμα, τα γεμίζετε με την κρύα μαρμελάδα και τα κλείνετε καλά.


Αννούλα σ ευχαριστώ για την συνταγή και τις φωτογραφίες!!!