Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Σοκολατόπιτα σούπερ & φανταστική !!!

Υλικά κέικ
4 αυγά
1 κούπα αλεύρι 
1 κούπα ζαχαρη
1/2 κούπα κακάο
1 βανίλια 
1 μ φακελάκι μπέκιν πάουντερ
1 κούπα λάδι

Σοκολάτας υλικά 
1 κουπα γάλα
400 γραμ κουβερτούρα
200 γραμ βούτυρο
.
Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές




Εκτέλεση

Χτυπάω όλα τα υλικά μαζί για το κέικ εν,ω συγχρ'ονως σε ένα κατσαρολάκι λιώνω βούτυρο με γάλα και μόλις πάρουν να βράσουν ρίχνω την κουβερτούρα ανακατεύοντας να ενωθούν και να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Το μισό από αυτό το μείγμα το ανακατεύω με ένα κουτάλι μέσα στο μείγμα κέικ και το άλλο μισό το κραταω για επικάλυψη.
 
 Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα ταψάκι όπως αυτό που βλέπετε και ρίχνω το μείγμα .
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 18 λεπτάκια ,Το  βγάζω  και ρίχνω την υπόλοιπη σοκολάτα από πάνω ,Γαρνίρω κατά βούληση .Καλή επιτυχία !!!
Marianna GylaΟι Προκομένες/οι - Συνταγές

Πανεύκολη τάρτα σοκολάτας με μόνο 4 υλικά (Vegan)

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές


Για τη βάση:
250 γρ μπισκότα digestive (τα Αλλατίνη δεν έχουν ζωικά)
100 γρ μαργαρίνη (η φαστ δεν έχει ζωικά)
Για την κρέμα:
350 -400 γρ κουβερτούρα
250 ml γάλα (αμυγδάλου ή άλλο)
100 γρ μαργαρίνη


Εκτέλεση:
Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι, λιώνουμε τη μαργαρίνη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Στρώνουμε σε ταψάκι/ τσέρκι με το χέρι καλά καλά και το βάζουμε στο ψυγείο.
Σπάμε καλά την κουβερτούρα σε κομματάκια, ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις κάψει το ρίχνουμε στη σοκολάτα. Περιμένουμε λίγα λεπτά και μετά ανακατεύουμε να γίνει ενιαίο. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και την προσθέτουμε κι αυτήν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από την μπισκοτένια βάση και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μιάμιση ώρα.

Σοκολατένια πανδαισία !!!!!!

Υλικά
320 γρ μπισκότα digestive - 
80 γρ βούτυρο - 
αυτά είναι η βάση..

 Η κρέμα [το μεσαίο ] είναι
150 γρ ζάχαρη -
 3 αυγά 
150 γρ βούτυρο - 
120γρ κουβερτούρα - 
80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Γκανάζ σοκολάτας
 100 γραμ κρέμα γάλακτος 
100 γραμ κουβερτούρα 

Περισσότερες συνταγές θα δείτε ΕΔΩ Μαγειρικη και Συνταγές 


Εκτέλεση 
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο να πάει παντού και τα στρώνουμε  ομοιόμορφα στο ταψάκι .
Ετοιμάζουμε την κρέμα  ανακατεύοντας πρώτα την ζάχαρη με τα αυγά,μετά προσθέτουμε  το βούτυρο ανακατεύουμε προσθέτουμε και την κουβερτούρα λιωμένη ανακατεύουμε και τέλος 80  γραμ αλεύρι .
Τα ανακατεύουμε όλα να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα και ψήνουμε για 15 λεπτά ΜΟΝΟ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Το βγάζουμε από το φούρνο κι όταν κρυώσει λίγο το βάζουμε στο ψυγείο  
να παγώσει και ετοιμάζουμε την σοκολάτα γκανάζ λιώνοντας σε χλιαρή φωτιά  την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα .Την απλώνουμε όταν χλιαρίνει πάνω στο ταψάκι  αφήνουμε να σταθεροποιηθεί  καιι  ορμάμε!!!!
Συνταγή από Eleni Koutsompina
 MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καθαρόπιτα στο σινί η στο ταψί !

 Για να ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Υλικά
20 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ποτήρια γάλα φρέσκο
1 ποτήρι λάδι
5-6 αυγά
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη 
αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και το κάνουμε κουρκούτι.
Το ρίχνουμε στο σινί η στο ταψί αφού πρώτα το λαδώσουμε πολύ καλά .
Τρίβουμε επάνω χοντροκομμένη τυρί φέτα και ψήνουμε μέχρι να κοκκινήσει !!!
Μπορούμε αν θέλουμε να την ενισχύσουμε να τρίψουμε μέσα στο κουρκούτι και να προσθέσουμε κίτρινο τυρί,Καλή επιτυχία !! Είναι φοβερή !!!Eyh NikomanhΟι Προκομένες/οι - Συνταγές

Γατίσιες πατουσίτσες!!

Τα λένε ''Αλφαχόρες''...τα λένε ''Melting moments''...
Eγώ τα ονόμασα ''Γατίσιες Πατουσίτσες'' λόγο του σχήματος που τους έδωσα! Είναι τα κούκις με κορν φλάουρ που λιώνουν στο στόμα!!!
'Αν φτιάξετε αυτά θα ξεχάσετε όλα τα άλλα κούκις βουτύρου τύπου πτι φουρ που χρειάζονται κορνέ,σας το υπόσχομαι!

''ΓΑΤΙΣΙΕΣ ΠΑΤΟΥΣΙΤΣΕΣ''
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 34 ΔΙΠΛΑ ΚΟΥΚΙΣ

250 γρ.αγελαδινό βούτυρο σε θερμ.δωμ.
300 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. κορν φλάουρ
140 γρ.άχνη ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
μαρμελάδα ή Πραλίνα ή καραμελωμένο ζαχαρούχο (για το γέμισμα)

ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΛΙΓΜΑ
200 γρ.κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος
1 κ.σ σπορέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και τις βανίλιες να αφρατέψει για 3-4 λεπτά.Προσθέτω το αλάτι και ένα ένα τα αυγά.
Ρίχνω το αλεύρι και το κορν φλάουρ όλο και ανακατεύω μέχρι να μαζευτεί το μίγμα σε μπάλα.Δεν παραζυμώνω.Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο 15 με 30 λεπτά.
Πλάθω μπαλάκια λίγο μεγαλύτερα από ένα φουντούκι και αν τα θέλω στρογγυλά τα αφήνω ως έχουν και τα πατάω στην μία άκρη με πηρούνι,αλλιώς δίνω στα μπαλάκια σχήμα μακρουλό αυγοειδές.
Τα βάζω σε ταψί με λαδόκολα και ψήνω στους 150 με αέρα 10 λεπτά ή αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180 10 λεπτά,μέχρι να πάρουν από κάτω ένα ελαφρύ ''χρυσαφί'' χρώμα.Από πάνω πρέπει να μείνουν άσπρα!
Όταν κρυώσουν καλά,τα ενώνω βάζοντας ανάμεσα ένα λεπτό στρώμα από μαρμελάδα,ή πραλίνα ή καραμελωμένο ζαχαρούχο.
-Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτω το σπορέλαιο.
Βουτάω τα μπισκοτάκια από την πλευρά που τα έχω πατήσει με το πηρούνι και τα βάζω σε λαδόκολα να στεγνώσει η σοκολάτα.
Διατηρούνται σε μπολ πολυ καλά κλειστό.
Είναι απίστευτα αφράτα και λιώνουν με το που τα βάλεις στο στόμα!!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
1-Δεν έχουν μπέικιν και δεν φουσκώνουν,ούτε ραγίζουν.
2-Μπορούμε να τα αφήσουμε μονά χωρις τη γέμιση και να τα βουτήξουμε στη σοκολάτα
3-Μπορούμε να τα αρωματίσουμε με ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
4-Αν θέλουμε να έχουν καταπληκτικό άρωμα βάζουμε αγελαδινό βούτυρο,αλλιώς γίνονται και με μαργαρίνη.
 Οι Λιχουδιές της Σόφης-

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Σοκολατένιο κέικ με γλάσο !!


·

Ενα υπέροχο σοκολατένιο κέικ με γλάσο, που μπορείς να το φάς όλο χωρίς τύψεις, μιας και δεν έχει ούτε βούτυρο μα ούτε και αυγά.
Δοκιμάστε το- απλά πεντανόστιμο!

Υλικά για το κέικ

3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι νερό
1 φλυτζάνι φυσικό χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 ½ φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα
1 φλυτζάνι κακάο
3 ¼ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το γλάσο

3 κ.σ. πετιμέζι
2 κ.σ. λάδι καρύδας
2 -3 κ.σ. κακάο άγλυκο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι το λάδι μας (εγώ έβαλα αραβοσιτέλαιο) με το χυμό μας και τη ζάχαρη.
Χτυπάμε για λίγο σε σιγανή ένταση τα υλικά μας με το μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό μας, το baking τη σόδα μας και το κακάο συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομειογενές το μείγμα μας.Λαδώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας).Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε το γλάσσο μας ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά μας.
Όταν το κέικ μας κρυώσει καλά περιχύνουμε με το γλάσο μας.
Σας μιλάω ειλικρινά ότι είναι υπέροχο, να το δοκιμάσετε,εγώ δεν ξαναφτιάχνω κέικ σοκολάτας με βούτυρο και αυγά.
Τέλος να σας αναφέρω ότι στο γλάσο έβαλα σιρόπι αγαύης (αγαπημένο)

Σοκολατένιο ρολό !!!




Πίνουμε καφεδάκι με ένα σούπερ αφράτο και σοκολατένιο ρολό!!!!
Υλικά
4 αυγά
 1 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλυτζάνια τσ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 1/2 φλυτζάνια κακάο
1 βανίλια


Εκτέλεση
Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη ν αφρατέψουν προσθέτω αλεύρι κακάο και βανίλια κοσκινισμένα στρώνω σε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και ψήνω σε αέρα 175 βαθμούς για 15 λεπτά ακριβώς στη μέση του φούρνου.
 Όταν ψηθεί το τυλίγω με μια πετσέτα σε ρολό και αφήνω να κρυώσει.


Γέμιση
1 κρέμα γάλακτος (όχι light)
 1κουταλιά σούπας άχνη ζάχαρη
 2-3κουταλιές πραλίνα.

Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα με την άχνη να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε στο τέλος την πραλίνα.
Στρώνω τη γέμιση στο ρολό ,τυλίγω κόβω διαγώνια σε κομμάτι και πασπαλίζω με λίγη άχνη.Καλή επιτυχία !!!Τέλειοοο !!!
 Eva Horiati -Οι Κουζινίστας

Προφιτερόλ του πεντάλεπτου !


 
Ενα πεντανόστιμο γλυκό που γίνετε αμέσως Προφιτερόλ στο τσάκ μπάμ.!!!

Υλικά
3 συσκευασίες μικρές κρουασανάκια με γέμιση κρέμα μιλφέι,η σοκολάτα
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σκόνη γεύση μιλφέι 170 γραμ
750 γραμ.κρύο γάλα
1 φακελάκι γκαρνί σαντιγί σε σκόνη+ το γάλα που γράφει στην συσκευασία για να ετοιμαστεί.
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας  ΕΔΩ Μαγειρική  και Συνταγές

Για την γκανάζ σοκολάτας
125 γραμ σοκολάτα μαύρη
125 γραμ,σοκολάτα γάλακτος
150 γραμ εβαπορέ η πλήρες φρέσκο γάλα
1 κουτ σολυπας μαργαρίνη
1 κουτ.σούπας κονιάκ προαιρετικά

Εκτέλεση
Κόβω τα κρουασανάκια στην μέση και τα μοιράζω σε μπολάκια [περίπου 12 μπολάκια]
Χτυπάω την κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφέι με τα 750 γραμ κρύο γάλα να γίνει αφράτη κρέμα'
Χτυπάω χωριστά την σαντιγί.
Ενώνω την σαντιγί με την κρέμα  χτυπώντας καλά.
Μοιράζω την κρέμα επάνω από τα κρουασανάκια [αν θέλετε ανακατέψτε την κρέμα με τα κρουασανάκια και μετά μοιράστε τα σε μπολάκια]
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνω σε πολύ χαμηλή φωτιά  όλα τα υλικά για την γκανάζ εκτός από το κονιάκ το οποίο προσθέτω στο τέλος.
Αφηνω να κρυώσει καλά και να πήξει λίγο και την μοιράζω επάνω από τα
μπολάκια.
Γαρνίρω όπως θέλω .

Αν θέλετε να γαρνίρετε με σαντιγί θα χρειαστείτε άλλο 1 φακελάκι γκαρνί
Αλλιώς πασπαλίστε με φλούδες σοκολάτας γάλακτος ,η τρούφα ,η ξηρούς καρπούς.
Είναι καταπληκτικό και με βγάζει ασπροπρόσωπη κάθε φορά που το φτιάχνω !!
Σημείωση
Αν δεν θέλετε να βάλετε το γλυκό σε μπολάκια μοιράστε το σε 2 ταψάκια μιάς χρήσεις μικρά.Την συνταγή την είδα από την Σόφη Τσιώπου 

Dimitra  Dkv
 

 






 







Μπισκοτάκια υγιεινά με κουάκερ!




Υλικά
90 γρ. Βρώμη
150γρ. Αλεύρι
50γρ. Καρύδα
10γρ. Ζάχαρη
1/2 κ.γ σόδα
2 κ.σ βραστό νερό
125 γρ. Βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ μέλι

50 γραμ .ζάχαρη


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά. 
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το μέλι.
 Διαλύουμε τη σόδα στο βραστό νερό και το ρίχνουμε στο βούτυρο και μετά αναμιγνύουμε όλα τα υλικά. 
Αφήνουμε 10-15 λεπτά σε προθερμανσμένο φούρνο στους 160° ή μέχρι να ροδίσουν!
 Aigli Malama-Oi Προκομένες/οι-Συνταγές

Κοτόπουλο κύβοι μαγειρικής από τα χεράκια μας !!!




 Υλικά
1 κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 καρότο
Αλάτι
Μέσα στο πουγκάκι έχω σέλινο-δυόσμο-βασιλικό-ρίγανη-κόκους πιπέρι







Εκτέλεση  
Βάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο με νερό .
Μόλις πάρει βράση το ξαφρίζουμε και προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά.
Το σιγοβράζουμε για 1 ώρα +30 λεπτά.
Σουρώνουμε το ζωμό και τον αφήνουμε να κρυώσει .
Τον μοιράζουμε σε παγοθήκες και τον βάζουμε κατάψυξη,
Οταν παγώσουν τα τυλίγουμε σε μεμβράνη 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 
Συνταγή από  
Eva Triantagilidou



Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Μπισκοτάκια βουτύρου!



Τέλεια μπισκοτάκια βουτύρου που λιώνουν στο στόμα..για το καφεδάκι η το σχολείο...εύκολα και πεντανόστιμα!!

Υλικά:
1 βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου)
150 γρ ζάχαρη
450 γρ αλεύρι περίπου
2 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ
60 γρ γάλα

 Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές



Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βιτάμ με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν..ρίχνουμε το γάλα,το μπέϊκιν και το αλέυρι...ζυμώνουμε μεχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια μας..(εγώ τα έβαλα στο μίξερ με το γάντζο και έγιναν στο λεπτό..αφου πρώτα χτύπησα με τον αναδευτήρα το βούτυρο με την ζάχαρη).



.κόβουμε με κούπ πάτ ότι σχεδιάκι θέλουμε τα βάζουμε στο ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον αέρα στους 180-200 βαθμούς για 25 λεπτάκια.
Καλή επιτυχία!!!!!!
 Spyridoyla Prf-Η πολίτικη κουζίνα τις Σπυριδούλας

Τυροπιτάκια μπαλάκια με γέμιση τυριού !!!

 Υλικά
300γραμ.ζεστό γάλα
300 γραμ βιτάμ πλάκα
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1/2 κουτ,γλυκού αλάτι
2 αυγά
1 κιλό αλεύρι μύλοι Αγιου Γεωργίου 
Φέτα όσο χρειαστεί να γεμίσουν
Δείτε περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 Εκτέλεση

Βάζω μέσα στο ζεστό γάλα το βιτάμ πλάκα και ανακατεύω καλά να λιώσει το βιτάμ και προσθέτω 2 φακελάκια μαγιά ανακατεύοντας.
Προσθέτω το μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι τα 2 αυγά και το αλεύρι'
Ζυμώνω κι έχω μία αφράτη και εύπλαστη ζύμη 
Κάνω μπαλάκια ζύμης και τα ανοίγω με το χέρι μου σε μέγεθος όσο ένα πιατάκι του καφέ .

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Τα γεμίζω με φέτα τα κλείνω σε σχήμα μπαλάκι ,αν θέλουμε τα αλείφουμε με αυγό αν δεν θέλουμε το παραλείπουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.Καλή επιτυχία !!Είναι φανταστικά !!! 
Τριανταφυλλένια Λένια.



Κοκάκια λαχταριστά !!!

Υλικά

- 1 ½ φλ. αλεύρι
- ¾ φλ. ζάχαρη
- 5 αυγά (ξεχωριστά τα ασπράδια και οι κρόκοι)
- 1 βανίλια

Για τη γέμιση
- ¼ φλ. αλεύρι
- ½ φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. γάλα
- 3 κρόκους αυγών

Για το γλάσο
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. βούτυρο
- ½ φλ. νερό
- 2-3 κουταλιές βούτυρο για το άλειμμα
- 1 λαδόκολλα

Εκτέλεση

Κατ’ αρχήν, χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, προκειμένου να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Τους κρόκους τους χτυπάμε αρχικά μόνους τους και στη συνέχεια τους προσθέτουμε στη μαρέγκα μαζί με το αλεύρι και τη βανίλια, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Ακολούθως, στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, τη βουτυρώνουμε και χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρό κορνέ κάνουμε πάνω της ροζέτες με το μείγμα.

Ψήνουμε τώρα για περίπου 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου να χρυσίσουν, ενώ παράλληλα ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα.

Εν συνεχεία, βάζουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους σε ένα μπολ και τα χτυπάμε μαζί μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, ρίχνοντας σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύοντας καλά.

Σιγοβράζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς, ώστε να γίνει κρέμα. Μόλις αυτό συμβεί, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Τώρα αλείφουμε με μια κουταλιά κρέμας την επιφάνεια των μισών κοκ, τα οποία σκεπάζουμε με τα άλλα μισά.


Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Τέλος, λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, προσθέτουμε το βούτυρο και το νερό, ανακατεύουμε και βουτάμε μέσα στη σοκολάτα την πάνω πλευρά του κάθε κοκ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και, αν θέλουμε, τα γαρνίρουμε μετά με σοκολατένιες ή με βανίλια γραμμές.

Μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο !!

 Μια συνταγή για μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο, για να απολαύσετε τα αγαπημένα σας μανιτάρια.
Υλικά συνταγής
  • 400 γρ. ανάμικτα κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών τριμμένα [γκούντα, ρεγγάτο, τσένταρ]
  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ξερό
  • 3 αυγά
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. μαργαρίνη
Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
Εκτέλεση συνταγής
  1. Τρίβουμε τα τυριά από χοντρό τρίφτη και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  3. Το ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα ανακατεύουμε για 7-8 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά καλά χτυπημένα και στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι.
  5. Αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με τo baking powder.
  6. Τελευταία ρίχνουμε τη μαργαρίνη την οποία έχουμε ζεστάνει ελαφρά ώστε να είναι πολύ μαλακή και να αναμιχθεί καλά με το μείγμα μας.
  7. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ με ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα το μείγμα της μανιταρόπιτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
linelife.gr

Πιτσάκια ατομικά spesial!!

 Είναι τόσο ωραία και εύκολα με υπέροχη ζύμη !!

Yλικά ζύμης

1 φακελάκι μαγιά
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 κουτ.σούπας ζάχαρη
1κουτ.γλυκού αλάτι
500 γραμ.αλεύρι μπλέ [και λίγο ακόμα αν χρειαστεί]





 Δεν χορταίνω να σας τα δείχνω τόσο λαχταριστά !!

 Οτι πρέπει για μπουφέ για παιδικά πάρτυ για κολατσιό κι ότι άλλο ...
 Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά τις ζύμης σε μπόλ και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε να γίνει μία ζύμη ελαστική μαλακη και να πλάθετε ,
Την αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί

 Βάζουμε λάδι στο ταψί με τις θήκες να μην κολήσουν ,κόβουμε μπαλάκια και γεμίζουμε τις θήκες κάνοντας λίγο λακουβίτσα στην μέση.
Βάζουμε σάλτσα ντομάτας ,τυρί που λιώνει ,ζαμπόν και ότι άλλο μας αρέσει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς .Καλή επιτυχία !!
Τριανταφιλλενια Λενια-Οι Κουζινίστας
 θα σας ξετρελάνουν και από γεύση και από εμφάνιση !!!

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές












Δίχρωμο ρολό !!!

 Υλικά
 250Βιταμ
Μια μισή
κούπα ζάχαρη

2βανιλιες
3αυγα
Λίγη κανέλα 

1 κιλό φαρίνα για  όλες τις χρήσεις περίπου,θα το δείτε εσείς πόσο θέλει για γίνει μια ζύμη εύπλαστη
 
Τα χτυπάτε όλα στο μίξερ με τη σειρά,το επιπλέον αλεύρι που δεν μπορεί ν προστεθεί στο μίξερ το προσθέτετε με το χέρι,ζυμώνετε μια ζύμη,την χωρίζετε στα δύο
Την μια την αφήνετε λευκή,την άλλη την ζυμώνετε με 5κουταλιές σούπας κακάο

 
Ύστερα χωρίζετε τη λευκή σε δύο ζύμες κ την σκούρα σε άλλες δύο
Ανοίγετε ένα φύλλο λευκό,από πάνω ανοίγετε το σκούρο κ τυλίγεται σε ρολό
Το ίδιο κάνετε και  με την σκούρα ζύμη
Ανοίγετε σε φύλλο σκούρο,από πάνω βάζετε το λευκό και το ανοίγετε και  ύστερα διπλώνετε σε ρολό

Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές
 
Έτσι έχουμε δύο ρολά
Κόβετε σε κομμάτια,τοποθετείτε σε ταψιά κ ψήνετε στους 175 βαθμούς αέρα για 20 λεπτά.Καλή επιτυχία!!

Συνταγή Αnna Valasidou