Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Αρωματικό κέικ πορτοκαλόπιτα !!

Tαψάκι σε μέγεθος τούρτας
ΥΛΙΚΑ

1 κούπα τσαγιού αλεύρι
1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
20 γραμ .[ένα φακελάκι ] μπέκιν πάουντερ
1 βανίλια σε σκόνη
2 αυγά
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού γιαούρτι
1/2 κούπα τσαγιού καλαμποκέλαιο
1/2 κούπα τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

ΣΙΡΟΠΙ
2΄κούπες χυμό πορτοκαλιού
1και 1/2 κούπα τσαγιού νερό
2 και 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
Βράζουμε για 10 λεπτά όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε να κρυώσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΕΙΚ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους180 βαθμούς.
Βάζουμε σε μπόλ  τα 2 σιμιγδάλια,το μπέκιν,την βανίλια και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπόλ βάζουμε τα αυγά ,την ζάχαρη, το γιαούρτι, τον χυμό πορτοκαλιού, και  .το λάδι ανακατεύουμε με χέρι καλά και προσθέτουμε το μείγμα με τα 2 σιμιγδάλια και το αλεύρι ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν όλα μαζί.
Σε λαδωμένο ταψάκι αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε περίπου 50 λεπτά  να ροδοκοκκινίσει.
Το αφήνουμε για 10 λεπτά αφού το ξεφουρνίσουμε το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε προσεκτικά με μία κουτάλα το σιρόπι θα το πιεί σιγά σιγά.
Συνοδεύετε πολύ ωραία και με μία μπαλίτσα  παγωτό.

Τα δικά μας υπέροχα σοκολατάκια!!

Υλικά
2 1/2 φλιτζάνια θρυμματισμένα μπισκότα της επιλογής σας
1 ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
280 γραμμάρια ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα
1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας Γιώτης
250 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος λιωμένη για την επικάλυψη

Εκτέλεση
Καλύψτε ένα τετράγωνο ταψί με αλουμινόχαρτο και λαδώστε ελαφρώς .
Θρυμματίστε τα μπισκότα στο μούλτι.
Σε ένα  κατσαρολάκι ζεσταίνετε σε σιγά-σιγά σε  θερμοκρασία την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα μαζί με το γάλα ζαχαρούχο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί τα θρυμματισμένα μπισκότο και το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αφήνετε 2 -3 λεπτά το μείγμα και προσθέτετε την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα και ανακατεύετε.
Ρίχνετε το μείγμα μέσα στο ταψί και βάζετε  στο ψυγείο για 15 λεπτά
Λιώνετε τη σοκολάτα  γάλακτος σε μπεν μαρί για την επικάλυψη.
Πλάθετε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια με τη βοήθεια ενός κουταλιού και τα ρίχνετε στη λιωμένη σοκολάτα. Βάζετε όλα τα σοκολατάκια σε λαδόκολλα και μετά στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

Γλυκό ψυγείου [ μωσαικό ] με γλάσο σοκολάτας !!!

Υλικά συνταγής


ΥΛΙΚΑ
1πακέτο βούτυρο 250 γραμ.
1 ποτήρι νερόύ άχνη ζάχαρη
2 αυγά
4 κουτ.σούπας κακάο κοσκινισμένο
1 κουβερτούρα λιωμένη
1 φλ.καφέ κονιάκ
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
1 πακέτο μπισκότα πτί μπέρ
1/2 φλ.τσαγιού γάλα για να ραντίσουμε τα μπισκότα
Γλάσο
150 γραμ.κρέμα γάλακτος
1και 1/2 συσκευασία κουβερτούρα 125γραμ συν 75 γραμ.


 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα και ραντίζουμε με το γάλα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη να ασπρίσει για 5΄. Προσθέτουμε τα αυγά και το κακάο, τη λιωμένη κουβερτούρα και το κονιάκ.
Τέλος, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς ανακατεύοντας καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στα μπισκότα και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το γλυκό μέσα σε μια μακρόστενη φόρμα και το παγώνουμε στο ψυγείο.
 Ετοιμάζουμε το γλάσο: Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια κουβερτούρας. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν καλά. Βγάζουμε τον κορμό από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε και τον περιχύνουμε με το γλάσο.

Καρμπονάρα η τέλεια!!

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
5 φέτες μπέικον
1 μικρή κρέμα γάλακτος
2 αυγά
1 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ, σούπας βούτυρο
αλάτι- πιπέρι
μαιντανό ψιλοκομμένο
Eκτέλεση
Bράζουμε αρκετό νερό σε κατσαρόλα και ρίχνουμε 1 κουταλάκι αλάτι.
Bράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε το μπέικον.
 Σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά.
 Ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό επιπλέον.
Χτυπάμε με πιρούνι την παρμεζάνα και τα αβγά σε μπολ καθώς και την κρέμα γάλακτος .
Mόλις σουρώσουμε τα μακαρόνια, τα μεταφέρουμε  στο τηγάνι με το μπέικον και τα ανακατεύουμε.
 Προσθέτουμε το μείγμα αβγών και τυριού και ανακατεύουμε καλά για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΄και ψιλοκομμένο μαιντανό..

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ατομικά ταρτάκια με κρέμα και φρέσκες φράουλες !!



Υλικά
250 γραμ.αλεύρι
2 κουτ,σούπας ζάχαρη άχνη
125 γραμ βούτυρο
1 αυγό
1 βανίλια
1 σοκολάτα κουβερτούρα λευκή 125 γραμ.
Φράουλες
Κρέμα πατισερί [ακολουθεί συνταγή ]
λίγη μαρμελάδα φράουλα  

Εκτέλεση
Χτυπάμε βούτυρο με ζάχαρη στο μίξερ.
Προσθέτουμε αυγό και βανίλια
Μετά από 5 λεπτά χτύπημα ρίχνουμε  και το αλεύρι και χτυπάμε ελαφρώς
Βάζουμε μία μεμβράνη σε επιφάνεια ,ακουμπάμε την ζύμη την σκεπάζουμε με άλλη μία μεμβράνη και με πλάστη την κάνουμε σαν πιάτο ρηχό και την βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.
Εχουμε ταψάκι για ατομικά φορμάκια  και λαδώνουμε .
Βγάζουμε την ζύμη παγωμένη από το ψυγείο και βάζουμε από μία μπαλίτσα στην κάθε υποδοχή
Με το χέρι πιέζουμε και δίνουμε σχήμα τάρτας  ότι περισσεύει γύρω γύρω το κόβουμε.
Βάζουμε από πάνω σαν σκέπασμα λαδόκολλα και γεμίζουμε ρύζι, κατ αυτόν τον τρόπο δεν φουσκώνουν και να μην χάσουν το σχήμα .
Τις ψήνουμε για 15  λεπτά σε προθερμασμένο  φούρνο 180 βαθμούς.
Βγάζουμε  το λαδόχαρτο με το ρύζι και ψήνουμε αλλα 15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε με προσοχή μην σπάσουν.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαίν μαρί και με πινέλο αλείφουμε μέσα τις τάρτες για να παγώσει και να σταθεροποιηθούν 
Βάζουμε σε όλα από λίγη στρώση μαρμελάδας φράουλας  και τα βάζουμε ψυγείο
Μόλις κρυώσει η σοκολάτα με την φράουλα με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής  χωνί η ένα κορνέ τις γεμίζουμε με την κρέμα πατισερί για πιο ομοιόμορφα ,η με ένα κουτάλι και ισιώνουμε  και στολίζουμε με φρέσκες φράουλες
Σημείωση
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι φρούτα θέλουμε φρέσκα  εποχής και με την υπέροχη κρέμα γεμίζουμε ότι τάρτα μας αρέσει να φτιάξουμε .


Κρέμα Πατισερί
Πατήστε τον σύνδεσμο να δείτε πως θα ετοιμάσετε την κρέμα  http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2014/09/blog-post_30.html

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 




 






 

Εύκολο, γρήγορο, με υπέροχη γεύση !!! Τορτελίνια στο φούρνο με διάφορα τυριά!!!




 Υλικά
2 πακέτα τορτελίνια Μίσκο με 4 τυριά
1 κρέμα γάλακτος 200  γραμμαρίων
2 φλυτζάνια του τσαγιού τυρί τριμμένο ένταμ
1 φλυτζάνια του τσαγιού τυρί   τριμμένο ρεγκάτο
10 φέτες τυρί γκούντα
1 φλυτζάνι του τσαγιού τυρί φέτα τριμμένη σε κομματάκια με το χέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο βούτυρο φυτίνη





 Εκτέλεση
Βράζουμε τα τορτελίνια για 15 λεπτά όπως αναγράφετε στην συσκευασία .
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ταψάκι και τα ρίχνουμε μέσα.
Προσθέτουμε όλα τα τυριά,το μοσχοκάρυδο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε όλη την επιφάνεια με τις φέτες τυριού γκούντα και βάζουμε λίγο βούτυρο φυτίνη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να λιώσουν τα τυιά.Πραγματικά φανταστικό !!!Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Mία απλή σαλάτα ,ένα πλήρες γεύμα !! Δείτε το σαν ιδέα !!



Υλικά Μερίδες 3

6 μέτριες πατάτες πλυμένες καλά βρασμένες και κομμένες κυβάκια
3 ντομάτες κομμένες φετούλες
2 αγγουράκια μίνι κομμένα ροδέλες
μαγιονέζα όση ποσότητα θέλετε από πάνω από την σαλάτα στο σερβίρισμα
παξιμαδάκια κρίθινα αφράτα κρητικά κομμένα σε μικρά κομματάκια
Κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
Μηλόξυδο κατά προτίμηση η ποσότητα
1με 2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο στο κάθε πιάτο
Αλάτι

Βάζουμε σε μπολ την ντομάτα,τις πατάτες,το αγγούρι,το κρεμμύδι και αναατεύουμε καλά .
Προσθέτουμε το λάδι ,το μηλόξυδο,το αλάτι, ,


Τέλος προσθέτουμε τα παξιμαδάκια και από πάνω 1-2 κουταλιές μαγιονέζα,
Ανακατεύουμε και έχουμε μία υπέροχη δροσερή χορταστική και εύγευστη  σαλάτα .
Καλή όρεξη !!!
Σημείωση
Και χωρίς μαγιονέζα για λιγότερες θερμίδες είναι το ίδιο πολύ ωραία

Πίτσα από τα χεράκια μας!! Η ωραιότερη σε γεύση !!!!


Υλικά για την ζύμη

2 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
30 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ σ λάδι
1/2κ γλυκού ζάχαρη
 1/2 κ γλυκού αλάτι


 Για την πίτσα

15 φέτες ζαμπόν
500 γραμ  γκούντα τριμμένο
2 πιπεριές
8  φέτες μπέικον
1 κουτάκι μικρό μανιτάρια κονσέρβα [η  και  φρέσκα]

Για την σάλτσα

2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού βασιλικό
λίγο αλάτι
πιπέρι
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο


 Εκτέλεση ζύμης

 Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε  μία λακουβίτσα ,Σε ένα ποτήρι νερό χλιαρό ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και  το φακελάκι την μαγιά και  την ζάχαρη και  το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.
Λίγο λίγο ρίχνουμε το μείγμα αυτό μέσα στο αλεύρι κ ζυμώνουμε , /αν χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω προσθέτουμε / να γίνει μία  ζύμη ελαστική .
Την κάνουμε μπαλίτσα και την αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Στο διάστημα αυτό βάζουμε  σε  ένα κατσαρολακι .την ντομάτα ,την ζάχαρη,το αλάτι ,πιπέρι,λάδι, το βασιλικό  και λίγο νερό  και το βράζουμε να πήξει λίγο η σάλτσα μας περίπου 15 λεπτά ανακατεύοντας.

 Παίρνουμε το ταψί μας το περνάμε όλο στην επιφάνεια με λάδι ραντίζουμε και λίγο αλεύρι και το τινάζουμε να μείνει ελάχιστο.
Βάζουμε μέσα την ζύμη στη μέση του ταψιού ..πατάμε την ζύμη με το χέρι να γίνει πλακέ και με το ειδικό ξύλινο ροδάκι την απλώνουμε σε όλο το ταψί. Κάνουμε  με τα δάχτυλα λακουβίτσες ελαφρώς  και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια την σάλτσα.
Αμέσως μετά βάζουμε σε όλη την επιφάνεια το γκούντα τριμμένο [κρατάμε λίγο για το τέλος] μετά το ζαμπόν ,την πιπεριά ,τα μανιτάρια το μπέικον σε κομματάκια και ραντίζουμε με το υπόλοιπο τυρί όλη την επιφάνεια .
Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω -κάτω ,ο χρόνος ανάλογα την κουζίνα ,Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !! Αν την φτιάξετε ακριβώς έτσι Ίσως η ωραιότερη πίτσα που θα έχετε φάει από τα χεράκια σας !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κόκορας κρασάτος ,άλλο πράγμα η γεύση του !!!!

 Υλικά
 [ η ίδια συνταγή γίνετε και με κοτόπουλο ]

1 κόκορα κομμένο μερίδες
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο τις αρεσκείας σας ,του πάει πιο πολύ το χονδρό
2 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
2 κρεμμύδια ψιλοτριμμένα αλλά μπορούμε και σε  χοντρές λωρίδες κατά προτίμηση
1 κουταλιά τις σούπας πελτέ
μπαχάρι λίγους κόκκους 4-5
4 κόκκους πιπέρι μαύρο
3 ξυλάκια κανέλας
1 ποτήρι νερού λευκό κρασί προτιμάμε αρετσίνωτο
1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
αλάτι
3-4 γαρύφαλλα
μυζήθρα η ότι άλλο σκληρό -ξερό τυρί


Εκτέλεση
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει.
Τσιγαρίζουμε τον κόκορα μέχρι να ροδίσει παντού.
Μόλις ετοιμαστεί το βγάζουμε σε πιατέλα και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και από πάνω ξαναβάζουμε το κόκορα.
Ρίχνουμε αμέσως το κρασί και σε 3-4 λεπτά όλα τα παραπάνω υπόλοιπα της συνταγής.
Προσθέτουμε και 1 ποτήρι ζεστό νερό .
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράζει
 περίπου 2 ώρες αν είναι κόκορας περίπου μία ώρα αν είναι κοτόπουλο.
Όταν το τσιμπήσουμε με το πιρούνι και είναι έτοιμο αφήνουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα του .
Αφού ετοιμαστεί με μία κουτάλα σούπας  παίρνουμε 2 φορές από το ζουμί προσθέτουμε και λίγο νερό και βράζουμε τα μακαρόνια χωρίς να τα στραγγίσουμε γι αυτό προσοχή στην ποσότητα νερού
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί στο πιάτο.

Είναι ένα εξαιρετικό μοσχομυρωδάτο κοκκινιστό!!!Καλή σας όρεξη!!!

Τυροπιτάκια για όλες τις ώρες !!

Για τη γέμιση

250 γραμ.φέτα
250 γραμ. ανθότυρο
1κουτ.σούπας δυόσμο ξερό
2  αυγά
αλάτι
πιπέρι
Για το φύλλο
1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
1 κουτ,σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό χτυπημένο
ελάχιστο αλάτι
Περίπου 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό

  • Εκτέλεση
    Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αυγό χτυπημένο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
     Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με τα χτυπημένα αυγά, το δυόσμο και το αλατοπίπερο
     Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε φύλλο και το κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες περίπου 8-10 εκ. φάρδος. Βάζουμε μία κουταλιά γέμιση πάνω στο φύλλο και το διπλώνουμε να κλείσει η τυρόπιτα. Με το ροδάκι κόβουμε σε μισοφέγγαρο. Συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσουμε με όλα τα φύλλα.
    Τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια σε καυτό λάδι περίπου 3΄ από κάθε πλευρά, να ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Την συνταγή την έφτιαξα από το Argiro gr και είναι πραγματικά πολύ ωραία τυροπιτάκια


  • Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

    Κανταϊφι με κρέμα ,πολύ ωραία η γεύση του !!


    Υλικά
    1 πακέτο κανταΐφι
    1  κούπα τσαγιού καλό βούτυρο λιωμένο
     
    Κρέμα
    1 λίτρο γάλα
    1/2 κούπα τσαγιού χυμό φυσικού πορτοκαλιού
    1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
    1/2 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένη μαστίχα
    1/2 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
    3 αυγά
    ξύσμα από 1 λεμόνι
    2 κουταλιές σούπας γεμάτες βούτυρο
     
    Σιρόπι
    Χυμό από ένα πορτοκάλι
    4 φλυτζάνια ζάχαρη
    2και 1/2 κούπα τσαγιού νερό
    1 ξυλάκι κανέλας
    3 Φλούδες από λεμόνι
    3 φλούδες από πορτοκάλι
     
    Εκτέλεση
    Ανοίγουμε το κανταϊφι και το χωρίζουμε στα δύο για μισό πάνω μισό κάτω
    Το απλώνουμε στο ταψί,νούμερο 25-30 καλύπτοντας και το γύρω του ταψιού το ραντίζουμε με το  λιωμένο βούτυρο.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

    Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη να πάρουν βράση και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα την μαστίχα και το σιμιγδάλι. 

    Αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγο και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά.
    Βράζουμε, σε σιγανή φωτιά, μέχρι να γίνει κρέμα, ανακατεύοντας διαρκώς.
    Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, την βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει και την απλώνουμε επάνω στο κανταϊφι που έχουμε στο ταψάκι  και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταίφι.
    Ραντίζουμε με τις 2 κουταλιές σούπας λιωμένο  βούτυρο και ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά  ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας να δούμε να ροδοκοκκινίσει αρκετά.
     Βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι ζεστό το γλυκό, το περιχύνουμε με το ζεστό, επίσης, σιρόπι το οποίο το ετοιμάζουμε βράζοντας 10 λεπτά όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί.Αφήνουμε καμιά ωρίτσα πριν κόψουμε να απορροφήσει το σιρόπι.Καλή επιτυχία !! Είναι φανταστικό!!!
     

     

    Κυριακή 31 Μαΐου 2015

    Κέικ με ινδοκάρυδο !


    Υλικά
    1 κούπα  ηλιέλαιο
    1και 1/3 κούπας ζάχαρη
    1 κούπα  χυμό πορτοκάλι
    ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια /η πορτοκάλια
    1 κούπα ινδοκάρυδο
    3 και 1/2 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
    1 κούπα λεμονάδα
    1 φακελάκι 20 γραμ μπέκιν πάουντερ
    Εκτέλεση
    Ανακατεύουμε το λάδι με την ζάχαρη με τον αυγοδάρτη να γίνει κρέμα.
    Προσθέτουμε το πορτοκάλι συνεχίζοντας το ανακάτεμα ,επίσης προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού η πορτοκαλιού το ινδοκάρυδο ,την λεμονάδα και ελάχιστο αλάτι.
    Εχουμε κοσκινισμένο το αλεύρι μαζι με το μπέκιν πάουντερ και το προσθέτουμε και αυτό Ανακατεύοντας.
    Βουτυρώνουμε μία φόρμα 24 εκατ την αλευρώνουμε στην συνέχεια τινάζοντας το περιττό αλεύρι
    Και αδειάζουμε  το μείγμα μέσα  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  γύρω στην μία ώρα.
    Κάνουμε το κολπάκι με το μαχαίρι το μπήγουμε μέσα στο κέικ κι αν βγεί στεγνό το κέικ μας είναι έτοιμο.
    Το αφήνουμε να κρυώσει το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
    Σημείωση
    Μπορούμε και να το σιροπιάσουμε αν μας αρέσει πάντα κρύο το σιρόπι ζεστο το κέικ.
    Σιρόπι
    200 γραμ ζάχαρη
    270 νερό
    1 ξυλάκι κανέλας
    Βράσιμο όλα μαζί για 10 λεπτά κι είναι έτοιμο .


    Μπουκίτσες χοιρινές με διάφορα μυρωδάτα πρόσθετα για πραγματικά απίστευτη γεύση !!!



    Για όλη την νοστιμιά ευθύνεται η ναύλον σακούλα,το σιγανό ψήσιμο και τα ωραία λαχανικά-τυρί -και διάθεση!!

    ΔΕΙΤΕ περισσότερες  συνταγες  ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

    Υλικά
    1 κιλό μπουκίτσες χοιρινές
    250 γραμ.κεφαλοτύρι κομμένο σε μεγάλα κυβάκια
    7 κομματάκια μικρά ντομάτα λιαστή
    5 ντοματίνια κομμένα στην μέση
    1 ντομάτα μεσαία κομμένη φετούλες
    1 κίτρινη πιπεριά κομμένη λωρίδες
    1 κουταλάκι του γλυκού ξερό δυόσμο
    2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
    αλάτι
    πιπέρι μυρωδάτο φρεσκοτριμμένο τις στιγμής
    ναύλον σακούλα ειδική για ψήσιμο στο φούρνο ,θα την βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ.


    Εκτέλεση
    Πλένουμε στραγγίζουμε καλά το κρέας.
    Βάζουμε μέσα στο νάυλον.
    Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά .
    Προσθέτουμε δυόσμος,αλατοπίπερο λάδι .
    Κλείνουμε την σακούλα με το ειδικό που υπάρχει μέσα στην συσκευασία τους και τρίβουμε όλα τα υλικά μαζί έτσι όπως είναι κλειστά.
    Ακουμπάμε την σακούλα μέσα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΡΥΠΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ ΣΤΗΝ ΣΑΚΟΥΛΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΟΧΙ ΧΑΜΗΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΧΥΜΟΙ  .Σημαντικό να ψηθούν αργά αργά γίνονται σαν λουκουμάκι μαλακά και πεντανόστιμα με τόσα ωραία μυρωδικά και λαχανικά .Καλή όρεξη !!! Να το φτιάξετε φίλες μου !
    ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

    !

    *Καβουροκεφτέδες: Το απόλυτο μεζεδάκι !!!

    ΥΛΙΚΆ
    500 γρ.ψίχα από καβούρι
    4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
    3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
    1 κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένος
    1/2 φλιτζάνι τρίμματα από άσπρο ψωμί
    αλάτι, πιπέρι
    λίγο νερό
    ελαιόλαδο
    Αλεύρι όσο πάρει

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ψιλοκόβουμε την καβουρόψιχα και τη βάζουμε σε μπολ με τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Ανακατεύουμε και τα περνάμε από το μίξερ, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

    Αδειάζουμε στο μπολ και προσθέτουμε το ψωμί 2 κουταλιές νερό και το αλατοπίπερο.  Προσθέτουμε και το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας με ένα κουτάλι -ποσότητα τόση όσο να σφίξουν και να πλάθονται-Αφήνουμε για 30' στο ψυγείο για να σφίξει το μείγμα.

    Στη συνέχεια τα πλάθουμε βρέχοντας τα χέρια μας, σε κεφτεδάκια τα περνάμε από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.