Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Αυγά με λαχανικά !!!

Υλικά:
  • 8 αβγά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κ.γ μπούκοβο
  • τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
  • ψιλοκομμένος βασιλικός
  • αλάτι- πιπέρι
  • 1 κουτί με ψιλοκομμένες ντομάτες

Εκτέλεση:
Σε μεγάλο αντικολητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το μπούκοβο και τα αφήνετε μέχρι να ροδίσουν. Περιχύνετε με τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σπάτε προσεκτικά ένα ένα τα αβγά από πάνω. Μόλις αρχίσουν να σφίγγουν προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Αν σας αρέσουν μελάτα κρατήστε τα 5-6 λεπτά στη φωτιά. Στο τέλος προσθέστε το τριμμένο τυρί και τον βασιλικό. Σερβίρετε με ζεστή φέτα ψωμί.  
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  Jenny.gr

Μπαστουνάκια πατάτας με παρμεζάνα


Υλικά
  • 300 γραμμάρια πατάτες
  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα
  • σουσάμι
  • αλάτι
 Διαδικασία:
Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο νερό, τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τυρί, το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, το αλεύρι, το αυγό και μια πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη.Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίζουμε μπαστουνάκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τα μπαστουνάκια από το φούρνο όταν ροδίσουν και τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο που συνοδεύεται από αλλαντικά, τυριά και λαχανικά!   Για περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 Jenny.gr
 

Κρέπες πατάτας με μοτσαρέλα και παρμεζάνα

Συστατικά:
  • 300 γραμμάρια πατάτες
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • Μερικά κομμάτια μοτσαρέλα
  • Αλάτι
  • Σπορέλαιο
Διαδικασία:
Τοποθετούμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Ανάβουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Όταν οι πατάτες μαλακώσουν πολύ, τις βγάζουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει ένας πουρές. Βάζουμε σε ένα μπολ το αυγό, το αλεύρι, τριμμένη παρμεζάνα και μια πρέζα αλάτι και τις πατάτες. Ζυμώνουμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Με βρεγμένα χέρια δημιουργούμε κεφτεδάκια και κάνουμε μια τρύπα στη μέση, όπου βάζουμε έναν κύβο ή δύο μοτσαρέλα. Κλείνουμε το μίγμα και το πατάμε ελαφρά για να μην έχει στορυγγυλό σχήμα. Ρίχνουμε μερικές κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά σε κάθε πλευρά.
Δείτε περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
 Jenny.gr

Ρολάκια με τυρί ζαμπόν !! Συνοδευόμενα με καταπληκτική διαφορετική σαλάτα !!






 Υλικά
ψωμί φέτες του τοστ [χρησιμοποίησα γαλοπούλα εγώ βραστή ]
τυρί  σε τετράγωνες φέτες κομμένο  μαλακό να λιώνει τύπου γκούντα κτλ
φέτες ζαμπόν ,η γαλοπούλα λεπτοκομμένο
τυράκια σε τρυγωνάκι [ ποσότητα ανάλογα πόσα ρολάκια θα φτιάξετε ,δείτε φωτογραφία
αυγά και φρυγανιά
Καλαμποκέλαιο για τηγάνι







Εκτέλεση
Σε  κάθε φέτα τοποθετούμε το τυρί και το ζαμπόν  και τέλος το τριγωνάκι τυρί .
Σκεπάζουμε με  άλλη μία φέτα ψωμί που έχουμε περάσει με λίγο βούτυρο,.Με τον πλάστη τα πατάμε ρολάροντας από πάνω να πατικώθουν και να γίνουν όσο πιο λεπτά.
Τυλίγουμε σε ρολλάκια και τα βουτάμε σε αυγό πρώτα και μετά σε φρυγανιά τριμμένη .
Μόλις τα τυλίξουμε και τα κάνουμε ρολό τα στερεώνουμε με μία οδοντογλυφίδα η από 2 δεξιά  και αριστερά
Τηγανίζουμε  σε  μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία προσέχοντας μην αρπάξουν.
ΠΡΟΣΟΧΗ ..Βγάλτε τις οδοντογλυφίδες μόλις τα βγάλετε από το τηγάνι .
Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με μία πολύ ωραία

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


 
Δική μου σαλάτα υπέροχη !!

Σαλάτα
Υλικά
μαρούλι ψιλοκομμένο
ντομάτα κομμένη σε κομματάκια
αγγούρι σε ροδέλες
μαϊντανό ψιλοκομμένο 3 κλωναράκια
σέλινο ψιλοκομμένο  3 κλωναράκια
άνηθο ψιλοκομμένο 3 κλωναράκια
καλαμπόκι κονσέρβας
παξιμαδάκια ολικής αλέσεως
λίγο ανάλατο ηλιόσπορο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμυδάκι ξερό
2 δαμάσκηνα ξερά κομμένα σε κομματάκια 
πιπεριά πράσινη σε κρίκους κομμένη λεπτούς 
Εδώ έχω προσθέσει και λίγη βρασμένη πατάτα  προαιρετικά
λίγο λαδάκι
Βαλσάμικο η μυλόξυδο[Αρέσει το μηλόξυδο πολύ σε γεύση ]
Όλα αυτά μαζί ανακάτεμα σε σαλατιέρα και καλή όρεξη !!!
Οταν προσθέτω πατάτα την σερβίρω σαν πλήρες γεύμα  ,όταν συνοδεύω κάποιο φαγητό σαν σαλάτα  αφαιρώ τις πατάτες .Φτιάξτε την θα σας ξετρελάνει η γεύση της τα υλικά είναι πολλά αλλά κρατάνε για πολλές σαλάτες στο ψυγείο !!




Πουτίγκα αμυγδάλου !! Για το καφεδάκι μας ,γιά κέρασμα !!


Πουτίγκα αμυγδάλου με ανθόνερο 

ΥΛΙΚΑ
1 κούπα αμύγδαλο πούδρα
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλάκια του γλυκού Μπέκιν τα οποία ανακατεύομαι με τη φρυγανιά
1 φακελάκι βανίλια σκόνη η δυο καψουλάκια από την απλή
3/4 κούπες ζάχαρη
8 αυγά
μισή κούπα κοντότα.(φρουι γλασέ κομμένα σε κομματάκια..θα τα βρείτε στα Σούπερ μάρκετ στα είδη ζαχαροπλαστικής σε κουτάκια)
ξύσμα 1 λεμονιού
 λίγο ανθόνερο για να ψεκάζομαι όταν το βγάλουμε από τον φούρνο,
αμυγδαλάκι φιλέ για το πασπάλισμα στο τέλος
Λίγο λάδι σπορέλαιο για να λαδώσουμε την φόρμα

Σιρόπι
1 κούπα καστανή ζάχαρη 
μισή κούπα ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού προαιρετικά συν μια κούπα νερό
αλλιώς βάλτε 2 κούπες νερό
χυμό μισού μικρού λεμονιού
φλούδα λεμονιού

φρόστινγκ [κρέμα ]
500 γρ.κρέμα γάλακτος παγωμένη από το ψυγείο
σχεδόν ένα γάλα ζαχαρούχο...λίγο περισσότερο από το μισό
1 πακέτο τυρί κρέμα των 200 γρ.


Εκτέλεση

Eετοιμάστε το φρόστινγκ [κρέμα ]
Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αφρατέψουν και να σφίξουν και να γίνουν μια λεία κρέμα σφιχτή.βάζετε ψυγείο.

Κέικ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Λαδώνετε καλά μια φόρμα του κέικ με τρύπα στην μέση και μετά την αναποδογυρίζετε να τρέξει  το περιττό λαδάκι..
Αανακατεύετε το μπέκιν με το ξύσμα και την φρυγανιά.
Χτυπάτε τα αυγά  κρόκοι και ασπράδια μαζί με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να ασπρίσουν,να σφίξουν περίπου 10 με 15 λεπτά.
Σταματάτε το χτύπημα και ρίχνετε λίγη λίγη την φρυγανιά ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Ρίχνετε την πούδρα αμυγδάλου λίγη λίγη ανακατεύοντας απαλά να μην ξεφουσκώση το μείγμα,
Βάζετε προσεκτικά στην φόρμα.
Σκορπίζετε από πάνω τα κόντιτα τα οποία θα εισχωρείσουν με το ψήσιμο μέσα στο κέικ πασπαλίζετε με αμυγδαλάκι φιλέ.
Ψήνετε για περίπου 30 λεπτά..κάντε το τέστ με την λάμα του μαχαιριού μετά απο 30 λεπτά θα ανοίξετε τον φούρνο .οχι νωρίτερα διότι θα κάτσει το γλυκό
Ξεφορμάρετε με προσοχή πάνω σε μια σχάρα και ξαναγυρίζετε το γλυκό μέσα στην φόρμα.
Ψεκάζετε με λίγο ανθόνερο,ρίχνετε με προσοχή το σιρόπι κουταλιά κουταλιά κι αφήνετε να το πιεί ολο και να κρυώσει. 
Οταν κρυώσει  ξεφορμάρετε  πασπαλίζετε με αμυγδαλάκι φίλε.
Σερβίρετε με μια κουταλιά φρόστινγκ
Σιρόπι
Οσο ψήνεται το γλυκό φτιάχνετε το σιρόπ βράζοντας  όλα τα υλικά περίπου 10 λεπτά Περιχύνετε το γλυκό ζεστό με το ζεστό σιρόπι.Καλή επιτυχία !!

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή από Roula's sweet corner
Συνταγή αρχική Βέφας Αλεξιάδου με κάποιες παρεμβάσεις


Κέικ φράουλα ζελεδένιο !!


Όταν έφτιαξα αυτό το κέικ όλη η κουζίνα μου πλημμύρισε άρωμα φράουλας!!!
Μαλακό,νωπό και αφράτο με όλο το φραουλένιο άρωμά του!!!

ΥΛΙΚΑ
1 φακελάκι σκόνη ζελέ φράουλα (100γρ.)
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 3/4 κούπας αλέυρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ μπέικιν
2 βανίλιες
4 αυγά σε θερμ.δωμ.
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
1/2 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γάλα σε θερμ.δωμ.
1/2 κούπα πουρέ φράουλας




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποίησα στο μούλτι 1 κούπα φράουλες,που πρέπει να είναι παγωμένες από καταψυξη.Πέρασα τον πολτό από σουρωτήρι για να πάρω 1/2 κούπα πολτό φραουλας.(ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΠΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΛΟΥΔΙΑ Ο ΠΟΥΡΕΣ!!!)
Στον κάδο του μίξερ έριξα το βούτυρο,ζάχαρη και το ζελέ και τα χτύπησα 2 λεπτά.Πρόσθεσα 1-1 τα αυγά,βανίλιες και χτυπώντας στη χαμηλή ταχύτητα



πρόσθεσα εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι που το κοσκίνησα πρώτα με το μπέικιν.
Τέλος έριξα και τον πολτό φράουλας.Μην το παραχτυπήσετε!Άδειασα το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη μεγάλη φόρμα για κέικ και έψησα στους 175 πάνω κάτω για 50 λεπτά.Το γλάσο που βλέπετε από πάνω,είναι λευκή κουβερτούρα λιωμένη με λίγο γάλα και 2-3 σταγόνες χρώμα κόκκινο,απλά το έριξα όσο το κέικ ήταν ακόμα ζεστό γι'αυτό και έλιωσε!!!!!Εσείς απλώστε το αφού κρυώσει το κέικ! Είναι απίστευτα νωπό, μαλακό και αφράτο και μοσχοβολάει φράουλα!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Συνταγή από  Οι Λιχουδιές της Σόφης

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Φωλίτσες διάφορων λαχανικών με αυγά ομελέτα !!! Απίθανες !!!


Αφήστε την φαντασία σας να δουλέψει και προσθέστε ότι θέλετε σαν βάση π,χ
κολοκυθάκι ψιλοτριμμένο  ,ντομάτα ψιλοκομένη ,σπανάκι ψιλοκομμένο διάφορα τυριά η ότι έχει περισσέψει στο ψυγείο μας,
 Αυτοσχεδιάζουμε εδώ για ένα υπέροχο γευστικό εύκολο αποτέλεσμα !!


Υλικά
Οτι λαχανικά έχετε και θέλετε
Αυγά
γάλα
κέτσαπ
φέτα 
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Ολα τα μυρωδικά ψιλοκομμένα
Αν βάλουμε πατάτα μπρόκολο  η ότι σκληρό λαχανικό καλά είναι να το βράσουμε λίγο και να τα στραγγίξουμε πολύ καλάότι τρίβετε στο τρίφτη η ψιλοκόβετε δεν το βράζουμε
Τοποθετούμε τα λαχανικά τις αρεσκείας μας μέσα στις θήξες του ταψιού που πρέπει αυστηρά να είναι σντικολλητικό να μην κολλήσουν .
Χτυπάμε σε ένα μπολ 8 αυγά για 12 θήκες να μοιραστεί .
Προσθέτουμε  στο μπολ με τα αυγά λίγη φέτα τυρί αλάτι λίγο πιπέρι  1 κουταλιά σούπας κέτσαπ και 4 κουταλιές τις σούπας γάλα
Τα χτυπάμε καλά και ρίχνουμε λίγο παραπάνω από την μέση και γεμίζουμε τα θηκάκια πάνω από τα λαχανικά που έχουμε επιλέξει .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί καλά η ομελέτα ,
Βγάζουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν τα αναποδογυρίζουμε με προσοχή και Καλή μας ορεξη !!! ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 Την συνταγή την εστειλε η φίλη Μαίρη Περιστέρη

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Πανακότα με γλυκό του κουταλιού μούρο !!



Υλικά:
Ένα κιλό κρέμα γάλακτος
15 γρ ζελατίνα
110 γρ ζάχαρη
2 Τσικ βανίλιας
Γλυκό του κουταλιού( έβαλα μούρο ,τέλεια γεύση)


Εκτέλεση
Βάζω τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν
Σε κατσαρόλας βάζω την κρέμα τη ζάχαρη και τη βανίλια ,και λίγο πρίν το σημείο βρασμού,κατεβάζω από τη φωτιά .Ρίχνω τη στημένη ζελατινη και ανακατεύω διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Κρυώνει και το βάζω σε φαρμάκια της αρεσκείας μου και στο ψυγείο.Εγώ έβαλα στη βάση της φόρμας το γλυκό. Και όταν έβγαλα την φόρμα ήταν στην κορυφή



Maria Ntelimara-Οι Κουζινίστες 
 φωτογραφίαF for Food      MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Παραδοσιακή, γλυκιά πίτα με ανθότυρο και μέλι από την αγαπημένη μας Σίφνο!




Υλικά
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
1 κιλό ανθότυρο
1 ½ κούπα μέλι
½ κούπα ζάχαρη
7 αυγά
1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο


Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C
Σε ένα μπολ, με τη βοήθεια ενός πιρουνιού θρυμματίστε το ανθότυρο. Στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά & ανακατέψτε καλά.
Αφού πρώτα έχετε βουτυρώσει ένα ταψί, απλώστε το μείγμα και ψήστε την πίτα για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις είναι έτοιμη, αφήστε την να κρυώσει καλά και σερβίρετε την με μπόλικο μέλι και κανέλα.

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Τυροκροκέτες με 2 ειδών τυριά !!


Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού γκούντα τριμμένο η ότι τυρί μαλακό να λιώνει
1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
3  αυγά [1 για μέσα στο μείγμα και 2 να κυλήσουμε τις κροκέτες ]
3 κουταλιές γεμάτες σούπας αλεύρι
λίγο πιπέρι λίγο αλάτι
Τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί αλεύρι τυριά  το ένα αυγό  πιπέρι αλάτι ελάχιστο Δοκιμάζουμε το μείγμα να πλάθεται ,αν όχι προσθέτουμε λίγο αλεύρι δοκιμάζοντας αν στέκεται
Σε ένα άλλο μπολ έχουν με χτυπήσει τα 2 αυγά σε ένα άλλο μπολ έχουμε την τριμμένη φρυγανιά,
Πλάθουμε σε σχήμα λουκάνικο τα κυλάμε πρώτα στα χτυπημένα αυγά μετά στην φρυγανιά , ,
Τα αφήνουμε για λίγο να σφίξουν στο ψυγείο και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν .
Τοποθετούμε σε απορροφητικό κουζίνας χαρτί και σερβίρουμε σε πιατέλα .
Περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Πατατοπιτάκια φανταστικά σε γεύση !!



ΥΛΙΚΑ:

1/2 κιλό Φύλλο κρούστας

1 κιλό   Πατάτες

Αλάτι

Πιπέρι

3 κουταλιές της σούπας Δυόσμο ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο για επάλλειψη φύλλων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τις πατάτες  τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε ,
Τις πολτοποιούμαι με ένα πιρούνι η το μούλτι η μίξερ προσθέτουμε αφού τις βάλουμε σε μπολ΄αλάτι πιπέρι δυόσμος ψιλοκομμένο  ωραία είνα να βάλουμε φρέσκο ανακατεύουμε .
Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες και λαδώνουμε το κάθε φύλο ελαφρώς βάζουμε στην άκρη από μία κουταλιά και τυλίγουμε σε τρίγωνο το πατατοπιτάκι.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψάκι και τα τοποθετούμε στην σειρά .Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους  180 βαθμούς και αφού τα περάσουμε ελαφρώς από πάνω με  λάδι τα ψήνουμε με προσοχή για λίγα λεπτά να ροδοκοκκινίσουν
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ .

-Πατατοκεφτέδες !! Οτι πιο νόστιμο !!

Υλικά:
600 γρ. πατάτες
1 κ.σ. λάδι
2 αυγά
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
αλεύρι για να αλευρώσουμε τους κεφτέδες
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τις καθαρίζουμε όσο είναι ακόμη ζεστές και τις λιώνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν προσθέτουμε τη 1 κ.σ. λάδι, τα αυγά, το τυρί, το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.
Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει και στο μεταξύ πλάθουμε το μίγμα σε κεφτεδάκια που αλευρώνουμε.
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια στο λάδι που έχει κάψει μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα.

Πηγή  Salt and Sugar

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Κεφτεδάκια τόνου καταπληκτικό ορεκτικό μεζεδάκι !!!


Χρόνος προετοιμασίας: 40'

Υλικά  για 6 άτομα:
2 πατάτες βρασμένες
2 κονσέρβες τόνος σε νερό, σουρωμένες
1 φλ. καλαμπόκι
6 φέτες Κρις Κρις "Τόστιμο!" ΣταρένιοΛίγος μαιντανός ψιλοκομμένος
4 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 αυγό
Αλάτι και πιπέρι
Αλεύρι για το αλεύρωμα και λάδι για το τηγάνι

Για τη σως:
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 κύβος λαχανικών
1 κ.γ. κίτρινο κάρυ

 Εκτέλεση:Λιώνουμε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο ή τις πατάμε
 καλά με το πιρούνι.
Προσθέτουμε τον τόνο, το καλαμπόκι, τις φέτες Κρις Κρις "Τόστιμο!" Σταρένιο σε πολύ μικρά κυβάκια, το αυγό, τα κρεμμυδάκια και το
αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα κυλάμε σε
αλεύρι και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον
ζωμό και το κάρυ και σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σως.

Πηγή  Κρις Κρις

Πίτσα με φύλλο κρούστας !!! Απίθανη !!

Υλικά

  • Φύλλο κρούστας 1 πακέτο λεπτό
  • Λουκάνικα 150 γρ ψιλοκομμένα
  • Ζαμπόν 100 γρ ψιλοκομμένο
  • Γκούντα 100 γρ τριμμένο
  • Ρεγκάτο 100 γρ τριμμένο
  • Ντομάτες 3 κομμένες λωρίδες
  • Πιπεριά κόκκινη 1 κομμένη ροδέλες
  • Πιπεριά πράσινη 1 κομμένη ροδέλες
  • Γάλα 150 ml
  • Αυγά 2 τεμ
  • Βούτυρο 200 γρ λιωμένο
  • Σουσάμι προαιρετικά

Οδηγίες

Κόβουμε το φύλλο στην μέση κάθετα ώστε να βάλουμε το μισό κάτω και το υπόλοιπο πάνω από την γέμιση. Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε τα φύλλα που θα χρησιμοποιήσουμε για τον πάτο του ταψιού βουτυρώνοντας καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά με την σειρά (εκτός το γάλα και τα αυγά), κρατάμε λίγο ρεγκάτο και κόκκινη πιπεριά για το τέλος. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας καλά και κόβουμε σε κομμάτια την πίτσα. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και περιχύνουμε την πίτσα μας. Τέλος πασπαλίζουμε με το τυρί και την πιπεριά που κρατήσαμε, ενώ αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με σουσάμι. Αφήνουμε για 10 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά (ανάλογα τον φούρνο μας). Αφήνουμε λίγο να κρυώσει κι είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

chefoulis.gr

Τηγανίτες κολοκυθιών !! Ολη η νοστιμιά σε ένα πιατο !!

Τόσο απλό και τόσο γευστικό !!!!

Υλικά
4 κολοκύθια τριμμένα στο τρίφτη 
Αλεύρι όσο πάρει να γίνει χυλός παχύρρευστος
2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα  στο τρίφτη
1 αυγό
Αλάτι-πιπέρι
Αν θέλουμε προσθέτουμε κι άλλα μυρωδικά απλά έτσι γίνονται πιο ελαφριά.




Εκτέλεση
Πλένουμε καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κολοκύθια τα τοποθετούμε στο σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά για λίγη ώρα και μετά τα στίβουμε καλά με το χέρι ,
Τα τοποθετούμε σε μπολ΄προσθέτουμε τα κρεμύδια το αλατοπίπερο το αυγό και ανακατεύοντας με κουτάλι σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας ξανά και  συνέχεια μέχρι να πετύχουμε ένα μείγμα ούτε πολύ αραιό αλλά ούτε πολύ παχύ θα το δούμε να στέκεται στο κουτάλι μας
Στρώνουμε λαδόκολλα η αντικολλητικό ταψάκι βάζουμε ομοιόμορφες κουταλιές αραιά λίγο και ψήνουμε στου; 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο να ροδοκοκκινίσουν .Συνοδεύετε με  ντιπ  γιαουρτιού η τζατζίκι !
 Συνταγή για τζατζίκι http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2010/09/blog-post.html

Σάλτσα σε βαζάκια για πολλές χρήσεις!!



  • ΥΛΙΚΑ
     
    ώριμες ντομάτες

    κρεμμύδια
    σκόρδο
    δάφνη
    αλατι πιπέρι
    λίγη ζάχαρη
    ρίγανη
    πιπεριές
    ελαιόλαδο
     


     Εκτέλεση
     Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και το σοτάρουμε
    όταν έχει μελώσει ριχνουμε το σκορδάκι και αμέσως μετά την ντομάτα
    και τα υπόλοιπα υλικά!!!
     Βράζουμε την σαλτσούλα μας μέχρι να δέσει. 
    Εχουμε αποστειρωμένα βαζάκια μικρά να χωράνε μια δόση είναι καλύτερα
    και όπως είναι βάζουμε την σάλτσα μας καυτή από την κατσαρόλα, κλείνουμε και βάζουμε ανάποδα τα βαζάκια μας μέχρι να κρυώσουν μετά βάζουμε ετικετούλες ΕΤΟΙΜΗ ΣΑΛΤΣΑ και ημερομηνία και τα αποθηκεύουμε!!! 
    Δεν θέλουν ψυγείο αν έχει βράσει σωστά η σάλτσα και κρατάνε πάνω από ένα χρόνο!!! Δοκιμάστε είναι μια λύση στις δύσκολες στιγμές που δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε!!!!
     Μπορεί να μπει σε ζυμαρικά σε τηγανιτά και βάση ντομάτας σε πίτσα!
     
     

Χοιρινό με μουστάρδα και πατάτες !!

 Υλικα
 
1 1/2 σπάλα χοιρινή

8 πατάτες σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροτριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές μουστάρδα
ρίγανη και θυμάρι
αλατι και πιπέρι
τον χυμό από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο





 Εκτέλεση
 Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας και όταν ζεσταθεί ριχνουμε μέσα το κρεατάκι μας και το σοτάρουμε μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και στο ίδιο λαδάκι ριχνουμε το κρεμμυδι και το σκόρδο να μαραθούν μετά βάζουμε ξανά το κρεατάκι μας και ριχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι συμπληρώνουμε νεράκι και το αφήνουμε να βράσει!!!!






 Στον χρόνο που βράζει το κρεατάκι μας εμείς τηγανίζουμε τις πατατες και όταν είναι έτοιμο το κρέας και αφού προσέχουμε να υπάρχει αρκετή σαλτσούλα στην κατσαρόλα τότε ριχνουμε τις πατατες και το λεμόνι και τ' αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις ακόμα το φαγάκι μας!!! Καλή σας επιτυχία!

Συνταγή--  Γιαγια Μαιρη εν δραση-οι κουζινίστας

Σουτζουκάκια με σουτζούκι !!!

  •  
    Υλικά για τα σουτζουκάκια 
     
    1/2 κιμά μοσχαρίσιο

    1/2 κιμά χοιρινό
    1/2 σουτζούκι περασμένο στο μουλτι
    4 φέτες ψωμί
    1 αβγό
    2 μετρια κρεμμυδια
    4 σκελίδες σκόρδο
    φρέσκο δυόσμο
    αλατι πιπέρι
    1 κουταλάκι κύμινο
    λίγο ελαιόλαδο
    υλικά για την σάλτσα
    2 ντομάτες τριμμενες
    1 κρεμμυδι χοντροτριμμένο
    3 σκελίδες σκόρδο
    1 κουταλιά κύμινο
    1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
    1 κουταλάκι ζάχαρη
    αλατι πιπέρι
    ελαιόλαδο
     



     
     Εκτέλεση
    Μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβομαι πολύ καλά το βάζουμε σε μια λεκανιτσα με τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά μαζί προσθέτουμε και το λιωμένο σουτζούκι τα ζυμώνουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματα τους!!!
     
     
    σε μια κατσαρολιτσα βάζουμε λαδάκι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκορδάκι
    και ρίχνουμε την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά και την βάζουμε σε σιγανή φωτιά να βράση!!! σε ένα ταψί πλάθουμε μικρά μακρόστενα σουτζουκάκια και τα βάζουμε στον φούρνο μέχρι να ψηθούν!!! όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε από πάνω και την σαλτσούλα που είχαμε στην κατσαρόλα και τα βάζουμε για λίγη ωρίτσα ακόμα στον φούρνο!!!! τα συνοδεύουμε με πιλαφάκι και τριμμένο τυράκι!!!!
     
      Γιαγια Μαιρη εν δραση--Οι Κουζινίστας