Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Γλυκό στο ποτήρι γρήγορο & εύκολο !!!

Υλικά
1πακέτο μπισκότα τις αρεσκείας σας
1 κιλό γιαούρτι με 2% λιπαρά  [για αρκετά ποτήρια γλυκό ]
1κουτι γάλα ζαχαρούχο συμπικνωμένο
Μαρμελάδα ότι έχουμε σπίτι η ότι μας αρέσει αγοραστή




Εκτέλεση
Σπάμε τα  μπισκότα σε κομματάκιακαι και  μοιράζουμε την μισή ποσότητα στα ποτήρια .
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα και μοιράζουμε την μισή  πάνω από τα μπισκότα .
Ξαναβάζουμε από πάνω μία στρώση μπισκότα και ξανά την  κρέμα την υπόλοιπη.
Τελειώνουμε με την μαρμελάδα η ότι γλυκό έχουμε πχ βύσσινο κεράσι.
Τατοποθετούμε στο ψυγείο 
Μπορούμε αν υπάρχουν γεύσεις από μαρμελάδες η γλυκά  κουταλιού σπίτι να φτιάξουμε το καθένα με διαφορετική γεύση .  Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει πολύ ωραίο και δροσερό !!!!
 .
Από Gergia Karantza - Oι Κουζινίστας 

Μπριάμ στο φούρνο με καλοκαιρινά μυρωδικά




Υλικά (για 6 άτομα.
3 μέτριες μελιτζάνες (προαιρετικά)
5-6 κολοκυθάκια
3 μέτριες πατάτες
3 πράσινες πιπεριές
2 πιπεριές Φλωρίνης
4 ώριμες ντομάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
5 σκ. σκόρδο σε φετάκια
1 φλιτζ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζ. τσ. Βασιλικός ψιλοκομμένος
1 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 φλ. Νερό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτελεση
Ανάβουμε το φούρνο στους 200°.
Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά. Κόβουμε σε ομοιόμορφες φέτες τις πατάτες, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις πιπεριές και.
Κόβουμε σε χοντρούς κύβους τις δύο ντομάτες και σε φέτες τις άλλες δύο (που κρατάμε για το τέλος).
 Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά με το μαϊντανό, βασιλικός το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το 1/3 του ελαιολάδου.
 Απλώνουμε σε σειρές τα λαχανικά σε πυρίμαχο σκεύος, έτσι ώστε η μία φέτα να μισοσκεπάζει την άλλη, φροντίζοντας να είναι μοιρασμένα τα κομμάτια της ντομάτας.
 Τακτοποιούμε από πάνω τις φέτες της ντομάτας, ρίχνουμε λίγο αλάτι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
 Βάζουμε στο φούρνο και μετά από 20 λεπτά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°.
Αφήνουμε να ψηθούν περίπου μιάμιση ώρα, ελέγχοντας ενδιάμεσα αν χρειάζονται λίγο νερό.
Το μπριάμ είναι ένα φαγητό που σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Συνοδέψτε το με μια ωραία φέτα και τραγανό χωριάτικο ψωμί.

Συνταγή  Alexios Nikoloutsopoulos Oι κουζινίστας

Πανακότα πορτοκάλι !! Η γεύση του απλά δεν υπάρχει !!

Υλικά
1 κουτί εβαπορέ λάιτ
— 7 κ.σ.γλυκαντικό
— νερό
— χυμό κ ξύσμα από 1 πορτοκάλι
— 2 φακελάκια ζελατίνη (20 γρ  αν έχετε χύμα)

Εκτέλεση 
Βάζουμε στην κατσαρόλα να ζεσταθεί το εβαπορέ και 3 (από το κουτί του εβαπορέ) νερό το γλυκαντικό ξύσμα κ χυμό
Σε μισή κούπα νερό κρύο ρίχνουμε την ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.
Όταν ζεσταθεί αρκετά το άλλο μείγμα (όχι να βράσει) ρίχνουμε το μείγμα ζελατίνης και ανακατεύουμε πάρα  πολύ καλά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το βάζουμε σε φόρμα και ψυγείο
Οταν το αναποδογυρίσουμε βλέπουμε το ξύσμα πάνω σαν διακόσμηση...
.Εύκολο νόστιμο οικονομικό καλοκαιρινό γλυκάκι χωρίς ενοχές!!Καλή επιτυχία !!!

Συνταγή Maria Kourti-Oι Κουζινίστας 

Καροτογαλατόπιτα η τέλεια !!!!


ΥΛΙΚΑ για ένα μεγάλο ταψί

— 5 φλ.τσ.καρότα τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
— 2 φλ.τσ.εβαπορέ λάιτ
— 3 φλ.τσ.νερό
1 φλ.τσ. γλυκαντικό σε σκόνη
— 1 κ.σ. κανέλα
— 1 κ.γλ. γαρύφαλλο
— 1 φλ.τσ. σιμιγδάλι ψιλό
— 2 κ.σ. βούτυρο becel light
— 2 αυγά
— μια πρέζα αλάτι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
— σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός το βούτυρο και τα αυγά.
 Ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να βράσει και να πήξη.
 Όταν πήξη το βγάζουμε από την φωτιά κ ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας.
 Αφήνουμε λίγο να κρυώσει κ ρίχνουμε τα αυγά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε σε ταψί το μείγμα.
Ψήνουμε 10— 15 λεπτά 200 αέρα.
Το απολαμβάνουμε κρύο κ το διατηρούμε στο ψυγείο!!Καλή Επιτυχία !!!

Συνταγή από Maria Kourti 

Καγιανά φούρνου σε καλαθάκι ντομάτας !!!



Υλικά
— 6 ντομάτες
— 100 γρ ανθότυρο ή φέτα
— αλάτι πιπέρι
— 4 ασπράδια και 2 ολόκληρα αυγά

Εκτέλεση
Ανοίγουμε τις ντομάτες όπως στα γεμιστά και αλατίζουμε το εσωτερικό τους.
 Ψυχουλιάζουμε το τυρί και ρίχνουμε στο πάτο της ντομάτας.
Από την ψίχα τις ντομάτας αφού την έχουμε σουρώσει και ψιλοκόψει μοιράζουμε τα κομματάκια μέσα στις ντομάτες πάνω από το τυρί.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια κ τα 2 ολόκληρα αυγά βάζουμε αλάτι— πιπέρι και μοιράζουμε το μείγμα μέσα στις ντομάτες.
Βάζουμε πάνω το καπάκι της ντομάτας και ψήνουμε στους 180 αέρα για 40 λεπτά..
Λάδι δεν βάζω...όποιος θέλει μπορεί να ραντίσει εσωτερικά την ντομάτα αλλά πραγματικά δεν χρειάζεται....
Συνταγή Maria Kourti 

Κοτόπουλο γλυκόξυνο με χουρμάδες !! Εξωτική γεύση !!!

Υλικά
κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια ξεπετσιασμένο
Μπαλσάμικο ξύδι
2-3 κουταλιές σούπας μέλι  
μαϊντανό ψιλοκομμένο 
σκόρδο ψιλοκομμένο 
ελαιόλαδο 
αλάτι 
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε ελάχιστο λάδι στο τηγάνι. τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο κατόπιν ρίχνουμε τους χουρμάδες,και λίγο σκορδάκι ψιλοκομμένο.στη συνέχεια μπαλσάμικο ξύδι.
Αφού εξατμιστεί λίγο το ξύδι,βάζουμε μέλι 2-3 κουταλιές σούπας η και παραπάνω.αφήνουμε λίγα λεπτά .
Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο.μου αρέσει πολύ αυτό το πιάτο,και είναι και γρήγορο και πανεύκολο.
Φυσικά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ,όσο θέλουμε.Καλή όρεξη  !!
Συνταγή από Βασιλική Τσουκαλά -Οι Κουζινίστας

Πικρή σοκολάτα με ουίσκι και καραμέλα !! Σοκολατοκόλαση !!!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. νερό
Λίγη γλυκόζη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
600 γρ. κρέμα γάλακτος
600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50-56% κακάο
100-150 γρ. ουίσκι (απαραίτητα)


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Σε μία μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη. Αφήνουμε να βράσει και να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα. Την αδειάζουμε αμέσως σε μία λαδόκολλα σε κρύο μέρος και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι ν' αρχίσει να ξεκολλάει από την επιφάνεια και την θρυμματίζουμε ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες με έναν πλάστη η πολύ προσεκτικά με ένα μπουκάλι.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Ψιλοκόβουμε (με προσοχή να μην κοπούμε) την κουβερτούρα για να λιώσει εύκολα. Στη συνέχεια βράζουμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ έως ότου λιώσει η σοκολάτα και προσθέτουμε το ουίσκι. Αφήνουμε να κρυώσει σε παχύρευστη μορφή και προσθέτουμε την καραμέλα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια ή σε μία φόρμα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.Το έφτιαξα και πάθαμε πλάκα ! ! !
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ
Η συνταγή είναι από τον Στέλιο Παρλιάρο…οι φωτογραφίες από Αντώνιο Τσούκα -Οι Κουζινίστας

Αστεράκια όλο γλύκα ! ! Αλλά χωρίς ζάχαρη .!!!


Υλικά

— 1 κούπα χλιαρό γα λα 0%
— 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
— 1 κ.γλ κοφτό αλάτι
— αλεύρι σίκαλις ή ολικής ή Ζέα όσο πάρει
— 1κ.σ. σπορέλαιο
— μαρμελάδα με στέβια
— κανέλα σκόνη


Εκτέλεση
Μέσα στο χλιαρό γάλα βάζουμε την μαγιά και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
 Προσθέτουμε το αλεύρι και αλάτι
.Ζυμώνουμε ελαφρά ίσα να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια.
 Δεν το αφήνουμε να φουσκώσει δεν χρειάζεται!!!
Κάνουμε μικρό πιτάκι βάζουμε στο κέντρο λίγο μαρμελάδα με στέβια πασπαλίζουμε με κανέλα και κλείνουμε με τα δάκτυλα τα πλαϊνά να σχηματιστεί αστεράκι.
 Ψήνουμε στους 180 αέρα για 10 λεπτά το πολύ!!Καλή επιτυχία !!!

Συνταγή Maria Kourti -Οι Κουζινίστες

Κοτόπουλο με πιπεριές συνοδευόμενο με ρύζι !!


ΥΛΙΚΑ :
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
3 πιπεριές χρωματιστές κόκκινη πράσινη πορτοκαλί
1 κρεμμύδι μέτριο
1 σκελίδα σκόρδο βάζω 2 εγώ μ αρέσει
1 κουτάκι ντοματάκια κονκασέ
1 φλυτζανάκι του καφέ μουστάρδα
αλάτι πιπέρι ρίγανη πάπρικα
Ελαιόλαδο
1/2 κούπα νερό

 Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι  και σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδιμε το σκόρδο και το ρίχνουμε  στο κοτόπουλο να τσιγαριστούν λίγάκι όλα μαζί.
Αμέσως μετά ρίχνουμε τις πιπεριές όλες αφού τις έχουμε κόψει ψιλές ροδελίτσες κι ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν οι πιπερίτσες μας
Προσθέτουμε τώρα την μουστάρδα [βγάζει υπέροχο άρωμα ] αλάτι πιπέρι ρίγανη ντοματάκια και μισή κούπα νερό.
Ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να πάρει βράσει.
Σε 5 λεπτάκια αδειάζουμε το φαγητό μας σε ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς  180 βαθμούς μέχρι να πιεί όλο το νεράκι και να πήξει η σάλτσα του.
Συνήθως τοσερβίρω με ρυζάκι σκέτο βρασμένο γιατί του δίνει γεύση ωραία το κοτόπουλο με την σάλτσα του.
Για μεγαλύτερη απογείωση ρίχνουμε τριμμένο τυράκι από πάνω όταν σερβίρουμε  .  







 
Συνταγή  Zeta Sideri  Oι Κουζινίστας

Τουρλού με λουκάνικαμε χρώματα κι αρώματα !!!



ΥΛΙΚΑ

λουκάνικα χωριάτικα
πατατες
μελιτζάνες
κολοκυθάκια
πιπεριές κέρατο
πιπεριές Φλωρίνης
κρεμμυδάκια για στιφάδο
φασολάκια και χάντρες
ντομάτες σε κυβάκια
κρεμμύδια ξερά
μερικές σκελίδες σκόρδο
ντομάτες τριμμένες και μια κουταλιά πελτέ
ενα ποτηράκι σπιτικό ζωμό λαχανικών
αλατι πιπέρι
μαϊντανό
ελαιόλαδο











 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε και κόβουμε ολα τα κηπευτικά μας και περνάμε από το τηγάνι τις πατατες τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες τα ριχνουμε στο ταψί και από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά με όποια σειρά θέλει ο καθένας!!! στο τέλος ριχνουμε αλατι πιπέρι μαϊντανό τον ζωμό των λαχανικών την ντομάτα και το ελαιόλαδο
και ψήνουμε περίπου μια ώρα και 40 λεπτάκια στους 180 για να μείνει με το λαδάκι το φαγάκι μας


 Εδώ είναι η συνταγή για σπιτικό ζωμό λαχανικών
http://giagiamairi.dimosbox.gr/2015/07/zomoi-laxanokon/

Συνταγή 
Γιαγια Μαιρη εν δραση Οι Κουζινίστας

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Παγωτό σε αδειασμένο πορτοκάλι !

 Υλικά
 6-8 πορτοκάλια
300 γρ. Σπιτικό γιαούρτι
50 γρ. Αμύγδαλα
3 κουταλιές της σούπας ρούμι / κονιάκ
4-6 μπισκότα digestive

Εκτέλεση
Καθαρίστε τα πορτοκαλια.
 Στο μίξερ ανακατεύουμε το γιαούρτι, πορτοκάλι, αμύγδαλο, το ρούμι / κονιάκ και τα μπισκότα.
Με αυτό το μίγμα γεμίστε τη φλούδα πορτοκαλιού και το αφήνουμε μερικές ώρες στην κατάψυξη. Είναι πολύ καλό και νόστιμο.

Συνταγή  Virginia Papadopoulo Panait-- Οι Κουζινίστας


Oι τηγανίτες τις γιαγιάς !!!!

Τηγανίτες της γιαγιάς Ελπις Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα


ΥΛΙΚΑ
1 φλ.τσ σιμιγδάλι ψιλό
2 φλ τσ.γιαούρτι
1φλ καφ.γάλα
1/2 κγ μπέικιν,
1 βανίλια,
ξύσμα λεμονιού
1φλ καφέ ζάχαρη
λίγο κουρκουμά για χρώμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ΄ενα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένας χυλός και τον αφήνουμε για 30΄ στην άκρη.Στην συνέχεια παίρνουμε κουταλιά κουταλιά και τον ρίχνουμε στο τηγάνι με σπορέλαιο και τηγανίζουμε να πάρουν ωραίο χρώμα.Τις σερβίρουμε με μέλι,ζάχαρη κανέλα!

Συνταγή Ελπίς Ελπι Τσακαλίδου-Μαχαίρα  --Οι Κουζινίστας

Λουκουμάδες η απόλυτη απόλαυση !!!!





Υλικά
Για το μείγμα
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κιλό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
Λίγο λάδι για το τηγάνισμα

- σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι μέλι
2-3 λεμονόκουπες

σερβίρισμα
κανέλα σκόνη... τριμμένο καρύδι η σουσάμι

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για το μείγμα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Σκεπάζουμε το χυλό με μία πετσέτα και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για περίπου μισή ώρα για να φουσκώσει. Όταν έρθει η ώρα να ψήσουμε τους λουκουμάδες, ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι, παίρνουμε με ένα μεγάλο κουτάλι (το οποίο πρώτα βουτάμε σε νερό) μείγμα και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι μεγάλες κουταλιές από τον χυλό.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

"Μπρουσκέτες" με τηγανιτά αυγά και αυγά ποσέ (OEUFS POCHES)


Υλικά:
*Ανάλογα με το πόσα θέλουμε να φτιάξουμε και για πόσα άτομα:
-Αυγά
-Μεγάλες φέτες ψωμί (προσωπικά βάζω απο ζυμωτό καρβέλι)
Για κάθε μία μεγάλη φέτα ψωμί υπολογίζω 2 αυγά(1 τηγανιτό (μάτι) και ένα ποσέ
*προσοχή οι φέτες να μην είναι πολύ παχιές
-Ελαιόλαδο
-Ξύδι
-Αλάτι- πιπέρι- θυμάρι
-1 φύλλο δάφνης –πιπέρι σε κόκκους
-1 πιατάκι του καφέ ή 1 μικρό μπολάκι (για τα αυγά ποσέ)


Εκτέλεση:
Παίρνουμε τις φέτες του ψωμιού και με το χέρι μας ή ένα πινέλο τις περνάμε και από τις δύο πλευρές με λάδι και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
Στη συνέχεια με ένα τσέρκι, κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο (με προσοχή να μην χαλάσουμε την κόρα) έτσι θα βγάλουμε μια στρογγυλή ψίχα από κάθε φέτα.
*αν δεν έχουμε τσέρκι μπορούμε να πάρουμε ένα φαρδύ ποτήρι για να κάνουμε την τρύπα!
Με αυτόν τον τρόπο η φέτα με την τρύπα θα χρησιμοποιηθεί για το τηγανιτό αυγό και η στρογγυλή ψίχα για το αυγό ποσέ.
Παίρνουμε ένα τηγάνι και το αλείφουμε με λάδι.
Βάζουμε τις φέτες και τις ψίχες και ψήνουμε σε μέτρια φωτια (όχι στο φούρνο)μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά και στην φέτα με την τρύπα σπάμε ένα αυγό.
Όταν η ξεχωριστή ψίχα ψηθεί την βαζουμε σε ένα πιάτο (τη θέλουμε για το ποσέ)
*ανάλογα με την κουζίνα που έχουμε προσέχουμε να μην μας αρπάξει το αυγό γι’αυτό είναι σημαντικό να έχουμε χαμηλή φωτιά.
*όταν ρίξουμε το αυγό προσέχουμε να μην φτάνει ψηλά σε ύψος στην τρύπα αλλιώς δεν θα ψηθεί εύκολα (γι’ αυτό η τρύπα της ψίχας δεν πρέπει να είναι μικρή).
*ίσως χρειαστεί να καλύψουμε με ένα αλουμινόχαρτο το τηγάνι έτσι ώστε να ψηθεί πιο εύκολα το αυγό από πάνω.
Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε ένα πιάτο.
Παράλληλα σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε αλατισμένο νερό να “βράσει” (μέχρι τη μέση περίπου για να καλύπτει το αυγό) και αν θέλουμε ρίχνουμε τη δάφνη και τους κόκκους πιπεριού.
Στο νερό ρίχνουμε και 2 κουταλιές της σούπας ξύδι (συγκρατεί το ασπράδι κοντά στον κρόκο και βοηθάει να μη διαλυθεί.)
*ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να ρίξουμε το αυγό ,το νερό το θέλουμε σε κατάσταση λίγο πριν το βρασμό (να μην έχει έντονο κοχλασμό)
Ανακατεύουμε έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια μικρή δίνη. Στο μπολάκι σπάμε με προσοχή το αυγό και το ρίχνουμε προσεκτικά στη δίνη που έχουμε δημιουργήσει.
Το βράζουμε για 2-3’ πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία και όταν το ασπράδι είναι συμπαγές κι ο κρόκος όσο μελάτος θέλετε, αφαιρέστε το αβγό με μια τρυπητή κουτάλα, για να μη διαλυθεί.
*αν χρειαστεί διορθώνουμε το σχήμα τους προσεκτικά με ένα κουτάλι.
Τοποθετούμε το αυγό επάνω στην ψημένη ψίχα (δίπλα στην ψημένη φέτα με το άλλο αυγο) και αν θέλουμε αλατίζουμε.

Συνταγή  Akis Andreakos 



Cupcakes !!! Σαν μπιμπελό τέλεια !!!!


ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Υλικά για τα cupcakes:

250γρ. μερέντα ή νουτέλλα
2 αβγά μεγάλα
10 κ.σ. κοφτές φαρίνα
Ξύσμα και εσάνς πορτοκαλιού
Λίγη Κανέλα
12 χαρτάκια για κεκάκια



Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με την μερέντα,μόλις ενωθούν ρίχνουμε μια μια κουταλιά το αλεύρι και χτυπάμε για δύο τρία λεπτά ακόμα σε δυνατή ταχύτητα.βάζουμε τα χαρτάκια στη φόρμα και μέσα.ρίχνουμε από μια μεγάλη κουταλιά της σούπας,από το μείγμα.ψήνουμε για 20 λεπτα περίπου (ανάλογα με το φουρνο)

Βουτυρόκρεμα πανεύκολη με ζαχαρούχο γάλα
Υλικά:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
350 γρ. βούτυρο (όχι μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι βανίλια άρωμα(με άρωμα λεμονι-πορτοκαλι(οταν γίνουν κρέμα βάζω και 2 κ.σ χυμό λεμόνι και ανακατεύω λιγο ακομα)



Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσουν. Στέκεται και δένει γρήγορα,θυμίζει σαντιγί,όμως είναι πιο σφιχτή. Μπορούμε να βάλουμε και χρώμα ζαχαροπλαστικής ανάλογα με το που θα την χρησιμοποιήσουμε. Στέκεται τέλεια πάνω στα cupcakes και είναι επίσης φανταστική για γέμισμα και επικάλυψη τούρτας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!!!->

ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΊΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΖΕΣΤΟ.ΤΩΡΑ ΤΟ

 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΠΟΛΛΗ ΩΡΑ ΕΞΩ ΓΙΝΕΤΑΙ "ΣΟΥΠΑ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ

 ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΑ Η ΚΡΕΜΑ(ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ)ΑΝ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΚ

 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΛΑΚΏΣΕΙ Η ΚΡΕΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΡΝΕ ΒΑΛΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ

ΨΥΓΕΙΟ.ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.ΑΝ ΠΑΓΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ

 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΣΤΟΚΟΣ.ΤΑ CUPCAKES ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ

 ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ 10 ΛΕΠΤΟ ΠΡΙΝ(ΤΩΡΑ

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ) ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.

*τα cupcakes και την κρέμα τα αρωματίζω με ξύσμα πορτοκάλι,λεμόνι,lime,κανέλα,βανίλια κτλ.

Συνταγή Από  Αkis Andreakos  Οι κουζινίστας


Κρασοτηγανιά σούπερ !!!!

 
Υλικά
Χοιρινό σε μπουκίτσες καλό είναι να επιλέξουμε πανσέτα η λαιμό 
πολύχρωμες πιπεριές από μία στο κάθε χρώμα
1 κρεμμύδι ξερό
1 ποτήρι κρασί λευκό
αλάτι
πιπέρι
θρούμπι





 Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί να μην κάψει και σοτάρουμε το κρέας που το έχουμε κόψει σε κομματάκια.
Η επιτυχία είναι να ροδοκοκκινίσουμε ωραία τα κομμάτια από το κρέας μας .
Εντωμεταξύ έχουμε κόψει σε κομμάτια τις πιπεριές  και το κρεμμύδι μας .
Μόλις σοταριστει καλά το κρέας ρίχνουμε και τις πιπεριές και το κρεμμύδι τα αφήνουμε λίγο να σοταριστούν κι αυτά ωραία και προσθ΄ρτουμε το αλάτι το πιπέρι και το θρούμπι .
Σβήνουμε με το κρασάκι μας και τότε ευωδιάζει ο τόπος ακούγοντας αυτό το τσούφ !!!
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ κλείνουμε την χύτρα η βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα
Αν μαγειρεύουμε σε χύτρα σε 10 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να σφυρίζει την ανοίγουμε προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε ανοιχτή ,ανοίγουμε και την φωτιά για λίγα λεπτά να πάρει δυό τρείς βράσεις και να δέσει η σαλτσούλα του.
Αν μαγειρεύουμε σε απλή κατσαρόλα μαγειρεύουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά δοκιμάζοντας  το κρέας μας .
Μόλις είναι στο επιθυμητό αποτέλεσμα ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και πάλι αφήνουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα να πάρει λίγες βράσεις να δέσει η σάλτσα μας .Μυρωδάτο και πολύχρωμο έτοιμο να δεχτεί την επίθεση !!Καλή όρεξη !!!!

Συνταγή από Deby Ilia Οι Κουζινίστας







Tυροψωμάκι στο πί και φί νοστιμότατο !!!!

 Υλικά
2 αυγουλάκια
2 κούπες αλευράκι 
1 κούπα  λαδάκι 
1 κούπα γαλατάκι 
300 γραμμάρια φετούλα 
1 φακελάκι μαγιά ξερή η λίγη φρέσκια 





Εκτέλεση 
Βάζουμε σε λεκανίτσα όλα τα υλικά Αφού πρώτα διαλύσουμε την μαγιά σε λίγο ελάχιστα χλιαρό γάλα .
Τα ανακατεύουμε και φτιάχνουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Το αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς .
Μόλις ψηθεί και πάρει χρώμα το βγάζουμε και αφού κρυώσει απολαμβάνουμε χωρίς πολύ κόπο ένα νοστιμότατο τυροψωμάκι .Καλή όρεξη !!!!

Συνταγή Depy Ilia