Σάββατο 9 Μαΐου 2015

CHEESE CAKE Mπακλαβάς !! Απίστευτη η γεύση του !!!

 


Υλικά για ταψι 24-26 εκατοστά
 6 φύλλα κρούστας
200 γραμ καρύδια τριμμένα στο μουλτι
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
130 γρ. βούτυρο lurpak λιωμένο



Κρέμα
600 γρ.τυρί κρέμα
300 γραμ γιαούρτι στραγγιστά
170 γρ, ζάχαρη
3 αυγά
3 κάψουλες βανίλιας σε σκόνη η 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα ενός λεμονιού (δεν το λέει η συνταγή,όμως ταιριάζει πολύ στην κρέμα



Σιρόπι
1 και ακόμα 1/2 κούπα ζάχαρη
1 και 1/2  κούπα νερό
250 γραμ μέλι

 Εκτέλεση Σιρόπι
Ετοιμάζομαι πρώτα το σιρόπι/βράζομαι την ζάχαρη με το νερό για 10 λεπτά περίπου κατεβάζομαι από την φωτιά και ρίχνω  μέσα το μέλι, ανακατεύω κι αφήνω να κρυώσει.







Κρέμα
Ανακατεύω σε μπολ το τυρί κρέμα,το ξύσμα ,την βανίλια,το γιαούρτι και την ζάχαρη χτυπώντας καλά να διαλυθεί τελείως το τυρί και να γίνει κρεμωδες.ρίχνω ένα ένα μέσα  ανακατεύοντας και
προθερμαίνω τον φούρνο στους 160 βαθμούς ετοιμάζω το φύλλο βουτυρώνω καλά με το πινέλο την φόρμα μου
ετοιμάζω το φύλλο ανοίγω τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μου και βουτυρώνω το μισό,το σκεπάζω με το άλλο μισό,βουτυρώνω κι απέξω και τοποθετώ στην φόρμα μου,να καλύψει τον πάτο και να περισσεύει το υπόλοιπο από έξω,καλύπτω έτσι περιμετρικά όλο το ταψάκι μου,και τα φύλλα να προεξέχου απο όλες τις μεριές.ρίχνω μέσα την κρέμα,την στρώνω με μια σπάτουλα σιλικόνης να είναι ομοιομορφη,



Μείγμα καρυδιού
Ανακατεύω τα καρύδια με την κανέλα,εγω εβαλα και λίγο γαρύφαλο με το αλάτι και ρίχνω στο μείγμα 2 κουταλιές της σούπας από το σιρόπι που ετοίμασα.τα ανακατεύω καλά να υγρανθούν, και σκορπίζω ομοιόμορφα τα 2/3 του μείγματος.δηλαδή να περισσέψουν 2-3 κουταλιές μίγμα που θα το βάλομε απο πάνω αφού ψηθεί.
Αρχιζω και σκεπαζω ενα ένα τα φύλλα που περίσσευαν από έξω και τα πιάνω με τέτοιο  τρόπο να σχηματίσω πουγκί,στρίβω ελαφρά τις άκρες που περισσεύουν και βάζω τον φούρνο στους 160 ,ο οποίος είναι προθερμασμένος και ψήνω για 1 ώρα ακριβώς,αφού βουτυρώσω κι από πάνω το γλυκό με το υπόλοιπο βούτυρο,αν δεν σας εχει περισσέψει  βούτυρο λιώστε λίγο ακόμα στο κατσαρολάκι.
Αφου ψηθεί το γλυκό,το αφήνομε  να κρυώσει  τελείως 3-4 ωρες, πασπαλίζοντας απο πάνω το υπόλοιπο μείγμα καρυδιού που σας είχε περισσέψει.
Μετά που θα είναι κρύο το γλυκό,ζεσταίνετε καλά το σιρόπι,μην το βράσετε να το ζεστάνομε μόνο  και περιχύνομε με μια κουτάλα σιγά και προσεκτικά.
Αφήνομε να τραβήξει το σιρόπι  και οχι στο ψυγειο μεχρι να πιεί το σιρόπι του.Καλή επιτυχία !!




Δεχόμαστε παραγγελίες πάσης φύσεως
Συνταγή από Roula's sweet corner


Γαλακτομπούρεκο της Ρούλας σε ταψί & ατομικά φανταστικό!!!


Υλικά για μικρό ταψάκι

1/2 κιλό φύλλο κρούστας τύπου Βηρυτού η φρέσκο φύλλο κρούστας
 250 γρ.βούτυρο γάλακτος(εγώ χρησιμοποιώ lurpak)

Κρέμα
 1 λίτρο φρέσκο γάλα η 300γρ.κρέμα γάλακτος και 700γρ φρέσκο γάλα
 1 κλωναράκι φυσική βανίλια,την οποία σχίζουμε με το μαχαίρι ,βγάζουμε τα σποράκια και τα ρίχνουμε στο γάλα που θα βράσουμε μαζί με το φασόλι της βανίλιας η ξύσμα λεμονιού η 2-3 βανίλιας σε κάψουλα
2 αυγά,
 4 κρόκοι αυγών
160 γρ.ζάχαρη
80 γρ.κόρν φλάουρ
 1 γεμάτη κουταλιά από το βούτυρο της συνταγής

 Σιρόπι

2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερόφλουδα λεμονιού
λίγο χυμό λεμονιού (από μισό μικρο λεμόνι)



Εκτέλεση

 Σιρόπι.

 Φτιάχνω πρώτα το σιρόπι Από την στιγμή που θα βράση 10 λεπτά,αφαιρώ την φλούδα λεμονιού,αφήνω να κρυώσει

 Κρέμα

 Σε ένα κατσαρολακι βάζω το γάλα μείον 1 ποτήρι που το κρατάμε ,την κρέμα γάλακτος αν την χρησιμοποιήσουμε,την βανίλια,σπορακια και φασόλι και βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ερθει στο σημείο βρασμού,δηλαδή να καψει ακριβώς πριν αρχίσει να φουσκώνει.εν τω μεταξύ σε μια άλλη μεγαλύτερη κατσαρόλα βάζω το κορν φλάουρ και την ζάχαρη, τα ανακατεύω με τον αυγόδαρτη,αυτό το κάνουμε για να μην κομπιάζει το κορν φλάουρ,χτυπάμε τα αυγά με τους κρόκους και τα ρίχνουμε μέσα.ανακατεύομαι καλά με το σύρμα να γινη μια κρεμωδης υφή.προσθετομε και το ποτήρι το γάλα που ειχαμε αφησει στην ακρη, ανακατεύομαι να εχομε ένα λειο χυλο. Προσθέτουμε σιγά σιγά το καυτό γάλα ανακατεύοντας ζωηρά και βάζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με το σύρμα συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει . Μόλις δούμε οτι σφίγγει ,κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουτάλια το βούτυρο ανακατεύομαι να ενσωματωθεί και να λιώσει.σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται στην κρέμα και αφήνουμε. λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά. Παίρνουμε ένα ταψί στο μέγεθος του μεγάλου παραλληλόγραμου pyrex. ανοίγουμε τα φύλλα μπροστά μας. Παίρνουμε ένα ένα φύλο και αφού το βουτυρόσωμε καλά στρώνουμε 6-7 φυλλα με τις άκρες να προεξέχουν από όλες τις μεριές του ταψιού. Ρίχνουμε μέσα την κρέμα σκεπάζουμε ένα ένα τα φύλλα βουτυρώνοντας τα να σκεπαστεί η κρέμα. Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα διπλωμένα στην μέση να μην προεξέχουν από το ταψί,βουτυρωνοντάς τα. βουτυρώνουμε και από πάνω και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μισή ώρα να παγώσει να μπορέσουμε να το χαράξουμε. προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα. Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο,χαράσουμε τετράγωνα κομμάτια αλλά όχι μέχρι κάτω. Ψήνουμε στους 180 για μισή ώρα και χαμηλώνουμε στους 160 για άλλη μισή ώρα να ροδίσουν τα φύλλα και να φουσκώσουν Βγάζουμε αφήνουμε 2-3 λεπτά και με κουτάλα προσεκτικά το σιροπιάζουμε.αφήνουμε να μείνει να τραβήξει χωρίς να το σκεπάσουμε.


 Γαλακτομπουρεκάκια ατομικά

 Η συνταγή ειναι η ίδια. Παίρνουμε τα φύλλα τα ανοίγουμε μπροστά μας με την μακριά πλευρά τους πρός εμάς,τα κόβουμε στα τρία κάθετα.τα κάνουμε στοίβα. Βουτυρώνομε ένα ένα φύλλο,βάζουμε 1 κουταλιά κρέμα στην άκρη προσέχοντας να αφήσουμε περιθώριο στις δυό άκρες.ρολάρουμε και όταν φτάνουμε στην μέση διπλώνουμε πρός τα μέσα τις άκρες και τοποθετούμε στο ταψί με την ένωση πρός τα κάτω,δεν τα στριμώχνουμε για να ψηθούν ομοιόμορφα.μόλις ροδίσουν και φουσκώσουν βγάζομε απο τον φούρνο και σιρόπιασομε ως ανωτέρω Υλικά για το μεγάλο ταψί του φούρνου Θα χρειαστούμε δυο πακέτα φύλλο Βυρηττού η ένα κιλό φρέσκο από τα μαγαζιά που πουλάνε αυτού του είδους τα φυλλα, 500 γραμμάρια βούτυρο από το οποίο τα 150 γραμ, θα τα βάλουμε στην κρέμα οταν την κατεβάσουμε.

  Κρέμα

 2,5 λίτρα φρέσκο γάλα
, 1 συσκευασια κόρν φλάουρ,
 1.5 κούπα ζάχαρη
, 4 κρόκοι ,
6 αυγά ολόκληρα,
 3 βανίλιας η ένα κλωνάρι μεγάλο φυσική βανίλια,
χυμό ενος λεμονιού,ξύσμα λεμονιού
 150 γραμ,φρέσκο βούτυρο από το βούτυρο της συνταγή,δηλαδή αφαιρούμε από τα 500 γρμ τα 150 και τα ρίχνομαι στην κρέμα όταν την κατεβάσουμε.




Εκτέλεση

 Εκτέλεση είναι η ίδια όπως ανωτέρω. Βάζουμε τα μισά φύλλα πάνω τα μισά κάτω,βουτυρωμένα φυσικά και ψήνουμε 200 βαθμούς μέχρι να ροδίση καλά και να ανασηκωθούν τα φυλλα τα πανω περίπου μια ώρα και..ανάλογα με τον φούρνο σας. Σιρόπι. 700 γρ ζάχαρη 800 γρ,νερο χυμό ενος λεμονιού,φλούδα λεμονιού,ένα ξύλο κανέλας. Κάντε σιροπάκι μέτριο να έχει δέσει κάπως μην το κάνετε νερουλό,βράστε το 15 λεπτά περίπου.αφήστε το να κρυώσει καλά πολύ καλά και σιροπιάστε με κουτάλα το καυτό γαλακτομπούρεκο σιγά σιγά.Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη .

Καραμέλα & σοκολάτα -Μοναδικό σε γεύση!!!

Υλικά 
 1 1/4 φλυτζάνια (160 γρμ.) αλεύρι
1/4 φλιτζανιού  αλεσμένα αμύγδαλα
 1/4 φλιτζανιού (30γρμ) σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
 1/4 φλιτζανιού (50γρμ) ζάχαρη
 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
110 γραμ.κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
 Εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
 1 αυγό
 1-2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό

 Καραμέλα

  1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2φλιτζάνι  κρέμα γάλακτος
5 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι



 Ganache Σοκολάτα

1/2 φλιτζάνι  κρέμα γάλακτος
120 γραμ  ημίγλυκη σοκολάτα τεμαχισμένη σε κομμάτια



 Γαρνιτούρα

 κρυσταλλικό  αλάτι της θάλασσας [προαιρετικό ]

 Εκτέλεση
 Προετοιμάστε το γλυκό ζύμη.

 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με αλεσμένα αμύγδαλα, σκόνη κακάο, ζάχαρη και αλάτι.
 Αναμειγνύουμε το βούτυρο στο μείγμα αλευριού, χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ζύμης, ένα πιρούνι ή ένα μίξερ, μέχρι το μείγμα να γίνει σχηματίσει ψίχουλα.
 Προσθέστε το εκχύλισμα αυγών και βανίλιας και ανακατεύουμε.
 Προσθέτουμε το νερό και το ανακατεύουμε μέσα στη ζύμη. Τυλίγουμε την ζύμη με μία πλαστική μεμβράνη, την πλάθουμε σε έναν δίσκο και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή όλη την νύχτα
Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ή πάνω στο πλαστικό περιτύλιγμα ανοίγουμε τη ζύμη σε έναν κύκλο με περίπου 4 εκατοστά να εξέχουν από τις πλευρές της ταρτιέρας που θα την βάλουμε. Σηκώνουμε την ζύμη και την τοποθετούμε σε μία λαδωμένη ταρτιέρα 25 εκατοστών. Την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
Στρώνουμε μία λαδόκολλα στην επιφάνεια αφού πρώτα τις κάνουμε ελαφρά τσιμπήματα με πιρούνι στη  ζύμη και ρίχνουμε ρύζι,η ξερά φασόλια
 Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C. Αφαιρούμε τα φασόλια,η ρύζι  και την λαδόκολλα. Το βάζουμε πάλι στο φούρνο για άλλα 10-15 λεπτά. Αφήνουμε την ψημένη τάρτα  να κρυώσει πριν την βγάλουμε από την ταρτιέρα.

 Προετοιμάστε την καραμέλα.

 Τοποθετήστε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μέσο βαρύ πάτο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα, και μαγειρεύουμε χωρίς να ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να παίρνει ένα χρώμα καραμέλας.Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος θα αρχίσει να αφρίζει για λίγο.
Μαγειρεύουμε για περίπου 1 με 2 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να γίνει λείο το μίγμα..Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο,και το αλάτι ανακατεύοντας να γίνει λείο το μείγμα.
Περιμένουμε να κρυώσει η καραμέλα και την ρίχνουμε πάνω στην ψημένη τάρτα  το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου να παγώσει και να σταθεί.

  Ganache Σοκολάτα

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα. Όταν η κρέμα αρχίσει να βράζει, την βγάζουμε από τη φωτιά και την περιχύνουμε πάνω στην τεμαχισμένη σοκολάτα. Την αφήνουμε να καθίσει ένα λεπτό, στη συνέχεια, την ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία.
Ρίχνουμε τη σοκολάτα ganache πάνω από την καραμέλα. Την απλώνουμε ομοιόμορφα και την βάζουμε στο ψυγείο για άλλες 2-3 ώρες πριν από το σερβίρισμα.  Πασπαλίζουμε με νιφάδες θαλασσινού αλατιού και σερβίρουμε.Ρίχνουμε από πάνω για γαρνιτούρα λίγο κρυσταλλικό αλάτι θάλασσας .



    Ελιόψωμο Παραδοσιακό Ηπειρώτικο !!



    Υλικά:
    • 1 κιλό αλεύρι.
    • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
    • 3/4 του φλυτζανιού λάδι ελαιόλαδο.
    • 1 κούπα ελιές ψιλοκομμένες
    • 30 γραμμάρια νωπή μαγιά
    • Χλιαρό νερό όσο πάρει

    Εκτέλεση:
    Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι , νερό , το αλάτι , και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε και ρίχνουνουμε την μαγιά , αφού την τρίψουμε στα χέρια.Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα μας και προσθέτουμε το λάδι.Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο με δυνατές κινήσεις και τραβήγματα.Βάζουμε την ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπωλ την σκεπάζουμε με μια πετσέτα για ένα τέταρτο περίπου. Προσθέτουμε τις ελιές και ξαναζυμώνουμε την ζύμη.Την βάζουμε σε φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει για 30΄λεπτά στους 50 βαθμούς και τον έχουμε σβήσει.Αφήνουμε να διπλασιαστεί η ζύμη περίπου μια ώρα.Την βγάζουμε και την χωρίζουμε σε 3-4 κομμάτια και φτιάχνουμε καρβελάκια στρογγυλά ή μακρόστενα. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και τα χαράζουμε.Τα βάζουμε στον φούρνο για να φουσκώσουνε ελαφρά για 20' . Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις περίπου για 40 λεπτά μέχρι ροδίσουν.
    Καλή σας όρεξη!
     Συνταγή του κ Κώστα απο το Πωγώνι.

    Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

    Μιλφέιγ με σπιτική Ζύμη σφολιάτας & κρέμα λεμονιού!!





    ζύμη σφολιάτας

    για 1 κιλό ζύμης
    3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις(375γρ. ακριβώς)
    500γρ βούτυρο γάλακτος lurpak
    1 1/4 κούπες κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
    Εκτέλεση
    Βγάλτε το βούτυρο από το ψυγείο 30 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσετε να είναι ακόμα σκληρό
    μετρήστε το αλεύρι με ακρίβεια
    χτυπήστε στο μίξερ χειρός το βούτυρο να αφρατέψει και να ασπρίσει.προσθέστε 1/2 κούπας από το αλεύρι και χτυπήστε να ενωθεί και να γίνει  σχετικά παχύρρευστη ζύμη.απλώστε στον πάγκο λαδόχαρτο και ρίξτε μέσα την ζύμη.καλουπώστε το να γίνη ένα τετράγωνο κομματι12χ12 εκ περίπου.τυλίξτε το με το λαδόχαρτο και βάλτε ψυγείο.30 λεπτά περίπου να κρυώσει.βάλτε στο ίδιο μπολ που χτυπήσατε το βούτυρο το υπόλοιπο αλεύρι και προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι το αλάτι και την κρέμα γάλακτος.χτυπήστε να γινη γινη ζύμη αφράτη μην παραχτυπήστε.η ζύμη θα είναι λεία αφράτη αλλά δεν θα κολλάει.κάντε την μια μπάλα και τυλίξτε την με μεμβράνη .βάλτε την ψυγείο 15 λεπτά να έρθει στην ίδια θερμοκρασία με το βούτυρο.βγάλτε την από το ψυγείο και ανοίξτε την πάνω σε αντικολλητική λαδόκολλα σε μεγάλο ορθογώνιο κομμάτι σαν το μεγάλο ταψί του φούρνου περίπου.τοποθετείστε στην μέση το κομμάτι του βουτύρου από το ψυγείο και κλείστε το μέσα στην ζύμη διπλώνοντας σαν φάκελο.σκεπάστε το κομμάτι ζύμης με λαδόχαρτο και βάλτε ψυγειο30 λεπτά. βγάλτε από το ψυγείο και πιέστε με τον πλάστη να γινη ορθογώνιο κομμάτι μακρόστενο,ανοίξτε σε φύλλο 1 εκ.περίπου πάχος θα γινη ένα μεγάλο μακρόστενο κομμάτι,φέρτε τις δυο άκρες να συναντηθούν στο κέντρο γυρίστε προς το μέρος σας τις δυο ενωμένες άκρες πατήστε τις με τον πλάστη σκεπάστε με λαδόχαρτο και βάλτε ψυγείο για 1 ώρα,επαναλάβετε το ανοιγμα και το δίπλωμα αλλες 4 φορές ανά  μια ώρα,δηλαδή θα ανοιγετε το φύλλο μακρόστενο θα διπλώνετε τις άκρες και θα πατατε με τον πλαστη να ενωθούν,τυλιγετε με λαδόκολλα και βάζετε ψυγείο,προσέξτε μόνο να είναι καλα τυλιγμένη η ζύμη με την λαδόκολλα.προσπαθήστε να μην προσθέσετε καθόλου αλεύρι.αν δείτε οτι κολλάει προσθέστε λιγο για να μπορεσετε να ζυμωσετε και μετα αφαιρεστε το με ένα πινελο,στο τελος αφού κάνετε όλα τα διπλώματα θα δείτε οτι έχετε μια ζύμη λεία και μεταξένια.οσο περισσότερο διπλώνετε την ζύμη τόσο πιο αφράτη θα γίνει η σφολιάτα,ς αυτό το στάδιο κόψτε την σφολιάτα σε δύο μέρη,καλύψετε πρώτα με λαδόκολλα και μετά  με πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε για 2 μέρες στο ψυγείο αν δεν θέλετε να την χρησιμοποιήσετε άμεσα. η μπορείτε να την ανοίξετε φύλλο να την τυλίξτε με μεμβράνη καλά και να την βάλετε  κατάψυξη για ένα μήνα περίπου.όταν μπει η ζύμη κατάψυξη θα χρειαστεί λίγο αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου.γιαυτό σας λέω να την κάνετε φύλλο και να την φυλάξτε στην κατάψυξη ώστε να μην χρειαστεί να την ανοίγετε σε φύλλο και να προσθέσετε αλεύρι.

    Κρέμα ζαχαροπλαστικής λεμονιού

    1 λίτρο γάλα
    2 αυγά και 4 κρόκοι
    5 κουταλιές ζάχαρη
    βανίλια και ξύσμα λεμονιού
    χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
    4 κουταλιές γεμάτες κορν φλάουρ,
    3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο,λίγο αλάτι

    Εκτέλεση

    Βάλτε τα 800 γρ γάλα σε μια κατσαρόλα να κάψει  αλλά να μην φουσκώσει,εν τω μεταξύ σε μια άλλη μεγαλύτερη κατσαρόλα χτυπήστε με το σύρμα την ζάχαρη το κορν φλάουρ,τα αυγά και τους κρόκους και τον χυμό λεμονιού,και τις βανίλιες,θα εχετε μια παστα παχύρρευστη,αυτο το κάνουμε για να μην σβωλιάσει το κορν φλάουρ.ρίξτε και τα 200γρ γάλα που είχατε στην άκρη κι ανακατέψτε.ρίξτε το καυτό γαλα κι ανακατέψτε ζωηρά.βάλετε πάλι σε μέτρια φωτιά κι  ανακατε΄υετε διαρκώς μέχρι να αρχίσει να δένει,θα κουραστε και θα νομίζετε οτι η κρέμα δεν πήζει,μην ανησυχείτε θα πήξει,ανακατέψτε και μόλις δέσει πριν σφίξει καλά κατεβάστε από την φωτια και ρίξτε το ξυσμα λεμονιού και το βούτυρο,ανακατεψτε να ενσωματωθεί, σκεπάστε με μεμβράνη να ακουμπάει στην κρέμα κι αφήστε να κρυώσει.



    Μοντάρισμα του γλυκού

    Χτυπήστε 2 κουτιά μόρφατ με ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα και μισό φλιτζάνι φρέσκο γάλα και μια βανίλια σε σαντιγί αφήστε στο ψυγείο.
    ψήστε την σφολιάτα στους 200βαθμούς στην αρχή και μετά  χαμηλώστε στους 180 βαθμούς μέχρι να δείτε να πάρει χρυσό χρώμα,βγάλτε από τον φούρνο αφήστε να κρυώσει. αυτό το κάνετε μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα σας.
    Παίρνετε ένα τσέρκι μακρόστενο η ένα πυρέξ μακρόστενο και αφού κρυώσουν σφολιάτα και κρέμα,στρώνετε στον πάτο σφολιάτα να καλυφθεί καλά,προσθέτετε ένα μέρος κρέμας,σφολιάτα ,κρέμα,και απλώνετε από πάνω την σαντιγί.με την σφολιάτα που περίσσεψε,την θρυμματίζετε σε κομματάκια και πασπαλίζετε την επιφάνεια καλά.πασπαλίζετε και με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
    Είναι πεντανόστιμο γλυκό ,με την σπιτική σφολιάτα,αν δεν θέλετε να κάνετε την διαδικασία αγοράστε έτοιμη,δεν έχει όμως την ίδια νοστιμιά.Καλή Επιτυχία!!!

    Σημείωση.

    Το μοντάρισμα του γλυκού να γίνει  την στιγμή που θα σερβίρετε.αν μπεί  ψυγείο πολύ ώρα θα νοτίσει η σφολιάτα από την υγρασία της κρέμας και δεν θα είναι τραγανή.
    Οταν βγάλετε την σφολιάτα από τον φούρνο όπως είναι ζεστή κόψτε την με ένα μαχαίρι στην μέση κι ανοίξετε την αν δεν είναι καλά ψημμένη μέσα βάλτε την πάλι στον φούρνο για 5 με 6 λεπτά να ξεραθεί κι από μέσα έτσι γίνεται πιο κριτσινιστό το φύλλο.

    ΣημεΊωση νο 2 αν θελετε,ανακατέψτε ένα μέρος από την σαντιγί με την κρέμα αφού κρυώσει,χτυπήστε την με το μίξερ χειρός να γινη αφράτη και στρώστε την στο γλυκό όπως περιγράφετε στην
    συνταγή συνεχίστε την διαδικασία τις παραπάνω συνταγής .


    H Ρούλα δέχετε παραγγελίες για υπέροχα γλυκά !!

    Από  Roula's sweet corner

    Σεράνο Τούρτα Φανταστική !!



    Yλικά

     Βάση.

    5 αυγά,
     160 γρ.ζάχαρης,
    150 γρ.αλεύρι,
     30 γρ.κακάο,
    1βανιλια,
    1 κουταλάκι μπέκιν



    Σιρόπι.

    200γρ.νερό,
    130γρ.ζάχαρη, χυμό από μισό λεμόνι, φλούδα από μισό λεμόνι,
    1 σφηνάκι ρούμι.

    Ιταλική μαρέγκα.

    50 γρ,νερό,
     180 γρ.ζάχαρη,
    1 βανίλια,
     4 ασπράδια αυγών τα οποία τα ζυγίζομαι να είναι 120 γρ.
     θερμόμετρο κουζίνας για καραμέλα.



    Κρέμα Σεράνο.

    250 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα με περιεκτικότητα 50-55%κακάο μέσα,πολύ καλής ποιότητος,
     125 γρ.κρέμα γάλακτος,
    500γρ.κρέμα γάλακτος χτυπημένης με μισή κούπα άχνη ζάχαρη και μια βανίλια ,να εχει πυκνότητα γιαουρτιού,δηλαδή να μην την χτυπήσετε σε σαντιγί ,ίσα να πήξη ελαφρά πολύ ελαφρά,διότι αν την κάνετε σαντιγί θα κόψη όταν την ενώσετε με την κρέμα σερανο, 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη διαλυμένη με 5 κουταλιές γάλα σε ένα μπρίκι,την οποία αφήνετε να φουσκωση για 5-10 λεπτά μέχρι να την χρησιμοποιήσετε, την ιταλική μαρέγκα που φτιάξατε,και για γαρνίρισμα κερασάκια γλυκό τα οποία έχετε στραγγίσει από το σιρόπι τους.


    Εκτέλεση.

    Σιρόπι φτιάξτε πρώτα το σιρόπι,βράστε το για 10 λεπτά περίπου,και μολις το κατεβάσετε απο την φωτιά,ρίξτε μέσα το ρούμι.αφήστε στην άκρη να κρυώσει μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
    βαση.
    προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180c. χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια καλά να πηξουν,να αφρατεψουν και να ασπρίσουν.χαμηλώστε την ταχυτητα του μιξερ στο ελαχιστο,και ριξτε μεσα σαν βροχη το αλευρι κοσκινισμενο με το μπέκιν και το κακαο. ενσωματωστε απαλα προσεκτικα να μην ξεφουσκωση το μιγμα. bazete to mιγμα σε μια φορμα νο 24 ντυμενη με αντικολλητικο χαρτι και ψηνετε 30 λεπτα . μια αλλη εκδοχη ειναι να βαλετε το μιγμα στο ταψι του φουρνου ντυμενο με αντικολλητικο χαρτι και να το στρωσετε λεπτη στρωση ισοπαχη και ψηνετε 10 λεπτα. αφου ψηθη η βαση ξεφορμαρετε πανω σε σχαρα και αφηνετε να κρυωση τελειως.
    κρεμα σερανο.
    χτυπατε τα 500γρ.κρεμα γαλακτος με την ζαχαρη αχνη και την βανιλια σαν γιαουρτι και την βαζετε στο ψυγειο μεχρι να ετοιμασετε την σοκολατα.
    λιωνετε την σοκολατα σε μπαιν μαρι,κατεβαζετε απο το μπαιν μαρι,και βαζετε μεσα στο μπαιν μαρι την ζελατινη που ειχατε στο μπρικι να διαλυθη τελειως και να γινη σαν γαλα χωρις σβωλους.προσεξτε να μην μπει νερο ουτε στην σοκολατα την ωρα που την κανετε μπαιν μαρι,ουτε στην ζελατινη.βαζετε τα 125 γρ.κρεμας γαλακτος σε αλλο μπρικι και την φερνετε σε σημειο βρασμου.ριχνετε στην καυτη κρεμα γαλακτος την λιωμενη ζελατινη,ανακατευετε καλα να ενσωματωθει στην κρεμα γαλακτος και την ριχνετε πανω στην λιωμενη σοκολατα.ανακατευετε καλα με μαριζ να γινη απαλο λειο γλασο.ριχνετε μεσα και την κρεμα γαλακτος που ειχατε στο ψυγειο,ανακατευοντας καλα με μαριζ,ριχνετε και την ιταλικη μαρεγκα που φτιαξατε να γινη απαλη μους.την βαζετε στο ψυγειο και αφηνετε τουλαχιστον 3 ωρες να δεσει και να σφιξει
    συναρμολογηση γλυκου.
    παιρνετε ενα τσερκι οσο η φορμα που ψησατε το γλυκο,η αν δεν εχετε,στρωνετε την φορμα που το ψησατε με λαδοχαρτο κατω και γυρω γυρω για να μπορεσετε να το ξεφορμαρετε.το λαδοχαρτο να εξεχη απο τα τοιχωματα της φορμας.κοβετε το παντεσπανι σε δυο η τρεις πατους και βαζετε τον ενα πατο στην βαση,πινελωνετε πολυ καλα με σιροπι παντου στον δισκο παντεσπανιου,βαζετε λιγη κρεμα,βαζετε τον δευτερο δισκο,σιροπιαζετε με το πινελο,βαζετε λιγη κρεμα,βαζετε και τον τελευταιο δισκο με την κομμενη οψη προς τα πανω,σιροπιαζετε με το υπολοιπο σιροπι,και βαζετε στο ψυγειο να μεινει 2-3 ωρες να σφιξη και να ενωθουν μεταξυ τους τα υλικα. φροντιστε να σας εχη μεινει πανω απο την μιση μους για το γαρνιρισμα.
    τελικη συναρμολογηση του γλυκου.
    βγαζετε την φορμα απο το ψυγειο, με προσοχη ξεκολαταε το λαδοχαρτο αφου ξεφορμαρετε,ακουμπατε το γλυκο χωρις να το αναποδογυρισετε σε μια πιατελα στην οποια θα το σερβιρετε,και βαζετε την υπολοιπη μους σε κορνε και διακοσμειτε πρώτα απο πανω και μετα στο πλαι.βαζετε μερικα κερασακια εδω κι εκει και σερβερετε.καλη επιτυχια.



    Σημείωση.

    Οταν ειναι να συναρμολογησετε το γλυκο,ξαναχτυπατε με το μιξερ την μους να αφρατεψη.ειναι χρονοβορο γλυκο αλλα αξιζει τον κοπο. αν κανετε την βαση στο ταψι του φουρνου,μπορειτε να το σιροπιασετε οταν κρυωση και με πατρον την βαση μιας φορμας 24αρας κοβετε 2 δισκους,και με τα περισευματα βαζετε στην μεσαια στρωση. ιταλικη μαρεγκα.ειναι ξεχωριστη παρασκευη γιαυτο σας την γραφω εδω. ζυγιστε τα ασπραδια σας να ειναι 120 γραμμαρια, και βαλτε τα στον καδο του μιξερ.βαλτε την ζαχαρη με το νερο να βρασουν σε μετρια φωτια κι οταν το θερμομετρο δειξει `115c,aρχιστε να χτυπατε τα ασπραδια να γινουν σαν σαπουναδα.μολις το θερμομετρο δειξει 123 βαθμους,ρινετε σαν κλωστη μεσα στα ασπραδια την καραμελα μεχρι να τελειωση,χτυπωντας συνεχεια σε μετρια ταχυτητα.στο τελος θα εχετε μια γυαλιστερη και σφιχτη μαρεγκα που θα στεκεται σε οτι σχημα της δωσετε.αφηστε την στην ακρη μεχρι να ετοιμασετε την κρεμα σερανο,και θα ενσωματωσετε μεσα σε αυτην την μαρεγκαπου φτιαξατε
    πρωτα ετοιμαστε το σιροπι οπως λεει η συνταγη και αφου το κατεβασετε ριξτε μεσα το ρουμι κι αφηστε το στην ακρη ετοιμαστε το κεικ σας και βαλτε το στην φορμα και ψηστε το βαση των οδηγιων της συνταγης ετοιμαστε την ιταλικη μαρεγκα.βαλτε τα ασπραδια στο μιξερ και περιμενετε .βαλτε στο κατσαρολακι τα υλικα της καραμελας και μολις το θερμομετρο δειξει 115 βαθμους αρχιστε να χτυπατε τα ασπραδια σε μετρια ταχυτητα να γινουν σαν σαπουναδα,μολις το θερμομετρο δειξει 121-123 βαθμους κατεβαστε αμεσως απο την φωτια και ριξτε το σαν κλωστη μεσα στα ασπραδια χτυπωντας συνεχεια στο τελος θα εχετε μια σφιχτη γυαλιστερη και σταθερη μαρεγκα που θα στεκεται σε οτι σχημα της δωσετε. ενσωματωστε οταν ετοιμασετε την κρεμα σερανο την ιταλικη μαρεγκα και την κρεμα γαλακτος που ειχατε χτυπησει σε μορφη γιαουρτιου μεσα στην κρεμα σας. η υφη της μους που θα εχετε στο τελος θα ειναι αυτη. βαλτε την στο ψυγειο μεχρι να συναρμολογησετε το γλυκο βασει των οδηγιων της συνταγης ..αφου κοψετε το παντεσπανι σας σε δυο η τρεις δισκους τοποθετειστε το στην πιατελα που θα σερβίρετε.
    Δεχόμαστε παραγγελίες με αγνά υλικά

    Γαλακτομπούρεκο με ζαχαρούχο γάλα και σιρόπι Περγαμόντο !!


    • Υλικά για ένα ταψάκι 24-26 εκατοστά

       300 γραμμάρια φύλλο κρούστας τύπου Βηρυτού η φρέσκο από τα καταστήματα που φτιάχνουν τέτοιου είδους φύλλα 
      250 γραμμάρια βούτυρο Γάλακτος το οποίο έχετε βράσει σε Μπεν Μαρί και αφού αφαιρέσετε προσεκτικά τον αφρό το αφήνετε να βράση χωρίς να κοχλάσει και προσεκτικά με μια κουτάλα μαζεύεται το κίτρινο υγρό και πετάτε το λευκό ίζημα στον πάτο της κατσαρόλας.αυτή η μέθοδος λέγεται βούτυρο κλαριφιε.αν δεν θέλετε δεν το κάνετε.απλός το λιώνετε ίσα να λιώσει. ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο τρία κουτιά του γάλακτος νερό μια κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ,ότι σιμιγδάλι έχετε
       2 βανίλιες 
      3 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
       λίγη κανέλα για το πασπάλισμα



      Σιρόπι 


       1 ,5 κούπα ζάχαρη 
      1,5 κούπα νερό
       1 κουταλιά σούπας γλυκόζη, 
      μια κούπα από σιρόπι γλυκού περγαμόντο αν έχετε

       Εκτέλεση Σιρόπι 

      Ετοιμάζομαι πρώτα το σιρόπι αφού βάλουμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα κι ανακατεύομαι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και η γλυκόζη.σταματάμε το ανακάτεμα κι βράζομαι 10 λεπτά περίπου να γίνει σιροπάκι δεμένο.αφήνομε στην άκρη.
       Βούτυρο κλαριφιέ
      Βάζουμε σε Μπεν Μαρί η σε χαμηλή φωτιά στο μάτι της κουζίνας, μια κατσαρόλα στην οποία έχομε προσθέσει το βούτυρο σε κομμάτια. αφήνομε να λιώσει και να βράση χωρίς να κοχλάσει,και προσεκτικά με ένα κουτάλι αφαιρούμε τον αφρό από πάνω.μετά χωρίς να το αγγίξουμε θα δούμε ότι το βούτυρο που είναι κίτρινο χρώμα θα διαχωριστή από την υγρασία και τα υπολείμματα γάλακτος τα οποία έχουν λευκό χρώμα και πάνε στον πάτο της κατσαρόλας. σβήνομαι το μάτι αν την έχομε βάλει στην φωτιά,η κατεβάζομαι από το Μπεν Μαρί.
       προσεκτικά με μια κουτάλα, παίρνομε το κίτρινο που είναι το καθαρισμένο βούτυρο και το βάζουμε σε ένα μπολ και πετάμε το λευκό υπόλειμμα .το οποίο μένει στην κατσαρόλα. Κρέμα. Αδειάζομαι το ζαχαρούχο σε μια κατσαρόλα.διαλύομαι το υπόλειμμα που έχει μείνει στο κουτί προσθέτοντας ένα ποτήρι νερό το οποίο βάζουμε κι αυτό στην κατσαρόλα.προσθέτομαι ακόμα ένα ποτήρι.ξαναγεμίζομαι το κουτί με νερό και διαλύομαι μέσα ς αυτό το σιμιγδάλι και το ρίχνομαι στην κατσαρόλα.έχομε ρίξει συνολικά 3 ποτήρια νερό.δεν βάζουμε καθόλου ζάχαρη.το ζαχαρούχο είναι από μόνο του πολύ γλυκό.ανακατεύομαι σε μέτρια φωτιά να δέση η κρέμα.κατεβάζομαι από την Φωτήλα και ρίχνομαι δυο βανίλιας και 3 κουταλιές σούπας από το βούτυρο που είχαμε λιώσει.ανακατεύομαι να ενσωματωθεί.χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σφιχτή μαρέγκα, προσθέτομαι τους κρόκους και χτυπάμε να έχομε αφράτο κίτρινο μείγμα.το ρίχνομαι στην κρέμα ανακατεύοντας συνέχεια να ενσωματωθεί το μείγμα.χτυπήστε το με το μίξερ χειρός.αφήστε στην άκρη.
      Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς . Βουτυρώνουμε το ταψάκι και αρχίζουμε να βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλα τα οποία τα διπλώνουμε στην μέση κατά μήκος και τα τοποθετούμε σταυρωτά στο ταψάκι βουτυρώνοντα τα κι από πάνω .Βάζουμε έτσι 3-4 φύλα διπλωμένα. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και διπλώνουμε προς τα μέσα να σκεπάζουμε την κρέμα με τα φύλα που περισσεύουν βουτυρώνοντα τα .Σκεπάζετε με ακόμα 2 φύλα βουτυρωμένο και διπλωμένα .Χαράζουμε το γλυκό μόνο τα φύλα προσοχή μην ακουμπήσουμε την κρέμα. Βουτυρώνουμε με μπόλικο βούτυρο πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα αν θέλουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς να ροδίσει καλά.Το βγάζουμε από τον φούρνο το αφήνουμε 5 λεπτά και το περιχύνουμε με μια κούπα σιρόπι από γλυκό περγαμόντο αν έχουμε και μετά προσεκτικά με το σιρόπι που είχαμε φτιάξει.Αν δεν έχουμε περγαμόντο σιρόπι το παραλείπουμε και το σιροπιάζομαι με το σιροπάκι του.

      Συνταγή 
       

    Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

    Ταρτάκια σοκολάτας με κανέλα φρόστινγκ και γκανάζ σοκολάτας με Βutterscotch

    Υλικά

    Ζύμη τάρτας

    220 γρμ βούτυρο Γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
    3 κουταλιές ζάχαρη
    1 κουταλάκι τσαγιού κανέλα
    2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 αυγό
    2 κουταλιές σούπας κακάο κοσκινισμένο μαζί με το αλεύρι
    βανίλια η ξύσμα λεμονιού
    2-3 κουταλιές παγωμένο γάλα

    Γκανάζ σοκολάτας

    400γρμ σοκολάτα κουβερτούρα τζιαντουγια η γάλακτος
    400γρμ κρέμα γάλακτος


    Φιστίκι αράπικο χοντροκομμένο για την διακόσμηση


     ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΣΠΙΤΙΚΗ

    1 κούπα ζάχαρη
    1/4 κούπας νερό
    3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
    110 γραμ βούτυρο γάλακτος
    εκχύλισμα βανίλιας, η μαύρο ρούμι , η ότι άρωμα θέλετε

    Εκτέλεση

    Φτιάξτε την ζύμη τάρτας.
    χτυπήστε 
    βούτυρο και ζάχαρη καλά στο μίξερ να γίνει κρέμα.
    ρίξτε μέσα το αυγό .χτυπήστε να ενσωματωθεί
    ρίξτε το αλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο κι αν χρειαστεί προσθέστε δυο τρεις κουταλιές γάλα
    ρίξτε και τα αρωματικά δηλαδή κανέλα και ξύσμα η βανίλια.
    βάλτε την ζύμη σε μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για λίγο να σφίξη 
    μετά ανοίγετε σε φύλο ανάμεσα σε δυο λαδόκολες η παίρνετε μπαλάκια κι ανοίγετε με το χέρι σας στρογγυλά δισκάκια και τα τοποθετείτε σε ταψάκι με υποδοχές για καπ κέικς αφού το βουτυρώσετε πολύ καλά 
    ψήνεται στους 180 περίπου 15-20 λεπτά.βγάζετε από τον φούρνο και ξεφορμάρεται τα ταρτάκια.
    αφήστε να κρυώσουν.

    Γλάσο  σοκολάτας.

    Κόψτε σε μικρά κομματάκια την σοκολάτα
    Βάλτε την κρέμα γάλακτος να κάψη και μόλις πάει να φουσκώση ρίξτε την στην κομμένη κουβερτούρα.ανακατέψτε να έχετε γλάσο ομοιομόρφο κι αφήστε στην άκρη να κρυώση.

    Σάλτσα Καραμέλας


    Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό σε βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο και αφήνω να γίνει καραμέλα σε μέτρια φωτιά χωρίς να ανακατεύω καθόλου .Αν έχετε θερμόμετρο να δείξει 118c.
    Θα δείτε να γίνει ανοιχτόχρωμη καραμέλα και να βγάζει χοντρές φούσκες.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά λίγη από την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με μαρίζ.
    Προσέχουμε γιατι φουσκώνει και πιτσιλάει.
    Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος .θα δούμε ότι το μείγμα σφίγγει αλλά αμέσως θα διαλυθεί  ανακατεύοντας συνέχεια.
    Ξαναβάλτε στην φωτιά σε χαμηλη θερμοκρασία ρίξτε και το βούτυρο και 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ,η οτι άρωμα έχετε και θέλετε ανακατεύουμε για 10 λεπτά περίπου να δούμε την υφή να είναι ρευστή παχιά λίγο ,το καταλαβαίνουμε βγάζει φουσκάλες .
    Το κατεβάζουμε από την φωτιά  και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βάλτε την σε βάζο.
    Ησάλτσα όσο κρυώνει σφίγγει αλλά όταν είναι να την χρησιμοποιήσουμε την βάζουμε σε μπαίν μαρί και ξαναέρχετε στην κανονική της μορφή ,μπορύμε να την χρησιμοποιήσουμε σαν  σάλτσα και σε παγωτο,και σε πολλά ακόμη γλυκά.
    Αν θέλουμε να αποφύγουμε όλη αυτήν την διαδικασία παίρνουμε 3 ζαχαρούχο γάλα τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και βράζουμε για 2 με 3 ωρες κι έχουμε καραμέλα [τα ανοίγουμε αφού πρώτα κρυώσουν]


    Συναρμολόγηση.

    Ανακατεύετε με το μίξερ την σαλτσα  καραμέλας και την γκανάζ σοκολάτας και βάζετε σε κορνέ και κάνετε ροζέτες πάνω από τα ταρτακια.η περνετε κουταλιές και ρίχνετε πανω στα ταρτακια. 
    Πασπαλίζετε με χοντροκομμένο φιστίκι αράπικο.Καλή επιτυχία!!

     Δεχόμαστε πάσης φύσεως παραγγελίες με αγνά υλικά όλα.




    Τάρτα Μπανόφι !

    Υλικά

    .ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ.

    220 γραμ βούτυρο γάλακτος κομμένο σε κομματάκια
    2 κουταλιές ζάχαρη
    1 ξύλο κανέλας
    5-6 καρφάκια γαρύφαλο τριμμένα στο μούλτι μαζί με 1 κουταλιά ζάχαρη να γίνουν σκόνη
    2-3 κουταλιές παγωμένο γάλα
    2 κούπες περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις ,ίσως χρειαστεί ,ίσως λίγο παραπάνω 
    ξύσμα λεμονιού
    Αρωμα τις αρεσκείας σας,εγώ βάζω 1/2 σφηνάκι ρούμι,η εκχύλισμα βανίλιας 4-5 σταγόνες

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη καλά να γίνει κρέμα.
    Ρίχνουμε το αυγό,το άρωμα, το ξύσμα,αφού ενσωματωθούν ρίχνουμε την κοπανισμένη κανέλα με το γαρύφαλλο, το αλεύρι , και θα έχουμε μια ζύμη σαν του κουραμπιέ και λίγο πιο αραιή.
    Τυλίγουμε με μεμβράνη η λαδόχαρτο και το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

     ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ ΣΠΙΤΙΚΗ

    1 κούπα ζάχαρη
    1/4 κούπας νερό
    3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
    110 γραμ βούτυρο γάλακτος
    εκχύλισμα βανίλιας, η μαύρο ρούμι , η ότι άρωμα θέλετε

     ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό σε βαθύ τηγάνι με βαρύ πάτο και αφήνω να γίνει καραμέλα σε μέτρια φωτιά χωρίς να ανακατεύω καθόλου .Αν έχετε θερμόμετρο να δείξει 118c.
    Θα δείτε να γίνει ανοιχτόχρωμη καραμέλα και να βγάζει χοντρές φούσκες.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά λίγη από την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με μαρίζ.
    Προσέχουμε γιατι φουσκώνει και πιτσιλάει.
    Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος .θα δούμε ότι το μείγμα σφίγγει αλλά αμέσως θα διαλυθεί  ανακατεύοντας συνέχεια.
    Ξαναβάλτε στην φωτιά σε χαμηλη θερμοκρασία ρίξτε και το βούτυρο και 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ,η οτι άρωμα έχετε και θέλετε ανακατεύουμε για 10 λεπτά περίπου να δούμε την υφή να είναι ρευστή παχιά λίγο ,το καταλαβαίνουμε βγάζει φουσκάλες .
    Το κατεβάζουμε από την φωτιά  και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βάλτε την σε βάζο.
    Ησάλτσα όσο κρυώνει σφίγγει αλλά όταν είναι να την χρησιμοποιήσουμε την βάζουμε σε μπαίν μαρί και ξαναέρχετε στην κανονική της μορφή ,μπορύμε να την χρησιμοποιήσουμε σαν  σάλτσα και σε παγωτο,και σε πολλά ακόμη γλυκά.
    Αν θέλουμε να αποφύγουμε όλη αυτήν την διαδικασία παίρνουμε 3 ζαχαρούχο γάλα τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και βράζουμε για 2 με 3 ωρες κι έχουμε καραμέλα [τα ανοίγουμε αφού πρώτα κρυώσουν]

    ΠΑΤΙΣΕΡΙ ΚΡΕΜΑ

    1 λίτρο γάλα από το οποίο αφαιρούμε ένα φλιτζάνι και το βράζουμε μέχρι να κάψει.
    Βάζουμε σε μία άλλη κατσαρόλα 4 κρόκους ,4 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ,4 κουταλιές σούπας ζάχαρη,ξύσμα λεμονιού,χυμό μισού λεμονιού και 2 βανίλιες.
    Αν έχετε φυσική βανίλια ανοίξτε το κλωναράκι και βγάλτε τα σποράκια με ένα μαχαίρι,ρίξτε τα στο γάλα που βράζει μαζί με το κλωναράκι το οποίο αφαιρούμε μετά.
    Ανακατεύουμε με το σύρμα λοιπόν τα αυγά,με την ζάχαρη και το κόρν φλάουρ ,ρίχνουμε μέσα και το 1 φλιτζάνι γάλα που είχαμε φυλάξει ,ρίχνουμε μέσα και λίγο λίγο το καυτό γάλα και ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
    Μόλις αρχίσει και πήζει κατεβάζουμε από την φωτιά ,ρίχνουμε μέσα το 1/2 πακέτο βούτυρο ανακατεύουμε ,το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.







    ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

    Χτυπάμε τα 2 κουτιά Μόρφατ με 1 κουτί ζαχαρούχο και ένα σφηνάκι ρούμι και 200 γραμ. κρέμα γάλακτος να έχουμε μία αφράτη σαντιγί .Την βάζουμε στο ψυγείο ,οταν κρυώσει καλά η κρέμα πατισερί ρίχνουμε μέσα το 1/3 τις σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί.

     ΨΗΣΙΜΟ ΤΑΡΤΑΣ

    Παίρνουμε την ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά ψησίματος σε δίσκο διαμέτρου πιο μεγάλο από το ταψάκι σας που θα χρησιμοποιήσετε ,να έχει διάμετρο 26 εκατοστά και κατά προτίμηση να έχει στεφάνι που να ανοίγει για να την αφαιρέσετε.
    Μετά στρώνετε την ζύμη όπως είναι και με τα 2 φύλα μέσα στην φόρμα .
    Το στρώνετε καλά να πάει και στα τοιχώματα και με ένα ψαλίδι κόβουμε τα φύλα μαζί με την ζύμη να είναι ομοιόμορφα .
    Αφαιρούμε το πάνω χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με 200 ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να ροδίσει .
    Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

      ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

    Παίρνουμε 4 μεγάλες μπανάνες ,τις κόβουμε φέτες όχι πολύ λεπτές ,τις ραντίζουμε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν και στρώνουμε τις μισές κατευθείαν πάνω στην τάρτα έτσι ώστε να μην έχουν καθόλου κενά .
    Αν χρειαστεί κάνετε 2 στρώσεις με μπανάνα ρίξτε από πάνω την καραμελένια σάλτσα ,ρίξτε προσεκτικά μετά την κρέμα ζαχαροπλαστικής στρώστε την ομοιόμορφα .
    Στρώστε με τις υπόλοιπες μπανάνες.
    Βάλτε σε κορνέ την σαντιγί και διακοσμείτε την τάρτα σας,αν σας περίσσεψε λίγη καραμελένια σάλτσα μ ένα πιρούνι κάντε γραμμές και πασπαλίστε με κουβερτούρα γάλακτος την οποία θα ξύσετε στον τρίφτη κατ ευθείαν πάνω στην τάρτα .Καλή επιτυχία!!


     
    Δεχόμαστε πάσης φύσεως παραγγελίες με αγνά υλικά όλα.




    Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

    Τούρτα παγωμένη WHITE FOREST με σάλτσα βύσσινο!!!!

    ΥΛΙΚΑ

    Για την μαρέγκα
    200 γρμ ασπράδια αυγών
    200γρμ ζάχαρη κρυσταλλική
    100 γρμ ζάχαρη άχνη
    μισό κουταλάκι τσαγιού κρεμοριο
    μισό κουταλάκι τσαγιού κορν φλάουρ

    για την μους

    300 γρμ λευκή κουβερτούρα λιωμένη σε μπαιν Μαρί
    350 γρμ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένης ελαφρά σαν γιαούρτι όχι σε σαντιγί ισα να πήξη
    10 γρ.ζελατίνα σε σκόνη η 15 γρμ ζελατίνα σε φύλλα
    160 γρμ φρέσκο γάλα
    1 βάζο βύσσινα σε αλκοόλ(γκριοτίνες) η μια κονσέρβα στραγγισμένα καλά από το σιρόπι τους



    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ετοιμάστε την μαρέγκα.
     Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 100 βαθμούς. 
    Στρώστε με αντικολλητικό χαρτί το ταψί του φούρνου και σχεδιάσετε 2 κύκλους διαμέτρου 20 εκατοστών και γυρίστε την κόλλα από την ανάποδη μεριά να μην ακουμπά η μαρέγκα στο μολύβι.
    Χτυπήστε τα ασπράδια σε χαμηλή ταχύτητα με το κρεμοριο και την κρυσταλλική ζάχαρη να αφρατέψουν και να διογκωθούν.
    Χτυπήστε να έχετε μια μαρέγκα να μην πέφτει από τον κάδο όταν τον αναποδογυρίσουμε.
    Ενσωματώνομαι μέσα την άχνη σαν βροχή και το κορν φλάουρ. ανακατεύομαι σε σιγανή ταχύτητα να ενωθούν και αδειάζομαι την μαρέγκα σε μια σακούλα κορνέ που έχομε βάλει μύτη κορνέ στρογγυλή χωρίς σχέδιο.
    Κάνομε δυο κύκλους και με την μαρέγκα που περισσεύει κάνομε ισομεγέθη μπαστουνάκια.
    Βάζουμε στον φούρνο και αφήνομε να στεγνώσει  καλά στους 100 βαθμούς για 3 ώρες.στις δυο ωρες δείτε αν ξεκολλάΝε από το χαρτί.
    Βγάζετε κι αφήνετε να κρυώσουν.



    ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

    Βάλτε την ζελατίνα σκόνη σε δυο κουταλιές από το γάλα της συνταγής κι αφήστε να φουσκώσει,η αν χρησιμοποιήσετε φύλλα βάλτε τα σε παγωμένο νερό με παγάκια να μαλακώσουν.
    Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σαν γιαούρτι όχι πολυ ίσα να πήξη και βάλτε την ψυγείο.
    Λιώστε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και συγχρόνως βάλτε το γάλα σε μπρίκι να βράση,μόλις πάει να φουσκώσει ρίξτε το στην λιωμένη κουβερτούρα.αν βάλετε φύλλα ζελατίνας στύψτε τα καλά και ρίξτε τα μέσα,αν βάλετε σκόνη βάλτε το σκεύος που την βάλατε να λιώσει σε Μπεν Μαρί να λιώσει και να γίνει σαν το γάλα.να μην δείχνουν καθόλου κομματάκια ,ρίξτε την μέσα στην λιωμένη σοκολάτα.ανακατεύετε καλά πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά κι αφήστε στην άκρη,μόλις πέσει η θερμοκρασία και γίνει χλιαρό μείγμα ενσωματώστε μέσα την κρέμα γάλακτος από το ψυγείο, χτυπήστε καλά να γινη αφράτο μείγμα.
    Βάλτε ψυγείο κι αφήστε μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί

    ΣΑΛΤΣΑ ΒΥΣΣΙΝΟ

    Στραγγίζετε το ζουμί από τα βύσσινα.πρέπει να είναι δύο κούπες αλλιώς συμπληρώνετε με νερό.
    Ρίχνετε μέσα και μια κουταλιά σούπας κορν φλάουρ και δυο κουταλιές ζάχαρη και βάζετε σε μέτρια φωτιά να πήξη και να γινη γυαλιστερή κρέμα ανακατεύοντας συνέχεια.

    ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ


    Παίρνετε ενα τσερκι η το στεφάνι μιας φόρμας το ντύνετε με αντικολιτικό χαρτί στο πλάι από μέσα η μεμβράνη κι ακουμπάτε στην πιατέλα που θα σερβίρετε και βάζετε μέσα τον ενα δίσκο μαρέγκας, ρίχνετε από πάνω την μισή κρέμα,σκορπίζετε πάνω αρκετά βύσσινα σκεπάζετε με τον άλλο δίσκο μαρέγκας και ρίχνετε πάνω την υπόλοιπη κρέμα. 
    Βαζετε κατάψυξη να παγώσει.
    Οταν παγώσει  περνάμε   ενα μαχαίρι γύρω γύρω στα τοιχώματα του τσερκιού η της φόρμας και το σηκώνουμε να αφαιρεθεί.
    Γαρνίρουμε  με τις μαρέγκες και την σάλτσα βύσσινο.

      Δεχόμαστε πάσης φύσεως παραγγελίες με αγνά υλικά όλα.