Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Μπακλαβάς με φιστίκι Αιγίνης



Υλικά:
40 φύλλα κρούστας
500γρ. βούτυρο Lurpak ...
300γρ. φιστίκι Αιγίνης

Υλικά για το σιρόπι:
650γρ. ζάχαρη
400γρ. νερό
80γρ. γλυκόζη
3-4 φετες λεμονι

Προετοιμασία:
Λιώνουμε το βούτυρο αλλά δεν το καίμε. Αλέθουμε το φιστίκι
στο μπλέντερ σε σκόνη και οχι χονδροκομμένο θα ξεκολλάνε
τα φύλλα του μπακλαβά. Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο
ταψί 30Χ45 εκ. μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψί στις
διαστάσεις που διαθέτουμε αλλά να είναι σχετικά μεγάλο και
απλώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα.. ένα-ένα.
Απλώνουμε το φιστίκι σε όλο το ταψί και καλύπτουμε με τα
υπόλοιπα 20 φύλλα βουτυρώνοντάς τα.. ένα-ένα. Βάζουμε το
ταψί στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε.
Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζουμε με ελάχιστο
νερό ώστε να μην ''σηκωθούν'' τα φύλλα στο ψήσιμο και ψήνουμε
σε χαμηλό φούρνο στους 130-140οC για 1½-2 ώρες, περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό.
Καλη σας επιτυχια!!!
Aπό Αρτοποιεία και Συνταγές 

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Λιόψωμο το πανεύκολο!!!
















Υλικά
2,5 κουτ.γλ. ξερή μαγιά
2 κούπες ζεστό νερό
Μισή κούπα μαύρες ελιές κομμένες
5 κούπας αλεύρι για ψωμί
1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουτ.σούπας δενδρολίβανο
Λίγο αλάτι
Eκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά με το νερό
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα 2 είδη αλεύρι με το αλάτι, τη μαγιά και αλάτι
Ζυμώνουμε και προσθέτουμε τις ελιές και το δενδρολίβανο
Φτιάχνουμε μια μπάλα καλύπτουμε με μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα
Ζυμώνουμε εκ νέου και αφήνουμε για ακόμα 50 λεπτά να φουσκώσει
Φτιάχνουμε μια φραντζόλα, τη χαράσσουμε και την ψήνουμε για περίπου μια ώρα



 τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα περίπου.:






Σταφιδόψωμο αφράτο και γευστικό !!!



Μου έγινε υπέροχο μοσχομυριστό και αφράτο ..μου θυμίζει παιδικά χρόνια!!!


 Είναι και νηστίσιμο
Υλικά:
1 κούπα  του τσαγιού σπορέλαιο
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα του τσαγιού νερό
1/2 κούπα του τσαγιού μαύρες σταφίδες πασπαλισμένες με αλεύρι
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. του γλυκού γαρύφαλο
1 φακελάκι (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Εκτέλεση: .
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού το νερό, την κανέλα και το γαρύφολλο συνεχίζοντας το χτύπημα. Κατόπιν προσθέτουμε τις σταφίδες και τελευταίο το αλεύρι με το μπέικιν.Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.Η ζύμη πρέπει να γίνει λίγο πιο σφιχτή από τη ζύμη του κέικ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.Τη ρίχνουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα  ραντισμένη με αλεύρι και τίναγμα το περιττό,ή στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 30 περίπου λεπτά.

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Tρίγωνα Πανοράματος με υπέροχη γεύση στην κρέμα!!

 



Υλικά για την κρέμα 950 γρ. γάλα (700 + 250)
3 βανίλιες
300 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
65 γρ. κρόκος αυγού (περίπου 4)
50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. κρέμα γάλακτος
40 γρ. άχνη 
Για το φύλλο 1 πακέτο φύλλο κρούστας
200 γρ. βούτυρο για άλειμμα

Για το σιρόπι500 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό

Για γαρνίρισμασαντιγί
αμύγδαλο φιλέ 
Εκτέλεση για το φύλλοΑνάβουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς Λιώνουμε το βούτυρο και το κρατάμε στο πλάι με ένα πινέλο. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρόλι και με το που πάρουν βράση τα αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει. Κόβουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου σε τετράγωνα 10Χ10 και τα τσαλακώνουμε κάνοντας μπαλάκια.Βάζουμε το φύλλο μπροστά μας με την στενή μεριά του προς τα εμάς. Το χωρίζουμε νοητά σε 3 κάθετες λωρίδες και το κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι. Βάζουμε όλες τις λωρίδες μαζί και τις σκεπάζουμε με μια νοτισμένη πετσέτα για να μην στεγνώσουν. Παίρνουμε μια λωρίδα και την απλώνουμε μπροστά μας. Με τη βοήθεια του πινέλου την πιτσιλάμε με βούτυρο. Από πάνω βάζουμε και μια ακόμα που τη βουτυρώνουμε με τον ίδιο τρόπο. Ξεκινάμε και διπλώνουμε σαν να κάνουμε τρίγωνο πιτάκι.Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το τρίγωνο σε δυο μικρότερα ορθογώνια τριγωνάκια. Ανοίγουμε το κάθε ένα σαν χωνάκι από παγωτό και βάζουμε μέσα ένα τσαλακωμένο μπαλάκι από το χαρτί. Αραδιάζουμε τα τριγωνάκια σε ένα ταψί που στον πάτο του έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Βουτυρώνουμε και από πάνω τα τρίγωνα και τα βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ξεροψηθούν και να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα μέχρι μέσα. Περίπου μισή ώρα είναι αρκετή. Αμέσως τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για μερικά δευτερόλεπτα. Αφαιρούμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. 
Για την κρέμαΒάζουμε τα 700 γρ γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε μια κατσαρόλα και τα φέρνουμε σε βρασμό. Ποτέ δεν ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το γάλα πριν ζεσταθεί καλά έτσι ώστε να μην καεί το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας. Το υπόλοιπο γάλα το βάζω σε ένα μπολ μαζί με τα αυγά και το ανακατεύουμε. Προσθέτου και το αλεύρι και με ένα σύρμα το κάνω μια πάστα με τα υγρά του μπολ.Όταν ζεσταθεί το γάλα με τη ζάχαρη τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε κουτάλα κουτάλα από αυτό το μείγμα μέσα στο μείγμα με τα αυγά και το αλεύρι. Αυτό το κάνουμε  για να πάρουν σιγά σιγά θερμοκρασία τα αυγά και να μην γίνουν ομελέτα. Αφού έχει ζεσταθεί το μείγμα με τα αυγά το αδειάζω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα περιμένω να αρχίζει να πήζει.Προσέχω το μάτι να είναι σε μέτρια θερμοκρασία  και αφαιρώ από το μάτι όταν χρειάζεται αν βλέπω το μείγμα να πήζει και να μην το προλαβαίνω στο ανακάτεμα. Στην αρχή του ψησίματος η κρέμα θα έχει μια ελαφριά γεύση αλευριού αλλά καθώς ανακατεύω δοκιμάζω συχνά γιατί σε κάποια στιγμή ψήνεται πια το αλεύρι και φεύγει αυτή η μυρωδιά.Όταν συμβεί αυτό αφαιρώ από τη φωτιά, προσθέτω τα 50 γρ. βούτυρο ανακατεύοντας μέχρι να αφομοιωθεί και αδειάζω την κρέμα σε ένα ταψί. Από πάνω βάζω μεμβράνη που να εφάπτεται με την κρέμα και βάζω το ταψί στο ψυγείο για να κρυώσει. Τη μεμβράνη τη βάζω για να μην κάνει κρούστα η κρέμα. Ετοιμάζω μια ελαφριά σαντιγί με την κρέμα και την άχνη.Όταν κρυώσει η κρέμα στο ψυγείο τη βάζω στο μίξερ να αφρατέψει και προσθέτω την σαντιγί. Βάζω το μείγμα σε κορνέ και κρατώ στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστώ. Αν θέλω μπορώ να ετοιμάσω σαντιγί για να γαρνίρω τα τρίγωνα, καθώς επίσης αμύγδαλο φιλέ ή λιωμένη σοκολάτα. Συναρμολογώ βάζοντας την κρέμα μέσα στα τρίγωνα και τα διακοσμώ αν θέλω με σαντιγί, αμύγδαλα ή σοκολάτα.
Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι του Άκη Πετρετζίκη

Τζιζ κέικ με άσπρη κρέμα. Υπέροχο γλυκό !!


Υλικά
Για τη βάση
200 γρ. μπισκότα Digestive
100 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
Για την κρέμα
5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
280 γρ. γιαούρτι σακούλας (σε θερμοκρασία δωματίου)
350 γρ. σοκολάτα λευκή
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
μπισκότα χοντροκοκομμένα
ζάχαρη άχνη
{εδώ φρέσκα φρούτα εποχής}
 Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα.
Ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια ή με μία μαρίζ τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένο χώμα.
Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή μία φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ. και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 - 12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα
Μαλακώνουμε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό. Έπειτα την στύβουμε ελαφρώς με τα χέρια και τη βάζουμε να λιώσει σε ένα φλιτζανάκι ζεστό νερό, ανακατεύοντας καλά.Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Την αποσύρουμε και την ανακατεύουμε καλά ώστε να χλιαρύνει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε έπειτα τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε ξανά.Τέλος προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.Ανακατεύουμε απαλά, κατά προτίμηση με μαρίζ, για να ενσωματωθεί η κρέμα χωρίς να χάσει τον όγκο της.Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και το στρώνουμε με μία σπάτουλα. Aφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον και ξεφορμάρουμε με ένα μαχαίρι.
Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου που την φτιάχνω και είναι φυσικά τέλεια!!

Σοκολατένια τούρτα με μπισκότα !!

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
3 κουταλιές τις σούπας κακάο
1 κούπα μαργαρίνη βούτυρο μαλακό
3 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη άχνη
1 κούπα καρύδια χονδροκομμένα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
2 φάκελα κουβερτούρα Γιώτης




Εκτέλεση
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε μέσα το περιεχόμενο των 2 φακέλων νιφάδες κουβερτούρας.
Ανακατεύετε καλά να λιώσει η σοκολάτα και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με το κακάο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μίγμα αφράτο.
Σε ένα μπολ σπάζετε τα μπισκότα και τ ανακατεύετε με τα καρύδια .
Ενώνετε το μίγμα σοκολάτας με το μίγμα βουτύρου και το προσθέτετε στα μπισκότα .Ανακατεύετε πολύ καλά και βάζετε το μίγμα σε λαδωμένη φόρμα .
Βάζετε την φόρμα στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες

 Υλικά για επικάλυψη

1κουτί μικρό  κρέμα γάλακτος (35% λιπαρα και άνω)
2  μαύρεςσοκολάτες
1 λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια
Βάζουμε τη κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και αφήνουμε να βράσει.
Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα στη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα έως ώτου λιώσουν όλα τα κομμάτια σοκολάτας.
Αφήνουμε να παγώσει εκτός ψυγείου  και επικαλύπτουμε την τούρτα μας.






Τραχανόπιτα τις μαμάς !!

 Yλικά
1 πακέτο φύλα κρούστας για πίτες
350 γραμ φέτα
3 αυγά
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
λίγο βούτυρο
1  1/2 ποτήρι του νερού νερού τραχανά γλυκό σταρένιο

Εκτέλεση
Βράζουμε το τραχανά βάζοντας σε μία κατσαρόλα νερό 4 ποτήρια του νερού [αν χρειαστεί παραπάνω κατά το μαγείρεμα προσθέτουμε μόνο ζεστό νερό ]
Τον κατεβάζουμε από την φωτιά μόλις ετοιμαστεί προσέχοντας να μην είναι νερουλός.
Προσθέτουμε μόλις κρυώσει αλάτι,πιπέρι,την φέτα τριμμένη με τα χέρια μας σε κομμάτια ,τα αυγά ολόκληρα και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα ταψί μεσαίο μέγεθος και στρώνουμε 4 φύλα βάζοντας λάδι σε όλη την επιφάνεια στο καθένα χωριστά όπως κάνουμε και στα κάτω φύλα.
Ρίχνουμε το μείγμα του τραχανά και σκεπάζουμε με άλλα 4 φύλα λαδώνοντας το καθένα ένα ένα.
Την  κλείνουμε γύρω γύρω στρίβοντας το περίσσευμα με υγρά χέρια με νερό για να κολλήσει και να γίνει τραγανή.
Ραντίζουμε με το χέρι όλη την επιφάνεια με νερό ,έτσι γίνετε τραγανό το φύλο και λαδώνουμε όλη την επιφάνεια,
Χαράσσομαι σε κομμάτια και για περισσότερη νοστιμιά βάζουμε λίγο βούτυρο [κομματάκια ] εδώ κι εκεί και καθώς ψήνετε και λιώνει νοστιμίζει τη πίτα μας
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο,περίπου 40 λεπτά θα την δούμε να ροδίζει .
Σημείωση
Αν θέλετε να την φτιάξετε με ωραίο εύκολο τραγανό παραδοσιακό σπιτικό φύλο γράψτε  τον παρακάτω σύνδεσμο σύνδεσμο η πατήστε στο blog http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2011/02/blog-post_2464.html



Τούρτα τύπου Μόκα φανταστική !!!

Υλικά:
 3 πακέτα μπισκότα digestive
3 κουτ..σούπας . νες καφέ
250 γραμ. φυτική σαντιγί
300 γραμ ζαχαρούχο γάλα
250 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
1 κούπα τσαγιού  γάλα εβαπορέ
σιρόπι σοκολάτας σοκολάτας για διακόσμηση
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ερμόλ στο ψυγείο για να παγώσει καλά
.Χτυπάμε στο μίξερ το ερμόλ να αφρατέψει.
Λιώνουμε  σε μπεν μαρί την σοκολάτα.
Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε  το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε  καλά  μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε  ανακατεύοντας τον καφέ.
Προσθέτουμε  σιγά σιγά το χτυπημένο ερμόλ, ανακατεύοντας πολύ  καλά.
Βουτάμε  μέσα στο εβαπορέ τα μπισκότα πολύ γρήγορα ίσα να βραχούν όχι να μουλιάσουν και τα βάζουμε σαν βάση στρώνοντας τα σε πυρές στρογγυλό μεγέθους τούρτας .
Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα Μόκας και το αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει καλά ,τουλάχιστον 4 με 5 ώρες Διακοσμούμε με γραμμές από σοκολάτα ρευστή κι αν θέλουμε με λίγη σαντιγί
Σημείωση
Την βάση μπορούμε να την κάνουμε και με πτί μπέρ μπισκότα χρησιμοποιούμε 2 πακέτα .
Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε την βάση και κατ αυτόν τον τρόπο .
Αλέθομαι τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε το  βούτυρο 250 γραμ.και αφού βάλουμε τα αλεσμένα μπισκότα στο πυρέξ η ταψάκι που θα το φτιάξουμε ,ρίχνουμε το βούτυρο το λιωμένο το ανακατεύουμε καλά να βραχεί όλο το μείγμα και στρώνουμε με τα χέρια μας ομοιόμορφα .Συνεχίζουμε με την κρέμα όπως αναγράφετε παραπάνω
Εγώ χρησιμοποίησα μπισκότα πτι μπέρ ολικής αλέσεως ,


Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Παγωτό με Nutella γρήγορο!


Υλικά

1 κουτί φυτική σαντιγί τύπου  (Ermol)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 βάζο Nutella των 375 γρ.
2 κουτιά εβαπορέ γάλα παγωμένο
φουντούκια ,η αμύγδαλα η καρύδια  κατά προτίμηση η και σκέτο με σιρόπι σοκολάτας ,βύσσινο


Εκτέλεση
Χτυπάμε την σαντιγί να αφρατέψει και προσθέτουμε το ζαχαρούχο (παγωμένο) και την Nutella και αφού χτυπηθούν καλά, ειδικά η πραλίνα μας, προσθέτουμε το εβαπορέ και συνεχίζουμε προσεκτικά το χτύπημα.  Τοποθετούμε στην κατάψυξη και μετά από μία ώρα το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε, προσθέτουμε και τα φουντουκάκια και τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη. μετά από μία ώρα το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε με το μίξερ,το κάνουμε δύο - τρεις φορές και απολαμβάνουμε  το παγωτάκι μας.

Ζελεδάκια εύκολα !!

 Τα υλικά
4 κουταλιές σούπας ζελατίνη σε κόκους ( είναι περίπου 6 φάκελοι)
1 φλιτζάνι κρύο νερό
1 1/2 φλιτζάνια βραστό νερό
4 φλιτζάνια ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα γεύση σαν λεμόνι ή μέντα ,η κεράσι.η ότι σας αρέσει
1-2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (Θα χρησιμοποιηθεί για τέσσερα η περισσότερα  χρώματα αν θέλουμε χρωματιστά )
επιπλέον ζάχαρη για την επικάλυψη

  ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, διαλύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για πέντε λεπτά.
Ανακατέψτε σε βραστό νερό μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη.
Ανακατέψτε τη  ζάχαρη μέσα .
Αφήστε το να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βράζουμε για 25 λεπτά. Ανακατεύετε συνεχώς.
Ρίχνουμε το μείγμα σε 4 μικρά δοχεία 
1-2 σταγόνες χρώμα των τροφίμων σε κάθε μπωλ.
Ανακατέψτε καλά μέχρι να ανακατευτούν.
Καλύψτε τη κατσαρόλα  και τη νύχτα στο ψυγείο.
Κόψτε μίγμα ζελατίνης σε 3/4 ίντσας κύβους χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι που βυθίζεται σε ζεστό νερό.
Κυλάμε  κύβους και ρολό σε ζάχαρη μέχρι να επικαλυφθούν από όλες τις πλευρές.
Τοποθετήστε σε χαρτί και αφήστε τες σε θερμοκρασία δωματίου για δύο ημέρες για να κρυσταλλωθούν.


Ενα μείγμα μπαχαρικών που δίνει νοστιμιά απίστευτη σε όλα τα φαγητά μας!!


Το χρησιμοποιούμε  παντού σε όσπρια,1 κουταλιά κοφτή της σούπας  μόνο είναι αρκετή.  η νοστιμιά που δίνει είναι απίστευτη .
Σε όλα τα κρεατικά ,κοκκινιστά ,ψητά,σε κιμά, μπιφτέκια κεφτεδάκια κ.τ.λ τρίψτε τα με το μείγμα μπαχαρικών,και θα καταλάβετε την διαφορά στο πιάτο σας.
Σε σάλτσες και όλοι θα ξετρελαίνονται με την νοστιμιά έστω μιας απλής σάλτσας.
Τα μπαχαρικά γενικά κάνουν καλό εκτός από την νοστιμιά που δίνουν στο φαγητό μας ,χρησιμοποιώντας έστω το συγκεκριμένο μπαχαρικό ελαττώνουμε στο ελάχιστο ως  καθόλου το αλάτι που μόνο κακό κάνει στον οργανισμό μας.
Προσωπικά το χρησιμοποιώ χρόνια  και χωρίς αυτό δεν μαγειρεύω σωστά κάτι μου λείπει!!
Δοκιμάστε το κι εσείς και θα με θυμηθείτε δεν στοιχίζει και αξίζει !!
Μόνο μην προσθέσετε τίποτα άλλο.να το φτιάξετε όπως σας το λέω ,έχω κάνει πολλές δοκιμές με διάφορα μπαχάρια.
Αυτός είναι ο καλύτερος και νοστιμότερος  συνδυασμός !!!



Προσοχή
Η ανάμειξη των μπαχαρικών  πρέπει να γίνει με όλα τα είδη σε ίδια γραμμάρια π.χ φακελάκι των 200 γραμμαρίων κουρκουμά,φακελάκι των 200 γραμμαρίων όλα εκτός από την ρίγανη ,θα προσθέσετε την μισή ποσότητα σε γραμμάρια.
Σας συνιστώ να αγοράσετε σε μεγάλη ποσότητα φακελάκια  έρχεται πιο οικονομικά και βγαίνουν αρκετά βάζα,να δωρίσουμε κι όλας στην μαμά ,φίλους ,η να το φυλάξουμε δεν παθαίνει τίποτα.



Υλικά για το μείγμα μπαχαρικών

Μουστάρδα σε σκόνη ένα φακελάκι
κουρκουμά σε σκόνη
σκόρδο σε σκόνη
ρίγανη τριμμένη
πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
τζίντζερ σε σκόνη
λίγο πιπέρι βάζω κόκκινο
λίγο αλάτι -μπορείτε να το αφαιρέσετε και να βάζετε στο φαγητό σας κατ ευθείαν όσο εσείς θέλετε.

Πώς το φτιάχνουμε πως το διατηρούμε
Σε  ένα μεγαλούτσικο μπολ αδειάζουμε όλα τα μπαχαρικά μας .
Ανακατεύουμε με τα χέρια  [απίστευτη η μυρωδιά τους θα το νιώσετε ]
Αδειάζουμε το μείγμα σε βάζα ,τα κλείνουμε καλά τα διατηρούμε σε ντουλάπι και δεν ξεχνάμε να βάζουμε από μία κουταλιά  σε όλα μας τα φαγητά!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Τρίτη 19 Μαΐου 2015

-Κοκάκια μπουκίτσες πεντανόστιμες.


 Yλικά
 Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
1 φλ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ.γλυκ. κορν φλάουρ
1 κουτ.γλυκ. μπέκιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι

 για την κρέμα
2 1/2 λίτρα γάλα
1 1/4 κούπας κορν φλάουρ
3 κούπες ζάχαρη
3  κροκάδια η και ολόκληρα τα αυγά κατά προτίμιση
2-3 βανίλιες

Για την επικάλυψη:
200 γραμμάρια κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. μέλι
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη


Σιρόπι
2 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
    1½ φλυτζ. τσαγιού νερό
  1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

  Για να το αρωματίσουμε προαιρετικά
   1 κουτ. σούπας μέλι
  1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού


Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεκιν πάουντερ  και το αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με το μίξερ, πολύ καλά μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι όχι με μίξερ για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε μια κούπα γάλα ζάχαρη, αυγά και κορν φλάουρ  και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια και μόλις κάψει χωρίς να φουσκώσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο του μπολ. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.

 Επικάλυψη
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις κάψει την κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και το μέλι.
 Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη άχνη μέχρι να πήξει λίγο ώστε να στέκεται πάνω στο παντεσπάνι.
Όταν κρυώσει το παντεσπάνι το βρέχουμε με το σιρόπι λίγο με ένα κουτάλι τις σούπας και με κούπα κάνουμε το σχέδιο. Βάζουμε από πάνω την κρέμα και σκεπάζουμε πάλι με το παντεσπάνι. Από πάνω τα περιχύνουμε με  το γλάσο σοκολάτας η αν δεν θέλουμε να τα καλύψουμε ολόκληρα τα βουτάμε από το πάνω μέρος μόνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μία επιφάνεια.
Σημείωση
Αν δεν σας αρέσει το σιρόπι μπορείτε να το αφαιρέσετε  δεν το επηρεάζει .

Κέικ Μαμπρέ!



Yλικά
180 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κομματάκια
230 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
180 γρ. γάλα πλήρες + 1½ κουτ. σούπας επιπλέον, χλιαρό
30 γρ.  κακάο
Οδηγίες:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα (ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός) το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.Ενσωματώνουμε και τα 180 γρ. γάλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα άλλο μπολ, όπου προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο μαζί με τη 1½ κουταλιά ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ 25 x 11 εκ. Ρίχνουμε εναλλάξ στη φόρμα κουταλιές και από τα δύο μείγματα και ψήνουμε για 50 - 60 λεπτά. Βγάζουμε το κέικ, το αφήνουμε για 5 λεπτά μέσα στη φόρμα και το ξεφορμάρομαι.Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
Η συνταγή είναι από τον Στέλιο Παρλιάρο και την φτιάχνω πολύ συχνα !Είναι τέλεια !!!

Κάροτ.κέικ με γλάσο σοκολάτας !!

Υλικά
4 φλυτζάνια τριμμένο καρότο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού σταφίδα
1/2 φλυτζάνι καρύδι
1 και 3/4 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη ξανθή
4 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλυτζάνια αλεύρι μαλακό
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
2 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
2 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
1 κουτ.γλυκού κανέλα

Περισσότερες συνταγές  πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Εκτέλεση
 Σε ένα μπόλ βάζουμε το καρότο τριμμένο [μπορούμε να το τρίψουμε και στο μούλτι,η και στον τρίφτη
 Προσθέτουμε την ξανθή ζάχαρη,τα καρύδια ψιλοκομμένα,την σταφίδα, το ηλιέλαιο ,τα 4 αυγά,την κανέλα ,την μαγειρική σόδα,το μπέκιν ,βανίλιες ,και ανακατεύουμε [με το χέρι].
Προσθέτουμε και το αλεύρι και ξαναανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μίγμα σε ταψάκι [δεν χρειάζετε λάδωμα το ταψάκι δεν κολλάει]και ψήνουμε στους 220 βαθμούς περίπου για 1 ώρα .
Το πρώτο τέταρτο σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μετά το αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.Δοκιμάστε την μέθοδο να βυθίσετε το μαχαίρι να δείτε αν έχει ψηθεί .Αν βγεί το μαχαίρι καθαρό τότε είναι έτοιμο.



Γλάσο
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια ή τριμμένη,
3/4 φλ. κρέμα γάλακτος,
1 κοφτό κουταλάκι βανίλια
Εκτέλεση.
Βάζετε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ.
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια σε ένα κατσαρολάκι
 μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες στον περίγυρό του
 και την αδειάζετε πάνω στη σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά το μίγμα
 να γίνει λείο και γυαλιστερό και το αφήνετε να κρυώσει λίγο, όχι
 όμως να πήξει.\
Το απλώνετε ομοιόμορφα επάνω στο κέικ στολίζετε με λίγα αμύγδαλα κομμένα κομματάκια










 












 



Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Mπισκοτογλυκό διαφορετικό!!!

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
3 κουταλιές τις σούπας κακάο
1 κούπα μαργαρίνη βούτυρο μαλακό
3 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη άχνη
1 κούπα καρύδια χονδροκομμένα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
2 φάκελα κουβερτούρα Γιώτης
Επικάλυψη
ι κουτάκι σαντιγί.
2-3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και ρίχνετε μέσα το περιεχόμενο των 2 φακέλων νιφάδες κουβερτούρας.
Ανακατεύετε καλά να λιώσει η σοκολάτα και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με το κακάο και την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μίγμα αφράτο.
Σε ένα μπολ σπάζετε τα μπισκότα και τ ανακατεύετε με τα καρύδια .
Ενώνετε το μίγμα σοκολάτας με το μίγμα βουτύρου και το προσθέτετε στα μπισκότα .Ανακατεύετε πολύ καλά και βάζετε το μίγμα σε λαδωμένη φόρμα .
Βάζετε την φόρμα στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες .
Ξεφορμάρετε το γλυκό και γαρνίρετε με την χτυπημένη σαντιγί.
Μπορείτε να παραλείψετε την σαντιγί και να πασπαλίσετε το γλυκό με τρούφα η νιφάδες σοκολάτας.

Mπιφτέκια!! Η καλύτερη συνταγή δική μου, για αφράτα & ζουμερά !!!


Υλικά [ και στοιχίζουν μόνο 5 ευρώ με καλό κιμά μοσχαρίσιο ]
500 γραμ.κιμά
4 φέτες μουλιασμένο και στιμμένο καλά ψωμί του τοστ,η 7 φρυγανιές [όχι κάτι άλλο πχ ψωμί ]
1 κουταλιά σούπας γεμάτη μπέκιν πάουντερ [το μυστικό μας για φουσκωτά αφράτα]
αλάτι,πιπέρι
ρίγανη
1 αυγό [προαιρετικά ,στα συγκεκριμένα δεν έβαλα δεν τα επηρεάζει σε τίποτα]
2 κουταλιές σούπας μηλόξυδο
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κι ένα ψιλοτριμμένο κρεμμυδάκι .[στα συγκεκριμένα δεν έβαλα αλλά δίνει πιο πολύ νοστιμιά ]



Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το κιμά ,το στιμμένο ψωμί,και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε συγχρόνως το τηγάνι να κάψει στο μάτι τις κουζίνας [καλό είναι να έχετε αντικολλητικό κι ακόμα καλύτερα αυτό με τις ραβδώσεις μαντεμένιο και βαρύ]
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα μπιφτέκια προσθέτοντας μέσα σε όλα τα υλικά 1 φλιτζανάκι του τσαγιού νερό.Ζυμώνουμε καλά για λίγο βασικό κι αυτό για 4-5 λεπτά.
Ρίχνουμε στην επιφάνεια του τηγανιού  λίγο λάδι και με χαρτί κουζίνας το σκουπίζουμε .Προσοχή μην μου καείτε !!!
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στην σειρά.Καθώς τα πλάθουμε ΄σε ένα πιάτο κοντά μας έχουμε βάλει λίγο νερό και κάθε φορά που θα πλάσουμε το κάθε μπιφτέκι βουτάμε την παλάμη μας να υγρανθεί,έτσι δεν κολλάνε στο χέρι μας.
Προσοχή,δεν γυρνάμε ποτέ τα μπιφτέκια αν δεν έχει ψηθεί η κάτω πλευρά ,θα το καταλάβουμε όταν με την βοήθεια ενός πιρουνιού ανασηκώσουμε την άκρη και δεν είναι κολλημένη.
Τα γυρνάμε κι από την άλλη πλευρά τότε να ψηθεί και να ξεκολλήσει κι από αυτήν την μεριά ,όλα αυτά πάντα σε δυνατή φωτιά.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να ψηθούν και μέσα για 15-20 λεπτά,αν τα σκεπάστε σ αυτήν την φάση ακόμα καλύτερα.Τα βγάζουμε και ,απολαμβάνουμε τα ωραιότερα ,νοστιμότερα μπιφτέκια  μαζί με σαλάτα ,πατάτες τηγανητές ,η ότι άλλο μας αρέσει .




Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Σοκολατένιο κέικ Banoffie!!





Yλικά
3 μεγαλες μπανανες κομμενες σε κομματακια ανακατεμενες με χυμο μισου μικρου λεμονιου
1 κουπα γαλα φρεσκο
4 μεγαλα αυγα η πεντε μικρα
3/4 κουπας ζαχαρη μαυρη μαλακη.. αυτη με την μελασα μεσα
1 κουπα ζαχαρη κοινη
2,5 κουπες αλευρι κοσκινισμενο
3 κουταλακια γλυκου γεματα μπαικιν παουντερ
2 κουταλιες σουπας γεματες κακαο εκλεκτης ποιοτητος
240 γραμ.βουτυρο σοφτ η μαργαρινη σοφτ
1 με 2 βανιλιες

Για την σαλτσα καραμελας butterscotsch
 1 κουπα ζαχαρη
1/3 κουπας νερο
χυμο μισου μικρου λεμονιου
1 κουπα κρεμα γαλακτος
100 γρ.περιπου βουτυρο η τρεις κουταλιες της σουπας..βουτυρο σκληρο οχι σοφτ



Επικαλυψη
2 κουπες κρεμα σαντιγι
χτυπημενη με μισο κουταλακι κακαο και μισο κουταλακι στιγμιαιο καφε οτι καφε θελετε..
2 μπανανες κομμενες σε στρογγυλα φετακια αλειμενα με μισο λεμονι για να μην μαυρισουν

Εκτέλεση κέικ
Προθερμαινετε τον φουρνο στους 180 βαθμους.βουτυρωνετε δυο ταψακια στρογγυλα διαμετρου 24 εκτατοστα και τα στρωνετε με αντικολητικο χαρτι κι αυτο βουτυρωμενο
βαζομε στο πολυμιξερ τις μπανανες με τον χυμο λεμονιου κομμενες σε κομματακια ριχνομε και το γαλα και τα κανομε ολα μια κρεμα.αφηνομε στην ακρη.
Κοσκινιζομε το αλευρι με το κακαο και το μπαικιν αφηνομε στην ακρη
Χτυπαμε πολυ καλα τις δυο ζαχαρες με το βουτυρο να γινουν κρεμα.ριχνομε μεσα ενα ενα τα αυγα ολοκληρα και την βανιλια..ριχνομε μεσα και το μιγμα της μπανανας.ριξτε σιγα σιγα το αλευρι χτυπωντας σε πολυ χαμηλη ταχυτητα.ανακατευετε με το μιξερ να γινη μιγμα αφρατο..μοιραζετε σε δυο ταψακια διαμετρου 24 ΕΚ.ψηνετε στους 180 βαθμους για περιπου 50 λεπτα..στα 40 λεπτα καντε το τεστ με την λαμα μαχαιριου κι αν βγη καθαρη βγαλτε τα και ξεφορμαρετε τα σε σχαρα να κρυωσουν.

Κρεμα επικαλυψης
Χτυπατε οτι κρεμα σαντιγι κι ριχνετε μεσα μισο κουταλακι κακαο και μισο κουταλακι στιγμιαιο καφε..αν δεν σας αρεση μην βαλετε καθολου καφε η κακαο.βαλτε ψυγειο




Σαλτσα καραμελας butterscotsh
Βαλτε σε κατσαρολα την ζαχαρη και το νερο και τον χυμο λεμονιου και βραστε σε μετρια φωτια να λιωσει και να γινη καραμελα θα την δειτε να εχη παρει ξανθο χρωμα και να κανει φουσκαλες
εν τω μεταξυ εχετε ζεστανη την κρεμα γαλακτος σε ενα μπρικι..μολις δειτε την καραμελα να εχει παρει χρωμα κατεβαστε απο την φωτια και ριξτε λιγη κρεμα γαλακτος ανακατευοντας συνεχεια διοτι φουσκωνει ριξτε και την υπολοιπη και ξαναβαλτε στην φωτια ανακατευετε συνεχεια 3-4 λεπτα.ριξτε μεσα το βουτυρο συνεχιστε να ανακατευετε μεχρι να εχετε ομοιογενες μιγμα 3 λεπτα κατεβαστε απο την φωτια κι αδειαστε σε αλλο μπολ .αφηστε στην ακρη μεχρι να την χρησιμοποιησετε.

Συναρμολογηση γλυκου
Χωριζετε σε δυο μερη τα κεικ στρωνετε σε πιατελα ριχνετε κουταλιες απο την σαλτσα  απλωνετε λιγο μιγμα σαντιγι λιγη σαλτσα και κομματια μπανανας τα οποια εχετε τριψει με κομμενο λεμονι για να μην μαυρισουν..συνεχιζετε και με το αλλο κεικ το ιδιο τελειωνετε με σαντιγη καραμελα μπανανες...αν το κεικ σας εχη φουσκωση στην κορυφη κοβετε με το μαχαιρι να ειναι ομοιομορφες οι φετες..καλη επιτυχια!!

 

Πιπεριές ψητές στο φούρνο.


πιπεριές κόκκινες ή πράσινες ή ανάμεικτες




Πλένουμε και τρυπάμε τις πιπεριές με ένα μαχαίρι.
Τις βάζουμε στη σχάρα του φούρνου  και ψήνουμε στον αέρα με γκριλ. Μόλις μαυρίσουν λίγο από τη μια πλευρά γυρίζουμε από την άλλη.
Να μη μαυρίσουν πολύ.
Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις βάζουμε αμέσως σε σακούλα για να ξεφλουδίζονται εύκολα μετά. Όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις διατηρούμε στο ψυγείο αν θέλουμε με ξύδι, αλάτι σκόρδο και λάδι. 
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Σαλάτες διάφορες !!!


 Λαχανάκια Βρυξελλών
Τα πλένουμε τα βράζουμε με ανοιχτή κατσαρόλα μην σκουρήνουν ,τα στραγγίζουμε  τα βάζουμε στο πιάτο και ρίχνουμε λαδάκι ρίγανη λεμόνι συνοδεύουμε με παξιμαδάκι ολικής αλέσεως και φέτα !!






 Ντοματοσαλάτα χωριάτικη απλή
Ντομάτες,αγγούρι,κρεμμύδι,μαιντανό,παξιμάδι χοντροκομμένο,φέτα,ελίτσες.αλάτι ελαιόλαδο.
 Ντοματοσαλάτα απλή.
Ντομάτα,αγγούρι,κρεμμύδι ,ελιές,ελαιόλαδο ,αλάτι.

   Σαλάτα υγείας
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαρούλι κοινό
1 ή 2 μικρά αγγούρια, κομμένα  ζάρια
2 μέτρια ψιλοκομμένες ντομάτες,
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένο μαϊντανό, φύλλα μόνο, όχι κοτσάνια
1/4 φλιτζάνι μέντα των φύλλων, των στελεχών
1/2 έως 1 πράσινες πιπεριές, κομμένες κύβους
1 ματσάκι από 4  πράσινα κρεμμύδια, τεμαχισμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σούμακ
2 κομμάτια από την πίτα ψωμί φρυγανισμένο έως χρυσοκάστανο, σπασμένο σε κομμάτια μικρά

Dressing:
1/2 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 έως 4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι αλάτι
Πρέζα πιπέρι χτύπημα όλα μαζί


 Μαρούλι  με προσούτο
απλό ,μαρούλι σαλάτα, κρεμμυδάκι φρέσκο,με φετούλες προσούτο πασπαλισμένη στο τέλος  με σουσάμι καβουρντισμένο.
 Η χωριάτικη σαλάτα μας!!!!
 Ενισχυμένη με πατάτες βρασμένες ,περιέχει ελίτσες,μαιντανό ψιλοκομμένο, φέτα ,ντομάτα,πιπεριά,και λαδόξυδο η λεμόνι -λάδι κατά προτίμηση
 Μακαρονοσαλάτα
Περιέχει βίδες βρασμένες, ελίτσες ,μαιντανό ,καλαμπόκι, ντομάτα, ελαιόλαδο
 Σαλάτα Νόκι
Ντοματίνια,καλαμπόκι, αγγούρι,αβοκάντο,κρεμμυδάκι φρέσκο,μαιντανό.ελαιόλαδο

Σαλάτα λάχανο .
Λάχανο ψιλοκομμένο.αλάτι,λεμόνι,ελαιόλαδο,ελίτσες


Σαλάτα Caesar's !!!

Υλικά
1 μαρούλι Αισμπέρκ
6 τοματίνια
1 φλυτζάνι τσαγιού κοτόπουλο κομμένο σε καρεδάκι σχήμα βραστό η ψημμένο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού τυρί παρμεζάνα κομμένο σε φλούδες λεπτές
1 φλυτζάνι τσαγιού κρουτόν
ντρέσινγκ σάλτσας [βλέπετε παρακάτω συνταγή]
Eκτέλεση
Κόβουμε το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι \
Σε σαλατιέρα βάζουμε το μαρούλι ,το τυρί ,τα κρουτόν το κοτόπουλο και ελάχιστο αλάτι .
Περιχύνουμε με την σάλτσα ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
 Σάλτσα
Υλικά
5 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
1  κουταλιά κοφτή σούπας μουστάρδα.
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο [ταιριάζει και ηλιέλαιο εδώ αν θέλετε ]
2 κουταλιές σούπας βαλσάμικο
Εκτέλεση
Ολα μαζί τα υλικά ,ανακάτεμα καλό και το ρίχνουμε επάνω στην σαλάτα.

 Σαλάτα ευτυχίας . 
Υλικά
1 σαλάτα Λόλα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα με το χέρι
1 αβοκάντο ψιλοκομμένο
1 χούφτα κράνμπερι
1 χούφτα μαύρη σταφίδα
1 ακτινίδιο ψιλοκομμένο
5 κάσιους
2 κουταλιές τις σούπας παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα σε φλύδα
5 κουταλιές της σούπας  βαλσάμικο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μπόλ σαλάτας και κόβουμε όλα τα παραπάνω σε  κομμάτια με το χέρι εκτός το αβοκάντο την παρμεζάνα και το ακτινίδιο.
Τα περιχύνουμε με το λάδι και το βαλσάμικο και την ραντίζουμε με λίγη παρμεζάνα
  Κοτοσαλάτα με γιαούρτι και μαγιονέζα τέλειαα!!!!
2 μεγαλα στηθη απο κοτοπουλο βρασμενα
1 βαζακι πικλες διαφορες[θα χρειαστουμε το μισο σε μικρο βαζακι που πουλανε]
3 αβγα σφιχτα ψιλοκομμενα
μισο φλυτζανι μαγιονεζα
...μισο φλυτζανι γιαουρτι
2 κ σ καπαρη στραγγισμενη
2 κσ φρεσκο ανηθο
3 φρεσκα κρεμμυδακια
πιπερι
  καρυδια
Εκτέλεση
Κοβετε το κοτοπουλο σε κομματια,ανακατευετε τα αβγα τα κρεμμυδακια τη μαγιονεζα το γιαουρτι την καπαρη τον ανηθο κ το πιπερι σε ενα μεγαλο μπολ. προσθετετε το κοτοπουλο κι ανακατευετε καλα για να αναμειχθουν τα συστατικα, πασπαλιζετε κ με το καρυδι


Πατάτες βρασμένες ,αυγά βρασμένα
Προσθέτουμε ,κρεμμύδι ξερό σε κρίκους,κάπαρη ,ελαιόλαδο,ξύδι κατά προτίμηση μυλόξυδο άνηθο, κρεμμυδάκι φρέσκο.

Πατατοντομτοσαλάτα !
ΥΛΙΚΑ
Πατάτες καλά πλυμένες καλά
1 ντομάτα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 μικρό ματσάκι μαιντανό
μηλόξυδο [είναι πιό νόστιμο]
ελαιόλαδο
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες ,τις βάζουμε σε μία σαλατιέρα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ,ανακατεύουμε καλά και καλή μας όρεξη



4-5 φύλλα σπανάκι κομμένα ελαφρώς χονδρά
4-5 φύλλα ρόκα  χονδροκομμένη
3-4 ντοματίνια κομμένα στην μέση
τυρί παρμεζάνα σε κομματάκια
3-4 κουταλιές καρύδια κομμένα
κρουτόν 5 κουταλιές καλαμπόκι κονσέρβας
ΣΩΣ
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βαλσάμικο λευκό ξύδι
1 κουταλιά σούπας μέλι
πιπέρι
αλάτι
1/2 χυμό λεμονιού
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε σαλατιέρα .
Ρίχνουμε το τυρί,το καλαμπόκι,τα κρουτόν ,τα καρύδια, και τα ντοματίνια με ελάχιστο αλάτι .
Σε ένα βαθύ μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την σώς τα ρίχνουμε από πάνω από την σαλάτα μας,ανακατεύουμε, και σερβίρουμε .


 1 φλυτζάνι λάχανο ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο στο τρίφτη
4 κλωνιά μαιντανό
1 αβγό βρασμένο σφιχτό
1 τριγωνάκι τυρί
1/2 πιπεριά κομμένη κόκκινη ,η ,πράσινη
Σάλτσα
1 κουταλιά σούπας νερό
λίγο κίμινο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου 



 Ψιλοκόβουμε το λάχανο ,την πιπεριά,το μαιντανό,,τρίβουμε στο τρίφτη το καρότο .Τα βάζουμε σε σαλατιέρα .
Σε ένα μπολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε από πάνω στη σαλάτα .
Προσθέτουμε και το αβγό κομμένο σε κομματάκια ,και το τυράκι ολόκληρο..
Αν θέλουμε βάζουμε λίγο  παξιμάδι κριθαρένιο σε κομματάκια .



 9 πατάτες μέτριες πλυμμένες καλά
4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε φετούλες
άνηθο,η μαιντανό κατά προτίμηση
2 αβγά [βρασμένα ]προαιρετικά
ελιές [άν  θέλετε]
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
1 φλυτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
αλάτι πιπέρι
1 με 2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια 

 Πλένουμε τις πατάτες πολύ προσεκτικά και τις τοποθετούμε σε νερό που βράζει μπόλικο να τις σκεπάζει.
Τις αφήνουμε να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν,τις στραγγίζουμε κι αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε.
Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις ρίχνουμε σε βαθύ πιάτο,η σαλατιέρα.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες,κόβουμε μαζί και λίγο από το πράσινο μέρος τους .
Καθαρίζουμε και τα αβγά από τα τσόφλια και τα κόβουμε .
Ρίχνουμε όλα τα παραπάνω μέσα στις πατάτες ,προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και το χυμό από τα λεμόνια κι ανακατεύουμε πολύ καλά και προσεκτικά μην διαλυθούν οι πατάτες .
Σε ένα μπόλ βάζουμε την μαγιονέζα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει ομοιόμορφο μίγμα .
Σκεπάζουμε όλη την πατατοσαλάτα και κόβουμε ψιλοκομμένο μαιντανό ,η άνηθο.
Στολίζουμε και με 5-6 ελιές .
Καλή όρεξη !
Σημ.
Εδώ σας την δείχνω σκέτη με μαιντανό που αρέσει σε μένα
΄και με άνηθο ,ελιές και αβγά που αρέσει στούς υπόλοιπους τις οικογενείας

Σαλάτα του chef .
ΥΛΙΚΑ
μαρούλι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
ντοματίνια
καλαμπόκι ...
κρουτόν
τυρί ένταμ σε κοματάκια μικρά
και σως Chef έτοιμη στην οποία προσθέτουμε μικρά ψιλοκομμένα κοματάκια ζαμπόν .
η την φτιάχνουμε μόνοι μας όπως θα σας πώ  χρειαζόμαστε τότε
μαγιονέζα
κέτσαπ
χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ολα μαζι σε ένα μπόλ ανακατεύουμε και καλή μας όρεξη .Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και αυγό βραστό σε κοματάκια .
Σως εγω την φτιάχνω μόνη μου με 3 μέρη μαγιονέζα κι ενα κέτσαπ πχ 6 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα ,1 κοφτή κουταλιά της σούπας κέτσαπ . λίγο χυμό από λεμόνι ανακατεύω καλά προσθέτω και το ζαμπόν κι έτοιμη .



Κοτοσαλάτα η Απίθανη σε γεύση !
Υλικά
1 κομμάτι φιλέτο κοτόπουλο στήθος
1 πακέτο διάφορα κατεψυγμένα λαχανικά
1 βαζάκι μεσαίο μέγεθος μαγιονέζα
4 πατάτες μέτριες
ξύσμα από ένα λεμόνι
χυμό από ένα λεμόνι
2 κουταλιές ελαιόλαδο [προαιρετικά]
αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα λαχανικά όπως αναγράφετε στην συσκευασία και τα αδειάζουμε στο σουρωτήρι.
Βράζουμε καθαρισμένες  τις πατάτες,και μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια
βράζουμε μέσα σε λίγο νερό με λίγο λάδι και αλατοπίπερο το φιλέτο κοτόπουλο
και μόλις κρυώσει το κόβουμε σε κυβάκια όσο μπορούμε ,η μικρά κομματάκια.
Σε ένα μπόλ βάζουμε μέσα τα λαχανικά ,τις πατάτες,το κοτόπουλο,το ξύσμα λεμονιού,το χυμό ,το λάδι,το αλάτι,το πιπέρι, 3 κουταλιές τις σούπας μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια τις σαλάτας με μαγιονέζα ,την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει λίγο και σερβίρουμε ακόμα και σαν κυρίως πιάτο είναι φανταστική !!!

Σαλάτα πατάτα, μαρούλι .
 Υλικά
4 μεγάλες πατάτες
6 φύλα μαρούλι
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
Ανηθο
τυρί σκληρό ότι υπάρχει στο ψυγείο κομμένο σε κυβάκια
κρουτόν κι αν δεν υπάρχουν κόβουμε φρυγανιά σε κομματάκια
αλάτι-πιπέρι
1 κύβο knorr
Σάλτσα
3 κουταλιές σούπας βαλσάμικο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας  μέλι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε στην μέση τις πατάτες '
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα προσθέτουμε τον κύβο και τις πατάτες και τις βράζουμε
Τις στραγγίζουμε τις βάζουμε σε σαλατιέρα ,κόβουμε μαρούλι, κρεμμυδάκια, άνηθο, τυρί,και τα προσθέτουμε μαζί με τις πατάτες.
Προσθέτουμε και το αλατοπίπερο και τα κρουτόν και ανακατεύουμε ελαφρά
Βάζουμε στο μούλτι τα υλικά  τα χτυπάμε καλά και τα ρίχνουμε επάνω στην σαλάτα.
Σημείωση
Αν θέλουμε προσθέτουμε καρύδια,η καλαμπόκι

 Σαλάτα με εξωτική γεύση
Σαλάτα

1 σαλάτα [μαρούλι]
1/2 αβοκάντο κομμένο σε μκρόστενα κομματάκια
1 ακτινίδιο κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 χούφτα σταφίδες μαύρες
1/2 μάνγκο κομμενο σε μακρόστενα κομμτάκια
1 χούφτα dried Fruts
2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
ξύδι βαλσάμικο σε κρέμα όσο επιθυμείτε
αλάτι [προαιρετικά ]

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε την σαλάτα κατά προτίμηση με το χέρι
Την τοποθετούμε σε σαλατιέρα προσθέτουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά
στο τέλος το λάδι και το βαλσάμικο .ανακατεύουμε και έχουμε μία υπέροχη και υγιεινή σαλάτα

 Σαλάτα με πατάτες ,αυγά .και σάλτσα [αφαιρούμε αυγά αν θέλουμε ]
Υλικά
9 πατάτες μέτριες πλυμμένες καλά
4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε φετούλες
άνηθο,η μαιντανό κατά προτίμηση
 ελιές [άν  θέλετε]
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
1 φλυτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
αλάτι πιπέρι
1 με 2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
[Προαιρετικά αν σας αρέσουν προσθέστε και βρασμένα αυγά]
Εκτέλεση
  Πλένουμε τις πατάτες πολύ προσεκτικά και τις τοποθετούμε σε νερό που βράζει μπόλικο να τις σκεπάζει.
Τις αφήνουμε να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν,τις στραγγίζουμε κι αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε.
Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις ρίχνουμε σε βαθύ πιάτο,η σαλατιέρα.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες,κόβουμε μαζί και λίγο από το πράσινο μέρος τους .
Καθαρίζουμε και τα αβγά από τα τσόφλια και τα κόβουμε .
Ρίχνουμε όλα τα παραπάνω μέσα στις πατάτες ,προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και το χυμό από τα λεμόνια κι ανακατεύουμε πολύ καλά και προσεκτικά μην διαλυθούν οι πατάτες .
Σε ένα μπόλ βάζουμε την μαγιονέζα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει ομοιόμορφο μίγμα .
Σκεπάζουμε όλη την πατατοσαλάτα και κόβουμε ψιλοκομμένο μαιντανό ,η άνηθο.
Στολίζουμε και με 5-6 ελιές .
Καλή όρεξη !
Σημ.
Εδώ σας την δείχνω με βρασμένα αυγά ,γίνετε και σκέτη

 Μία απλή σαλάτα .ένα πλήρες γεύμα!!
Υλικά Μερίδες 3

6 μέτριες πατάτες πλυμένες καλά βρασμένες και κομμένες κυβάκια
3 ντομάτες κομμένες φετούλες
2 αγγουράκια μίνι κομμένα ροδέλες
μαγιονέζα όση ποσότητα θέλετε από πάνω από την σαλάτα στο σερβίρισμα
παξιμαδάκια κρίθινα αφράτα κρητικά κομμένα σε μικρά κομματάκια
Κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
Μηλόξυδο κατά προτίμηση η ποσότητα
1με 2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο στο κάθε πιάτο
Αλάτι
Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ την ντομάτα,τις πατάτες,το αγγούρι,το κρεμμύδι και αναατεύουμε καλά .
Προσθέτουμε το λάδι ,το μηλόξυδο,το αλάτι, ,

Τέλος προσθέτουμε τα παξιμαδάκια και από πάνω 1-2 κουταλιές μαγιονέζα,
Ανακατεύουμε και έχουμε μία υπέροχη δροσερή χορταστική και εύγευστη  σαλάτα .
Καλή όρεξη !!!
Σημείωση
Και χωρίς μαγιονέζα για λιγότερες θερμίδες είναι το ίδιο πολύ ωραία


Φακές με λαχανικά...
 Υλικά συνταγής
1 φλιτζάνι φακές
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά
2 κύβους λαχανικών
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 1/2 ποτήρι νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές σε νερό μαζί με τον 1 κύβο λαχανικών μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Στραγγίζουμε. Στο μεταξύ, ξεπαγώνουμε τα λαχανικά κάτω από κρύο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε ελαφρά την πιπερίτσα με το κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε τις φακές, τα λαχανικά, το νερό και τον άλλο κύβο Λαχανικών. Ανακατεύουμε καλά. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε σαν σαλάτα.
Τιπ
Συνοδεύουμε με πράσινες και μαύρες ελιές σε λάδι, κρίθινα παξιμάδια και μπαστουνάκια σέλερι.



Mαρούλι iceberg,Μαρούλι romaine,radicchio,βρασμένο αυγό,καλαμπόκι,κρουτόν ,λίγο αλάτι,και λάδι και μηλόξυδο και ένα τρίγωνο τυράκι Καλή σας όρεξη!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Για περισσότερες συνταγές πατήστε  ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές