Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Κέϊκ πολύυυυ σοκολατένιοοοο.. ♥





Υλικά για το κέϊκ:

1 φαρινάπ
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα γάλα φρέσκο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 μπέκιν πάουντερ
3 βανίλιες
3 αυγά
2 γεμάτες κ.σ κακάο (για το μείγμα κακάο)

Υλικά για την επικάλυψη:
1 κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής 250 ml
2 κουβερτούρες γάλακτος
1 κ.γ μαργαρίνη
Για διακόσμηση:
καβουρδισμένο αμυγδαλακι φιλέ
τρίμμα σοκολάτας (ξύνουμε λίγο την άκρη της σοκολάτας με το μαχαίρι)


Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά μαρέγκα,ρίχνουμε τους κρόκους με την ζάχαρη...χτυπάμε λίγο και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν κοσκινισμένα..ρίχνουμε το γάλα,το λάδι,τις βανίλιες!!!!αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο καλά ταψί η φόρμα και κρατάμε λίγο μείγμα και προσθέτουμε το κακάο...χτυπάμε λίγο και το ρίχνουμε πάνω στο άλλο μείγμα που έχουμε ήδη βάλει στη φόρμα μας και κάνουμε κύκλους με ένα πιρούνι... το ψήνουμε σε προθερμασμένο πάντα φούρνο για μία ώρα περίπου...δοκιμάζοντας με το μαχαίρι όπως ξέρουμε!!!!στο πρώτο τέταρτο στους 200-220 βαθμούς και μετά στους 180...όσο ψήνεται ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας με τον εξής τρόπο:ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε σημείο βρασμού,ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε....αφού πήξει λίγο ρίχνουμε και την μαργαρίνη για περισσότερη γυαλάδα και αποσύρουμε από την φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει... την περιχύνουμε στο κρύο κέϊκ μας (αν θέλουμε στραγγίζουμε το κέικ μας σε μία σχάρα...εγώ δεν το στράγγισα,μου αρέσει να κολυμπάει στη σοκολάτα...μετά την απορροφά και γίνετε μούρλιααααα!!στολίζουμε με σοκολάτα και αμυγδαλάκι η ότι άλλο θέλουμε!!!
Καλή επιτυχία!!
Spyridoyla Prf η Πολίτικη κουζίνα τις Σπυριδούλας

Τυροπιτάκια.Θα τα φτιάξετε πολλές φορές !!!!



Υλικά:
300 γρ. τυρί
2 ποτήρια νερού χλιαρό γάλα
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο (ένα δάχτυλο λιγότερο)
2 αυγά (ένα κρόκο κρατάμε για το άλειμμα)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φακελ. μαγιά στιγμής
7,5 με 8 φλιτζάνια αλεύρι
λίγο σουσάμι
1 κουταλάκι γιαούρτι


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη εκτός από το αλεύρι.
Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Κόβουμε τη φουσκωμένη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο, κόβουμε σε 12 τριγωνικά κομμάτια, βάζουμε πάνω τριμμένο τυρί και τυλίγουμε σε ρολό, όπως τα κρουασάν.
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
Σε φλιτζάνα κτυπάμε τον κρόκο αυγού με 1 κουταλάκι γιαούρτι και απλώνουμε πάνω τους με πινέλο. Ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν

.Αθανάσιος Γεώργιος Τσομπανίδης

Σπανακόπιτα με γρήγορο τρόπο !!



Υλικα:
1 Σφολιάτα διπλή
2 αυγά
1/4 του κιλού τυρί φέτα
1 κιλό σπανάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
λίγο άνηθο και φρέσκα κρεμμυδάκια[εδώ στην συγκεκριμένη πίτα προαιρετικά]
αλάτι-πιπέρι,
1 αυγό για επάλειψη


Εκτελεση:
Ετοιμάζουμε το σπανάκι, το πλένουμε, και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα  με λίγο νερο να μαραθεί, Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι χονδροκομμένο και ρίχνουμε το σπανάκι καλά στραγγισμμένο το αφήνουμε να πιεί όλα τα υγρά του. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά, το τυρί τριμμένο, αλάτι-πιπέρι, Ομογεννοποιούμε τα δύο μείγματα. Σε ένα ταψί καλαά βουτυρωμένο βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και αδειάζουμε  το μείγμα, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, αλείφουμε με το αυγο χτυπημένο με λίγο ελαιόλαδο, χαράζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμους μέχρι να ροδίσει!!!
 Konstantinia Nikolaos Leventopouloυ-Ηπολίτικη κουζίνα τις Σπυριδούλας

Γλυκάκι με πτί μπέρ και ανανά!

Υλικά:
3 πακέτα πτι μπερ,
1 κουτί μεγάλο κομπόστα ανανά,
 1 τετράγωνο βούτυρο,
2 αυγά, [Προαιρετικά]
2 δόσεις ζελέ της αρεσκείας σας,
1 ζαχαρούχο γάλα
. Εκτέλεση:
 Σε ένα μέτριο ταψί σπάζουνε τα μπισκότα, ρίχνουμε την κομπόστα όλη (τα φρούτα εννοείται κομμένα), το βούτυρο λιωμένο το μισό πακέτο , το ζαχαρούχο, τα ζυμώνουμε καλά  όλα μαζί [αν βάλετε αυγά τα προσθέτετε τώρα ] απλώνουμε καλά στο ταψί μας, το μείγμα να έχει παντού το ίδιο πάχος.
 Το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, και όταν βγάλουμε το γλυκό από το ψυγείο το αδειάζουμε κουταλιά- κουταλιά από πάνω από την βάση, ξανά στο ψυγείο για άλλες 3-4 ώρες. ( μπορούμε αντι για ζελέ να βάλουμε σαντιγί και να πασπαλίσουμε με τριμμένη κουβερτούρα.) Καλό θα είναι να το ετοιμάσετε από το βράδυ.,
 Konstantinia Nikolaos Leventopoulou=Η πολίτικη κουζίνα τις Σπυριδούλας

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Τυρόψωμα φούρνου !!



Υλικά:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 φακ μαγιά
λίγο αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
 χλιαρό νερό όσο πάρει .

Για τη γέμιση :

μισό κιλό φέτα τριμμένη
200 g gouda τριμμένο
100g παρμεζάνα ανακατεμένα.

Εκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι σε λεκάνη και ρίχνουμε το αλάτι το λάδι και τη μαγιά και ανακατεύουμε ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε να γίνει μια ελαστική ζύμη την αφήνουμε 1 ώρα σε ζεστό μέρος σκεπασμένη και όταν φουσκώσει παίρνουμε το μαχαίρι και κόβουμε φετουλες ζύμης να χωράει στην παλάμη μας και ρίχνουμε λίγο γέμιση τυριών και σκεπάζουμε με άλλο φυλλαράκι και το γυρίζουμε με το χέρι γύρω γύρω να μη φύγει η γέμιση παίρνουμε κι άλλη γέμιση και πασπαλίζουμε από πάνω όταν τα φτιάξουμε τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ραντίζουμε με ελαιόλαδο τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα περίπου και τα ψήνουμε στους 200 β για μια ώρα.
 Aristea Mpesiri-οι κουζινίστας