Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Aπίθανος μπακλαβάς τιραμισού! Ποιος μπορεί να του αντισταθεί!!


Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας...
1/2 πακέτο βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
2-3 σταγόνες από λεμόνι
Για την κρέμα:
4 αυγά (3 ασπράδια μαρέγκα)
250 γρ. ζάχαρη άχνη
2 πακέτα τυρί μασκαρπόνε
300 γρ. σαντιγί φυτική χτυπημένη σφιχτή
1 σφηνάκι κονιάκ
κακάο για το πασπάλισμα


Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα ταψί διαμέτρου 36Χ25cm, βουτυρώνουμε τον πάτο και σουρώνουμε τα φύλλα κρούστας. Από πάνω τα ραντίζουμε με το βούτυρο και τα τοποθετούμε στο φούρνο στους 180C μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και με τα χέρια μας τα σπάμε σε μικρά κομματάκια.

Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει για 25΄ μέχρι να δέσει. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες από το λεμόνι. Όπως είναι ζεστό το περιχύνουμε στο ταψί.

Για την κρέμα:
Σε μια λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη και το μασκαρπόνε. Ρίχνουμε την σαντιγί και το κονιάκ. Σταματάμε το χτύπημα, παίρνουμε τη μαρέγκα, τη ρίχνουμε στο μείγμα και την ανακατεύουμε με τα χέρια. Την τοποθετούμε στο ψυγείο. Όταν κρυώσουν τα φύλλα ρίχνουμε την κρέμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της με κακάο. Πρέπει να μείνει μια μέρα στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

Ευχαριστώ πολύ την φίλη Στεφανία  Νικολακοπούλου 

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές φανταστικές !!!





Υλικά
8 πιπεριές Φλωρίνης
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες  σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό,η 1 φλιτζάνι τσαγιού πουμαρό ντομάτα
200 γρα.φέτα
300 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι Καρολίνα
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο



Εκτέλεση
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σοτάροντας μέχρι να μαραθούν Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό σοτάρουμε λίγο ακόμα και αμέσως τον κιμά πατώντας με το πιρούνι να γίνει διαλυθεί να γίνει σαν κόκκος .
Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε τον αραιωμένο πελτέ μέσα σε 1/2 ποτήρι του νερού νερό.
Μόλις πάρει βράσει προσθέτουμε το ρύζι την ζάχαρη,το αλάτι,και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μόνο ,
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την φέτα τριμμένη με το χέρι .
Ανακατεύουμε καλά.







Έχουμε πλύνει τις πιπεριές Φλωρίνης κόβουμε τα καπάκια και βγάζουμε τους σπόρους .
Γεμίζουμε τις πιπεριές ,τις βάζουμε στο ταψί βάζουμε και λίγες πατατούλες αφού πρώτα τις αλατοπιπερώσουμε τις πιπεριές.
Σε ένα φλιτζάνι βάζουμε  λίγο νερό μαζί και λίγο λάδι ,ανακατεύουμε και το ρίχνουμε επάνω από το φαγητό μας .[προσοχή λίγο νερό]
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς μέχρι να ψηθούν πατάτες και πιπεριές.
Σημείωση
Αν περισσέψει γέμιση γεμίζουμε και άλλες πιπεριές ότι έχουμε σπίτι ,η βάζουμε στο πλάι σκέτη την γέμιση να ψηθεί μαζί με τις πιπεριές .Εγώ εδώ είχα λίγες πράσινες πιπεριές και κίτρινη και τις γέμισα ,ωραιότατες κι αυτές.Καλή σας Όρεξη !!!!Είναι θαυμάσιο φαγητό !!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 







Μπορούμε να παραλέιψουμε τον κιμά και να τις φτιάξουμε και σκέτες με ρυζάκι μόνο όπως λέει η συνταγή τα υπόλοιπα.